Gość M@St3R Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Witam mam dziwny problem ponieważ wczoraj tak ni z tego ni z owego po przesiadce na nowe mobo (939) zaczęła mi co 40 minut migać ikonka "Kabel sieciowy jest odłączony". Potem migało co raz częściej i częściej ale internet cały czas miałem. Przed chwilą zaczęło migać co 3 sek albo nawet 2 i dokładnie na te 2 sek traciłem połączenie z internetem a karta z tyłu mrugała równomiernie do komunikatów (nie świeciła się non stop). A co najdziwniejsze teraz się uspokoiło ale dzieje się tak jak wcześniej czyli co jakieś 20 min miga ten komunikat. Czy ktoś wie czego to może być wina ?? Pomóżcie :E Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 może kabel jest felerny, uszkodził się minimalnie (np. ułamała się gdzieś jedna żyła) i są jakieś zaniki sygnału. Spróbuj na innym kablu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M@St3R Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Jakieś inne sugestie ?? Bo nie podejrzewam że to kabel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hipoll Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 karta sieciowa trzepnieta ewentualnie sprzet ktory masz na derugim koncu kabla pada powoli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 wejdz w opcje sieciowki i ustaw sobie np na 10mb bo pewnie masz autonegocjowanie i jesli to gigabitowa sieciowka to moze byc problem :) bo chce wiecej ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M@St3R Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Wielkie dzięki za zainteresowania. @mar_cin pomogło, dziekuje i pozdrawiam. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hipoll Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 to lepiej ustaw 100mbit bo przeciagajac czegos po lanie na 10 mozna wlasne laczew zjesc i jeszcze podziekowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Identyczną sytuację miałem z laptopem uszkodzone było gniazdo sieciówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kabul Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 a ja w podobnych przypadkach radzilbym sprawdzic kabel. U mnie raz musialem odczepic kabelki od mobo, rj-ke odczepilem stanowczo ale nie tak zeby uszkodzic. Po podlaczeniu pisalo ze kabel sieciow... odlaczony. Jedna z zyl padla :huh: ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zainteresowany uzyskał juz satysfakcjonujaca odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M@St3R Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Właśnie wczoraj admin mi powiedział że jest założony filtr przepięciowy i to on powoduje. A żaden kabel się nie urwał :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hipoll Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 to bym zrobil afere ze zalozyli jakies gowno co mi lacze rozlacza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...