Mery Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Witam zrobilem sobie Drut-Mod Vcore (ten z ocinside.de o ktorym mowy bylo na forum mnostwo). Zadrutowalem socket na 1,55V i wszystko dziala. Plyta wstaje proc idzie wszystko git. Tylko gdy dalem jeszcze w BIOSie +0,05V to co? Zonk wstal z 1,55V a nie z 1,6 na ktore liczylem tylko czemu?? Ma ktos jakis pomysl jak to przeskoczyc? mam najnowszy BIOS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Witam zrobilem sobie Drut-Mod Vcore (ten z ocinside.de o ktorym mowy bylo na forum mnostwo). Zadrutowalem socket na 1,55V i wszystko dziala. Plyta wstaje proc idzie wszystko git. Tylko gdy dalem jeszcze w BIOSie +0,05V to co? Zonk wstal z 1,55V a nie z 1,6 na ktore liczylem tylko czemu?? Ma ktos jakis pomysl jak to przeskoczyc? mam najnowszy BIOS. Mnie się wydaje, że ten drut ustawia voltage na stałe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mery Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Mnie się wydaje, że ten drut ustawia voltage na stałe. W opisie pisze ze ustawiamy drutem podstawowy Vcore (czyli z 1,5V na 1,55V) i potem jeszcze wiecej mozna pogonic w BIOSie. Max miale z biosa na 1,55V jak go zadrutowalem i dalem +0,05V powinienem dostac 1,6 ale proc wraca do 1,55V wiec szukam sposobu czy mozna to minac zeby jednak poszedl wiem ze nawet do 1,7V proc moze smigac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...