Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytania odnośnie programu Artifact Tester.

1.Czy wyniki są wiarygodne ??

2.Co oznaczają Artefacty ? To że karta jest za bardzo podkręcona i jej wydajność spada ? Czy to że stabilność karty spada ?

3.Przypuszczając, że AS pokazał mi że mam 100 Artefactów to po jakim czasie karta może sie spalić/uszkodzić ??

Tyle !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytania odnośnie programu Artifact Tester.

1.Czy wyniki są wiarygodne ??

2.Co oznaczają Artefacty ? To że karta jest za bardzo podkręcona i jej wydajność spada ? Czy to że stabilność karty spada ?

3.Przypuszczając, że AS pokazał mi że mam 100 Artefactów to po jakim czasie karta może sie spalić/uszkodzić ??

Tyle !

Czy wiarygodne to nie wiem,ale ogólnie sprawdzał się.

Artefakty to zakłócenie w obrazie.Po prostu obraz nie jest taki dobry jak powienien być.

jak masz dużo artefaktów to powinieneś zadbać o lepsze chłodzeni rdzenia i pamięci karty.jak problem nie zniknie to musisz trochę zjechać z parametrami w dół,chyba że niższa jakość obrazu cię satysfakcjonuje.

A fakt że masz iż dużo świadczy że karta jest bliska granic swoich możliwości.A czy się może spalić to pewno że tak.Podkręcanie czegokolwiek w komputerze może spowodować jego uszkodzenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak ja podkręcam pamięc mojego GieFka od 166 mHz do 175 mHz to już zaczynają sie pojawiać pierwsze artefakty (zazwyczaj 3, 4 ) wwalić na pamięcie radiator ? pomoże ? Jak wezme rdzen dam na 266 mHz a pamięci nie podkręce to nie m artefaktów. Czy to że mi wyskakujom artefakty przy podkrecaniu pamięci oznacza, że mam słabe pamięci ? czy wystarczy tylko zapewnić lepsze chłodzenie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak ja podkręcam pamięc mojego GieFka od 166 mHz do 175 mHz to już zaczynają sie pojawiać pierwsze artefakty (zazwyczaj 3, 4 ) wwalić na pamięcie radiator ? pomoże ? Jak wezme rdzen dam na 266 mHz a pamięci nie podkręce to nie m artefaktów. Czy to że mi wyskakujom artefakty przy podkrecaniu pamięci oznacza, że mam słabe pamięci ? czy wystarczy tylko zapewnić lepsze chłodzenie ?

Kolega Tomasir się pomylił - artefakty pojawiają się wyłącznie wtedy kiedy podkręcisz pamięci, a nie rdzeń - no chyba, że mamy przypadek, kiedy rdzeń jest tak gorący, że nagrzewa również pamięci - radiatory na pamięci powinny pomóc.

A artefakty, to takie paskudne :) zniekształcenia obrazu i ja ich nie toleruję.

Co do spalenia grafy, to jest to trudniejsze niż w przypadku proca, bo karta jak się za dużo nagrzeje, to wiesza kompa - ale i tak powinno się uważać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

więc pamiątki nie wytrzymują.Załóż radiatorki na nie i powinno siędać jeszcze trochę podkręcić,lecz niestety nie dużo dalej.Może do 185 byś doszedł.A co do kręcenia rdzeniem to jest ono bardzo mało efektywne.

Pamiątki cośsłabo ciągną u ciebie.MOje na rivie tnt2m64 z 143@172 przkręciłem i dalej artefaktów nie miałem.Mogłem jeszcze więcej dawać i dalej nie wyło artefaktów,ale w 3d marku zwisa przyliczałem.Ogólnie osiągnąłem wzrost wydajności ponad 20 %.

A jeszcze odnośnie ostatniej wypowiedzi to dzięki za jej uściślenie dla Varrola.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

więc pamiątki nie wytrzymują.Załóż radiatorki na nie i powinno siędać jeszcze trochę podkręcić,lecz niestety nie dużo dalej.Może do 185 byś doszedł.A co do kręcenia rdzeniem to jest ono bardzo mało efektywne.
Ehh, ile tych radiatorów założyć ? I czy można kupić oddzielnie ?I teraz może głupie pytanie : Bo mam taki wielki radiator Titana TTC - D2 TB i jakbym kupił taśme dwustronną i wwalił troche pasty termoprzewodzącej to było by dobrze ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

phehehe, jesli chcesz kupic tasme dwustronna to jak chcesz jeszcze wrzucic pomiedzy to paste termoprzewodzaca? Jak to sie bede trzymac na pascie? Raczej sie nie utrzyma ten bydlak :lol: :) Musze to zobaczyc jak to robisz 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam pytanie czy mozen w sklepie kupic takie radiatorki (ile kosztuje) i czy sie beda trzymaly na pascie , ile mozna wtedy zwiekszyc czestotliwosc (teraz 166@185 be zniczego nie ma artefaktow i chodzi marka), czy jest jakis inny spoob badania temperatury chipu i pamieci i czy na takich ustawieniach mozna normalenie pracowac i jezeli na chipie mam tylko radiator a chce podlaczyc wentylka to gdzei zasilanie walnac(szukanie nie dziala)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

phehehe, jesli chcesz kupic tasme dwustronna to jak chcesz jeszcze wrzucic pomiedzy to paste termoprzewodzaca? Jak to sie bede trzymac na pascie? Raczej sie nie utrzyma ten bydlak  :lol:   :) Musze to zobaczyc jak to robisz  8O

heh , pomylelo mi sie ! :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...