andrzej_men Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Witam, macie moze na oku jakis program ktory zdekompresuje mi płyte dvd do surowego avi? chodzi o to zeby nie zostawal poddawany zadnej kompresji typu divx, bo tylko takie na necie mozna znalesc, z gory dzieki za odp, czekam z i juz sie niecierpliwię :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Mogę się mylić, ale chyba wystarczy użyć jednego z kodeków opisanego jako MS PCM AVI (czy jakoś podobnie z PCM i AVI w nazwie). Wydaje mi się, iż każdy program powinien mieć taką opcję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_men Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Oki dzieki za odzew, mam nadzieje ze masz rację i to jest tak proste :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek82 Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Jeśli chcesz kompresję całkowicie bezstratną, to wybierz kodek DV, ale uwaga - pochłania ogromne ilości miejsca 25 mbit na sekundę o ile dobrze pamiętam, co daje około 180 mb na minutę zapisanego materiału. Zdecydowanie bardziej polecam kodek mjpg (niestety w większości wypadków płatny), można ustawić kompresję tak, żeby strat nie było widać, a jednocześnie miejsca zajmuje dużo mniej. Dźwięk oczywiście pcm 44 100 khz 16 bit, jeśli ma być bez kompresji, uważaj na ADPCM, bo obcinają czasem do 4 bitów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_men Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Dzięki za info, juz znalazlem fajny program FlasK Encoding :) i wlasnie niestety bardzo duzo zajmują te surowce, wiec zabieram sie do konwertowania do formatu mjpg :) w tym programie jest bezplatny . pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...