elmo123 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Procisłbym o jakąs propozycje do tej grafy ...zalerzy mi zeby to był pasyw ...nie zamierzam kręcić a buda jest wentylowana :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 (edytowane) AreoCool VM-102 BeQuiet Polar Freezer poszukaj też na allegro innych. Od razu ostrzegam że zalmany ZM-80D mogą nie starczyć, podobnie CoolViva CoolerMastera. Może starczyć EverCool Turbo 2/Revoltec Freezer PRO bez wiatratora Do tej karty bezpieczniej jest dać ciche aktywne, choćby wspomniany EverCool i Revoltec na 5v puszczony Edytowane 25 Sierpnia 2006 przez Bobslej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Ona ma w standardzie zalmana... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Moj BeQuiet Polar Freezer ciagnie coprawda tylko nv43 ale jest zimny wiec z tym GSem nie powinien miec problemow . Dodam ze mialem 2x120mm w obudowie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regaciarz Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 pasywny coolermaster nie nadaje się do tej karty (wiem, bo sam mam), oryginalny wentylator (mam bez zalmana) jest wydajniejszy od tega coolermastera z włączonym wiatraczkiem, w trybie całkowicie pasywnym po godzinie gry w cs source włączył mi się buzzer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Ona ma w standardzie zalmana... niekoniecznie, przecież jest też wersja bez zalmana, która rzeczywiście do cichych nie należy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 (edytowane) Procisłbym o jakąs propozycje do tej grafy ...zalerzy mi zeby to był pasyw ...nie zamierzam kręcić a buda jest wentylowana :D To, że nie zamierzasz nie znaczy ze nie zapragniesz w przyszłości :wink: . IMO bezsensu jest wydawać kase na pasywne rozwiązania, które nie dość ze są nie tanie to w ogóle sie nie sprawdzają na kartach generujących większe ilości ciepła. Najlepszym rozwiązaniem jest Evercool Turbo 2(jak juz zaproponował Bobslej)na minimalnych obrotach bo z tego co mówisz masz dobry flow w puszce skoro chcesz pasywne rozwiązanie. Tak logicznie rzez ujmując to, jeśli masz budę wentylowaną to chyba nie jest zbyt cicho a jeśli nie jest zbyt cicho to, po co kupowac pasywne skoro można mięć o wiele lepsze chłodzenie aktywne? Jeśli natomiast te wentyle są puszczone na min i jest bardzo cicho to znowu pasywne chłodzenie może nie wystarczyć. I tak z tej rozkminki wychodzi ze pasywne o kant d... rozbić i najlepiej kupować aktywne :D . A ja od siebie polecam Thermalright HR-03 + wentyl na min Edytowane 6 Grudnia 2006 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...