Skocz do zawartości
Sens

Procomp 400w :d:d

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam procompa 400w i chcialbym go wyciszyc wymieniajac wentylator na >> TO << ( wywalic stary wentyl i tego podlaczyc i przykrecic do zasilacza w miejsce starego. Czy warto takie cos zrobic? czy odczuje roznice w chlodzeniu i glosnosci zasilacza? Zaznaczam ze nie mam kasy na nowa zasilke, bo gdyb7ym mial to oczywiscie bym sobie sprawil lepsza :P :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Mam procompa 400w i chcialbym go wyciszyc wymieniajac wentylator na >> TO << ( wywalic stary wentyl i tego podlaczyc i przykrecic do zasilacza w miejsce starego. Czy warto takie cos zrobic? czy odczuje roznice w chlodzeniu i glosnosci zasilacza? Zaznaczam ze nie mam kasy na nowa zasilke, bo gdyb7ym mial to oczywiscie bym sobie sprawil lepsza :P :P

Takim wentilkiem możesz usmażyć takiego cudownego procompa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sluchaj ludzi Sens :]

[RONIN] ty to juz w ogole panikujesz z tymi zasilaczami :P

Ja w swojego chiefteca 420 wmontowalem takiego Arctica bo mi zaczal jeden wentyl buczec... i sie zrobilo ciuchutko i pieknie

TYLKO JEST JEDNO ALE:

musisz wylutowac termistor z tego wentyla o ile ten Twoj zasilacz ma jakas regulacje obrotow... jak nie ma to w sumie mozesz nawet zostawic :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[RONIN] ty to juz w ogole panikujesz z tymi zasilaczami :P

Ostatnim czasem bardzo mnie zainteresowała ta strona PC'a.

PS. Miałem Procomp'a 350W. Skończył marnie... ...pod młotkiem :blurp:...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Omg! Od kiedy Procomp nosi nazwe Tagan 380W???

Daruj sobie wymiane. Z g**** bata nie ukręcisz.

Mam tagana bo niedawno wymienilem i zostal mi ten procomp, ktorego chce przeznaczyc do kompa mojej mamy ktora chce ciszy ;/ w swoim p3...

a te fortrony to chociaz ciche sa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tagana bo niedawno wymienilem i zostal mi ten procomp, ktorego chce przeznaczyc do kompa mojej mamy ktora chce ciszy ;/ w swoim p3...

a te fortrony to chociaz ciche sa?

W takich P3 kompach tak.

Zenfist a robiłeś coś takiego już kiedyś? Bo ja strzelałem do Codegena z wiatrówki :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i dobrze zrobiłeś, chociaż wolę opcję z walcem drogowym ;-)

Wiem :D Mam jeszcze 'bebechy' tego czegoś i jak będe pamiętał to może zapodam zdjęcia B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weź miernik w łapę i zmierz mu napięcia, jak będziesz go podpinał do kompa mamy. Ale ja bym się bał zaufać takiemu wynalazkowi. BTW mam gdzieś w domu megaszajsa 350W :lol:, a sąsiad ma wiatrówkę, chyba sobie do niego postrzelam ;)

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi