cubic Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Mam plyte glowna fujitsu siemens d1215 c22 gs3 i p3 866 Chcialbym wymienic procesor na ktorys z tych p3 1GHz 256KB fsb133 lub cel 1,3GHz tualatin 256KB fsb100 Nie wiem czy ta plyta obsluguje tualatiny? Według producenta chyba nie fs d1215 c22 gs3 Jezeli cel by sie nadal to czy bylby szybszy od tego p3? Ta plyta nie ma zadnej mozliwosci podkrecania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RaDdD Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 celek byłby szybszy ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Tualatina raczej nie obsłuży. Możesz dać też takiego celafona, ale jeśli różnica w cenie będzie mała to bierz jakiegoś PIII na szynie 133, będzie wydajniejszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 zostaw to co masz albo sprzedaj... plyte :D i kup jakas na ktorej cos podgonisz (abit, asus) jesli masz wiecej kasy to procka tez zmien np. na tualatina chyba ze juz w ogole kup cos nowszej generacji :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
druszek Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgadzam sie z Radeonem . Jeżeli masz możliwosc pomysl o zmianie sprzętu na cos bardziej przyszłościowego . :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Qroń Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 To ja dodam cos od siebie, jak nie chcesz dużo kombinować i nie masz kasy na zmiane kompletnie sprzętu to bierz P3 1Ghz. Jak masz żyłkę to dłubania w sprzęcie to kłaniam się z moim modem Tualatina - będzie działać na starszych mobo. Zdjęcie masz w moim sigu, jakbyś się zdecydował to poszukaj jeszcze na google po hasłem tualatin mod, tam jest opis wykonania, ale myśle że to co ja zrobiłem jest prostsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubic Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Jak masz żyłkę to dłubania w sprzęcie to kłaniam się z moim modem Tualatina - będzie działać na starszych mobo. Zdjęcie masz w moim sigu, jakbyś się zdecydował to poszukaj jeszcze na google po hasłem tualatin mod, tam jest opis wykonania, ale myśle że to co ja zrobiłem jest prostsze. A jak wyglada sprawa z napieciami bo w biosie nie moge nic ustawic? Czy trzeba cos zmieniac zeby dostac 1,5v czy płyta automatycznie ustawi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morron Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) jak zrobisz moda to napiecie samo zmieni sie na takie jakie trzeba. jak bys chcial podkrecic to moglbys zrobic drutmoda na napiecie i na wymuszenie 133 na fsb a przy odrobinie szczescia sie uda wiem ze byly d1215 co obslugiwala tualatiny EDIT obslugiwala ale w c33 a w c22 nie moj blad Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez morron Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Qroń Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 (edytowane) Bez Vmoda płyta spokojnie powinna zapodać 1.5V, jak zmodujesz to będzie 1.7V. Ale jeżeli chcesz żeby Ci celek biegał na 133Mhz FSB to nie baw się w 1300. Najlepiej 1100, powinno bez oporów pójść na 1467, a potem możesz jeszcze powalczyć o więcej do FSB koło 150Mhz (to będzie 1650) Edytowane 8 Września 2006 przez Intel Inside Qroń Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubic Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 jak zrobisz moda to napiecie samo zmieni sie na takie jakie trzeba. jak bys chcial podkrecic to moglbys zrobic drutmoda na napiecie i na wymuszenie 133 na fsb a przy odrobinie szczescia sie uda wiem ze byly d1215 co obslugiwala tualatiny EDIT obslugiwala ale w c33 a w c22 nie moj blad a co trzeba polaczyc zeby dostac fsb 133? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Qroń Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 a co trzeba polaczyc zeby dostac fsb 133? Albo w biosie, albo zworki/ewentualnie dip-switche... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morron Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 w tym siemensie nie ma zworek tam musisz zaizolowac pin(chyba a14) aby wymusic 133 na fsb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubic Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 (edytowane) zrobilem moda na cel tualatin 1.3ghz ale nie działa? czy procesor jest zepsuty? a moze mod nie dziala na tej plycie? Edytowane 4 Września 2006 przez cubic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morron Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 mod musi dzialac jak odizolowales styki i jestes pewny ze jest przejscie tam gdzie polaczyles, najlepiej jakbys jakas fotke tu wrzucil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubic Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 zrobilem moda na cel tualatin 1.3ghz ale nie działa? czy procesor jest zepsuty? a moze mod nie dziala na tej plycie? CHODZI musialem jeszcze zapodac moda na napiecie 1.625V widocznie automatycznie nie zalacza 1.5V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...