Heniu Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Kupuje nowego kompa. Szukam plyte glowna i chcialem zeby obslugiwala core2 i jednoczesnie sli . Znalazlem Asus p5n32-sli se deluxe Spelnia kryteria. Jednak dzis kolega uslyszal od znajomego z serwisu "a wez pan to w chvj nawet za darmo oddam" <_< Do tego- na forach czytalem "niepochelbne" opinie o tych plytach, Przy czym- zadnych konkretow, typu "to szit"... Wiec pytanie brzmi- czy ta plyta to szit, a jezeli tak- to dlaczego ? Z tego co widzialem to chodzi o to ze ma cs nforce 4- co w nim zlego ? Aha, jedna wazna uwaga: Nie zamierzam bawic sie w zadne podkrecanie, ani plyty ani proca ani karty grafiki ani ramow, nie bawi mnie to, nie mam na to czasu i mam dosc pieniedzy zeby nie musiec sie martwic o osiagi- w razie czego dokupie sprzet, chocby 7950 jak bedzie taka potrzeba (btw. raczej nie bedzie- bo nie jestem jakis hardkore-gamer co musi miec wszystko na full, po prostu zmieniam kompa i chce cos zeby poszly tytuly typu HL2 jakos sensownie, SH3 (i 4 jak wyjdzie)) Tak ze- jezeli te niepochlebne opinie o plycie/chipsecie wynikaja z tego ze sie slabo podkreca- to dla mnie to zaden minus (aczkolwiek prosze o info jezeli to jest powod jej "szitowosci") Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeganJustice Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 kup sobie gigabyte DS4 albo DS6 standardowo obsluguja tylko crossfire ale z pzeobionymi sterami beda obslugiwac SLI . Dobre, niedrogie sotsunkowo plyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heniu Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Przeczytales wszystko co napisalem ? Bo: mam dosc pieniedzy zeby nie musiec sie martwic o osiagi Dzieki za dobre checi ale naprawde nie szukam "tanich dobrych" alternatyw tylko chcialem sie dowiedziec co jest nie-halo z tym asusem :rolleyes: btw. Jak sie dowiem z roznych zrodel ze rzeczywiscie nie chodzi tylko o overclocking to kupuje p5w dh i wtedy bede szukal nieoficjalnych biosow/sterow do SLI. Ale skoro mam gotowa plyte spelniajaca kryteria- to chce ja kupic ale pojawil sie problem o ktorym pisalem. Wiec zalozylem ten temat ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeganJustice Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Przeczytales wszystko co napisalem ? Bo: Dzieki za dobre checi ale naprawde nie szukam "tanich dobrych" alternatyw tylko chcialem sie dowiedziec co jest nie-halo z tym asusem :rolleyes: btw. Jak sie dowiem z roznych zrodel ze rzeczywiscie nie chodzi tylko o overclocking to kupuje p5w dh i wtedy bede szukal nieoficjalnych biosow/sterow do SLI. Ale skoro mam gotowa plyte spelniajaca kryteria- to chce ja kupic ale pojawil sie problem o ktorym pisalem. Wiec zalozylem ten temat ... rozumiem ale te plyty gb sa na poziomie tych asusa z jednym zastrzeniem. Jesli kupujesz model E6300 CD2 lub e6400 to tylko i wylacznei gigabayte ds4/6 ale jesli e6600 i powyzej wtedy asus p5wdh. Lepsze oc jest na plytach na chipsetcie 975x na prockach z wyzszym mnoznikeim a na 965 z nizszym . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heniu Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Plyte kupuje zeby przyszlosciowa byla- teraz do tego Asusa p5n32 wloze e6300 moze e6400 i wiem ze za ~2 lata bede mogl wlozyc core 2 extreme jakiegos ktory na pewno sporo stanieje. Do tego- zadnego overclockingu robil nie bede, ZADNEGO, jak pisalem- wole wydac pare stow i miec czego mi trzeba niz sie bawic w jakies kombinacje ktore zabiora cenny czas. Z tego co Asus pisze- na p5n32 sli se chodzi wlasnie core extreme- wiec wszystko gra. A p5w dh jak pisalem- jakbym chcial na niej sli stawiac to trzeba szukac sterow (a na xtremeforums ostatnio czytalem ze gosc ktory je robi obrazil sie i sa jakeis problemy z nimi) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 (edytowane) www.google.com = wynik wyszukiwania jeden z szybszych .... ponoć nie na każdej chodzi C2D Xtreme do tego plusik, że zamiast podawanych przez producenta ddr2 533/667 działają takze 800 ponoć nieoficjalnie ... inny wynik z gugli: P5N32-SLI SE + Quad-SLI = Memory Problems? również dla tej płyty ... stąd: http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=75306 , a tutaj : http://www.tigerdirect.com/applications/se...MBM-P5N32-X6800 masz co prawda art po angielsku ale jednak przegląd problemów wspólnych dla wszystkich płyt tej serii od asusa :D... miłej lektury ... btw. żaden z podanych przykładów nie jest problemem związanym z OC procka :D ... to są stockowe problemy płyty i trudno :D Pozdr Edytowane 24 Sierpnia 2006 przez PC_Speaker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heniu Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Widzialem juz wczesniej ten topic z nvwiews i z tego co koles pisze to problem rozwiazal update biosu: After installing the BETA Bios 0305, Windows now reports 2GB available. So, for all those having the same issue, I suggest you download BETA Bios 0305. Or, you can wait a few days until 0305 becomes the standard BIOS (not BETA). Here are my system specs: Mobo: ASUS P5N32-SLI SE Deluxe CPU: Intel Core 2 Duo X6800 VGA: (2) eVGA 7950 GX2 (Quad-SLI config) Memory: (2x1GB) Corsair 6400C4 5-5-5-12 HD: (2) WD Raptor 150GB (Raid 0) PC Power & Cooling 1-Kilowatt Sound: Creative X-Fi Extreme Music I screeen : http://img179.imageshack.us/my.php?image=desktopum9.jpg Co do producenta to http://www.asus.com/products4.aspx?modelme...2=11&l3=227 W tej specyfikacji jest ze support dla c2/ c2 extreme i 800mhz ddr 2. A w tym linku co dales http://www.tigerdirect.com/applications/se...MBM-P5N32-X6800 To albo slepy jestem albo nie widze zadnych opisow problemow :blink: Moze ci sie link pomylil ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeganJustice Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 (edytowane) Dziwne masz pojecie jesli uwazasz ze podkrecanie to strata czasu... ale twoja sprawa <_< Raczej opinie ma slabe ta pltya ze wzgledu na to iz nforce 4 nie jest za dobry dla intela , procki intela najlepij sie sprawuja na chipsetach intela. Jak chesz miec dobra plyte z SLI to bierz tego GB 6-quad na i965 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=30078 i z odpowiednia wersja sterow nvidi ma obsluge SLI i nei jest to zadne kombinowanie masz na forum tu topic o tych plytachi ludzie maja bez klopotu SLI . Edytowane 24 Sierpnia 2006 przez VeganJustice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Z tego co pamietam to w tym topicu kilku nie bylo w stanie uruchomic SLI na chipsetach intela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...