Skocz do zawartości
Gość rafifeo

Problem Z Melodia Przy Uruchamianiu Windy

Rekomendowane odpowiedzi

siema. ustawilem zamiast standardowej melodii przy uruchamianiu piosenke ;) i mam problem. po 10 sekundach sie ona wylacza :blink: czy mozna gdzies ustawic w rejestrze zeby sie nie wylaczala? :| piosenka trwa okolo minuty i chcialbym zeby cala leciala :(

z gory thx za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale to wtedy sie chyba program do odtwarzania muzyki uruchomi, nie? a mi zalezy na tym zeby nic procz muzyki sie nie uruchamialo ;)

//dobra juz jest ok ;) moze byc w autostarcie ;) tylko czy sie da zeby po odtworzeniu muzyki winamp sie wylaczyl? :)

aha i mam jeszczen inny problem... na ekranie startowym/powitalnym w LogonXP ustawilem obrazek ;) no i myslalem ze podczas 'logowania' , tam gdzie wtedy sie pojawia napis zapraszamy bedzie tylko ten napis na obrazku... a tu jeszcze przed tym pojawia sie jakas inkonka wyndowsa w niebieskim prostokaciku.... no dobrze. z tym sobie poradzilem edytujac recznie 'styl' po prostu linijke gdzie byla napisana instrukcja do wczytania obrazka przesunalem na sam poczatek ;) ...

ale teraz mam proglem z ekranem zamykajacym system :( bo jest ten fajny obrazek , ale dalej jest ikonka windowsa w niebieskim prostokacie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

omg widze ze musicie se jak zwykle jaja ze wszystkiego robic. zadalem pytanie. otrzymalem odpowiedz. spytalem sie o cos innego, a wy dalej to samo 'dreczycie' :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha... no ale z tym dzwiekiem dalem sobie juz spokoj ;)

ale teraz mam wlasnie problem dotyczacy ekranu powitalnego...

w LogonXP stworzylem swoj wlasny LogonScreen ;) zamiast standardowego tla dalem obrazek...

no ale niestety byl problem. po srodku tego obrazka pojawialo sie logo windowsa...

tak ten LogonScreen byl zaprojektowany:

[Bitmaps]ContentContainer=Bitmap_100.bmpPasswordEdit=Bitmap_102.bmpButtonGo=Bitmap_103.bmpButtonGoSelected=Bitmap_104.bmpButtonHelp=Bitmap_105.bmpButtonHelpSelected=Bitmap_106.bmpButtonClose=Bitmap_107.bmpButtonUnDock=Bitmap_108.bmpScrollButtonDown=Bitmap_109.bmpScrollButtonUp=Bitmap_110.bmpScrollBody=Bitmap_111.bmpUserFrameSelected=Bitmap_112.bmpUserIconPlaceHolder=Bitmap_113.bmpUserIconPlaceHolderSelected=Bitmap_119.bmpWinLogo=Bitmap_123.bmpVerticalDivider=Bitmap_124.bmpHorizontalTopDivider=Bitmap_125.bmpHorizontalBottomDivider=Bitmap_126.bmp[Strings]1=arial2=Tahoma3=Tahoma6=Wpisz swoje hasło7=Zapraszamy8=Wpisz hasło ponownie.  9=Możesz kliknąć przycisk „?”, aby zobaczyć wskazówkę dotyczącą hasła.10=Czy nie pamiętasz hasła?11=Wyłącz komputer12=Wyłącz %s13=Wskazówka dotycząca hasła:14=Oddokuj komputer15=Zalogowany16=Aktualnie zalogowany17=Oddokuj %s18=Możesz <A>użyć dysku resetowania hasła</A>.19=Możesz kliknąć przycisk „?”, aby zobaczyć wskazówkę dotyczącą hasła.22=Aby rozpocząć, kliknij swoją nazwę użytkownika25=Po zalogowaniu możesz dodać lub zmienić konta.26=Trwa logowanie...27=ma nieprzeczytaną %d wiadomość pocztową.28=ma nieprzeczytanych wiadomości pocztowych: %d.29=ma uruchomiony %d program.30=ma uruchomionych programów: %d.31=Czekaj...32=%s ma uruchomiony %d program33=%s ma uruchomionych programów: %d34=Uruchamianie zbyt wielu programów może spowalniać pracę komputera. 35=%s ma nieprzeczytaną %d wiadomość e-mail36=%s ma nieprzeczytanych wiadomości e-mail: %d37=Aby odczytać wiadomości, zaloguj się i wybierz polecenie E-mail w menu Start.38=Zalogowany jest użytkownik %s39=Uruchamianie zbyt wielu programów może spowalniać pracę komputera. 40=%s (%d)42=1443=944=3645=1446=847=848=arial100=Zaloguj użytkownika\nJeśli komputer działa wolniej niż zwykle, spróbuj wylogować niektórych użytkowników.\nJeśli ten komputer działa wolniej niż zwykle, spróbuj zamknąć niektóre programy.\nPo prostu przejdź do Panelu sterowania i kliknij aplet Konta użytkowników.\nMożesz też <A>użyć dysku resetowania hasła</A>.\n\nWpisz hasło ponownie.  \nZwróć uwagę, aby użyć poprawnej wielkości wielkich i małych liter.\n\nWpisz hasło ponownie.  \nZwróć uwagę, aby użyć poprawnej wielkości wielkich i małych liter.\n\nWpisz hasło ponownie.\nZwróć uwagę, aby użyć poprawnej wielkości wielkich i małych liter.\nZwróć uwagę, aby użyć poprawnej wielkości wielkich i małych liter.[General]UiFile=UIFILE.txt[About]LogonName=AuthorName=AuthorEmail=LogonVer=1.0LogonRevision=ANotes=Screen Style

Jest tu taka linijka ktora wlasnie odpowiada za ten obrazek.

UserFrameSelected=Bitmap_112.bmp
a wiec ja bardzo madry usunalem ja ;) i dziala :)

ale niestety. potem przy zamykaniu windy dalej jest to Logo windowsa na moim obrazku, :/ jak to usunac? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi