Skocz do zawartości
KAMILcom

Zalman Zm-mfc1

Rekomendowane odpowiedzi

posiadam taki panel i mam z nim problem mianowicie radiatory przy potencjometrach patrzą, sa strasznie gorące nie można ich dotchnąć

Dołączona grafikaDołączona grafika

to są właśnie radiatorki

pytanie jest takie czy nic sie nie stanie przy tak dużej temp. Wkońcu to tylko elektronika, ale chce sie upewńć

Zalman powinien wiedzieć co robi :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"dotchnąć" - jak to zobaczyłem to od razu sobie uświadomiłem, że Ty nigdy nie dotknąłeś słownika ortograficznego :|

fakt pomyliłem sie

Mam zainstalowanego ff + nakładke check spelling, ale miałem tylko podkreslone na czerwono i nie było na co zamienić. Pozatym zawsze staram sie wyłapać błedy po napisaniu ale nie jestem doskonały.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja przybywam z takim oto zapytaniem

(dla scislosci - a propos modelu "plus", ale to pewnie bez roznicy)

moja plyta glowna umozliwia albo wybor autokontroli obrotow wentyli (w zaleznosci od temperatury i widzimisie systemu)

albo reczne ustawienie na stale ile % pelnej 'mocy' maja wykorzystywac

to zeby panel dzialal dobrze to

podlaczam wentyle do plyty glownej na 12V i do zalmana uzywajac tych kabli firmowo z nim dolaczonych

w biosie ustawiam manual -> 100%

i juz se spokojnie wladam pokretlami zalmana nie bojac sie o przejaranie zadnego z wentyli czy cos?:>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi