Gość Pioorek Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 (edytowane) "Postać filmowego szeryfa z filmu zaistniała również na polskiej scenie politycznej. Podczas pierwszych wyborów do Sejmu i Senatu w 1989 r., plakat z Garym Cooperem na tle napisu "Solidarność" zachęcał do uczestnictwa w wyborach hasłem "W samo południe 4 czerwca 1989"." @wikipedia. Znacie jakies inne tego typu ciekawostki ze swiata politycznego? ;]. Tak mnie jakos to zainteresowalo. Edytowane 24 Sierpnia 2006 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajgon Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Dawno temu wyszła seria plakatów/zdjęc gdzie znani ludzie propagowali idee solidarności. Najbardziej zapadł mi w pamięc plakat Grace Jones, ubranej w sama bielizne ze znaczkiem solidarności na staniku ;) Niestety nie mogę znaleźć tych plakatów w internecie, a szkoda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...