Skocz do zawartości
Mery

Drut-mod A64 2800 Clawhammer S754

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zrobilem sobie Drut-Mod Vcore (ten z ocinside.de o ktorym mowy bylo na forum mnostwo). Zadrutowalem socket na 1,55V i wszystko dziala. Plyta wstaje proc idzie wszystko git. Tylko gdy dalem jeszcze w BIOSie +0,05V to co? Zonk wstal z 1,55V a nie z 1,6 na ktore liczylem tylko czemu?? Ma ktos jakis pomysl jak to przeskoczyc? mam najnowszy BIOS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam zrobilem sobie Drut-Mod Vcore (ten z ocinside.de o ktorym mowy bylo na forum mnostwo). Zadrutowalem socket na 1,55V i wszystko dziala. Plyta wstaje proc idzie wszystko git. Tylko gdy dalem jeszcze w BIOSie +0,05V to co? Zonk wstal z 1,55V a nie z 1,6 na ktore liczylem tylko czemu?? Ma ktos jakis pomysl jak to przeskoczyc? mam najnowszy BIOS.

Mnie się wydaje, że ten drut ustawia voltage na stałe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się wydaje, że ten drut ustawia voltage na stałe.

W opisie pisze ze ustawiamy drutem podstawowy Vcore (czyli z 1,5V na 1,55V) i potem jeszcze wiecej mozna pogonic w BIOSie. Max miale z biosa na 1,55V jak go zadrutowalem i dalem +0,05V powinienem dostac 1,6 ale proc wraca do 1,55V wiec szukam sposobu czy mozna to minac zeby jednak poszedl wiem ze nawet do 1,7V proc moze smigac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi