Skocz do zawartości
Gość rafifeo

Torrenty Sciagaja Wszystko Baaardzo Wolno ;(

Rekomendowane odpowiedzi

witam. nie wiem czemu programy torrent sciagaja wszystko baaardzo wolno :( mam lacze 128kb . zawsze max szybkosc jaka uzyskam to 6kB :(

co mam zrobic? w ustawieniach mam ustawione na 16kB :( kilka razy zmienialem port nasluchu i nic ;(

uzywalem juz uTorrent i BitComet... moj antywir to Nod32. nawet pare razy go wylaczylem, zeby sprawdzic czy to przez niego, ale nadal predkosc jest wolna ;(

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha ;) nie znam zadnych zamknietych wiec chyba narazie sie zadowole tymi malymi ;) :?

ale przeciez plik ktory ma duzo seedow i peerow i tak sciaga mi sie okolo 2 kB na sekunde :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiedznia konfiguracja programu też jest ważna.

Wysyłanie danych (ratio) również znacznie wpływa.

Ale najważniejsze jest właśnie popularność pliku i tracker (choć zdarzają się wyjątki).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to jak ustawic bitcomet? :| :(

Ja używam Azureusa.

Według mnie jest najlepszy, choć niektórzy uważają go za 'Java Muła'.

Bitcomet !? Bee, od zasypu funkcji i informacji może się zbubić i umrzeć z głodu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam publiczne ip... jeszcze dodam ze jak mialem kiedys windows bez sp2 to sciagalo na max. a teraz slabo :( 'mam wszystkie aktualizacje, zapora wylaczona...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie widze a wlasciwie nie widze, takiej opcji. jest tylko 'zwieksz maksymalna ilosc polaczen z serwerem do 10' ... i mozna tam tez ustawic recznie ;)

jak ustawie na 50 to bedzie ok? :)

//choc nie. widze teraz ze i tak max mozna ustawic 10 :(

moze ktos zna jakis sposob do ustawiania tej opcji bez-programowo? :)

Edytowane przez rafifeo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajomy ma internet w multimedii, przy POPULARNYCH torrentach osiąga max speed. Korzysta z odpowiednio skonfigurowanego uTorrenta [ miałem odpowiednią strone, zaraz podrzuce ]. Proponuję Ci przetestować łącze przy ściąganiu płytki CD z Knoppixem [ taka dystrybucja linuxa ], którą możesz pobrać tutaj : http://torrent.unix-ag.uni-kl.de/torrents/...6-01-EN.torrent Przy tego typu torrentach nie trudno o osiągnięcie maksymalnej prędkości pobierania.

edit: Strona, na której dostaniesz wskazówki dot. konfiguracji uTorrenta : http://ut-settings.go.pl/

Edytowane przez andrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja polecam utorrent, swietny jest i prawie w ogole nie zzera zasobow systemu ;) zjada okolo 5mb ramu a dla poorownania bitlord potrafil zezrec ponad 50. a co do wolnego sciagania to wszsytko zalezy od popularnosci danego torrenta ;) roznie to jest, za duzo peerow tez zle wplywa na szybkosc sciagania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki. a jak ustawic ta liczbe max polaczen z serwerem? xp-anti-spy sie nie da :(

Da się. Ściągnij najnowszą wersje programu, odpal - Opcje Specjalne - Limit połączeń - Tak, akceptuje to - wybierz 100 i wciśnij POPRAW. Tyle ;) Ściągnij ten torrent który pobrałem, jeśli w krótkim czasie nie osiągniesz maksymalnej prędkości to coś jest nie tak i będziemy dalej kombinować. Edytowane przez andrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

btw teraz jest jeszcze gorzej po ustawieniu takich opcji w utorrent jak podaliscie :( teraz nawet pliki niektore nie zaczynaja sie sciagac tylko ciagle czekaja w kolejce :/

// nie wiem co zle ustawilem, ale da sie tylko naraz sciagac 1 plik :( help :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ustawiłeś limit połączeń na 100?

Ustawiłeś uTorrenta wdg. strony którą wcześniej podałem ?[ PAMIĘTAJ, że tam się wpisuje wartości w kilobitach/sekundę, nie kiloBAJTACH! ]

Przetestowałeś łącze plikiem torrent z knoppixem, który podałem?

edit: Chłopie, rób co mówię a nie baw się samemu po omacku w ustawieniach! Options - Preferences - Queueing - Maximum number of active torrents - ustaw 2 lub 3 maks.

Edytowane przez andrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi