rathien Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Witam. Mam z tym dyskiem dziwny problem... Otóz podczas bootowania normalnie wykrywa mi dysk, po czym wyskakuje napis że "Primary master harddisk fail" Już myślałem że mi sie zepsuł dysk, wchodze do biosu i tam też go nie widzi. Po kolejnym restarcie to samo, no dobra klikam F1 i winda uruchamia się normalnie [jest na innym dysku], ale najśmieszniejsze jest to, że w windowsie widzi ten dysk i jest z nim wszystko w porządku oprócz tego że działa w trybie PIO. U znajomego dysk działa bez problemów. Czy jest to wina płyty ? [Asus A7V266-C] (aha.. jak coś to sprawdzałem go na róznych kablach i ustawieniach primary/secondary master/slave) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Prawdopodobnie kontroler pada. Kuzyn miał podobne "jazdy" ze swoją płytą. Skończyło się na zupełnym niewykrywaniu dysku i wymianie płyty na nową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...