baca_18 Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2003 Mam prblem z winem 2000 Profesjonal. Skubany bardzo czesto mi sie restartuje. Co jest tego powodem i co zrobic zeby wszystko bylo OK. DZIEKI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca_18 Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2003 Aha sprzęt to:(z NASA mi dali :) ) Cyrix 200 MX :twisted: , 64 mb DIMM 100 mhz, HDD seagyte 3 GB, jakaś lipna mobo, cd rom 16 no name, voodoo 2 12MB, S3 Virge 2mb, lan realtek jakiś tam.Net mam puszcony przez LAN. 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Aha sprzęt to:(z NASA mi dali :) ) Cyrix 200 MX :twisted: , 64 mb DIMM 100 mhz, HDD seagyte 3 GB, jakaś lipna mobo, cd rom 16 no name, voodoo 2 12MB, S3 Virge 2mb, lan realtek jakiś tam.Net mam puszcony przez LAN. 8) no i sam sobie odpowiedziales ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 System nie powinien się resetować, kiedy to się zdarza przy jakimś konkretnym zadaniu - czy po prostu w każdym momencie. Czy miałeś takie problemy z innym systemem? Zresztą jak na taki sprzęt to win 2k będzie się strasznie wlókł. Jak potrzebujesz tylko do sieci to zainstaluj jakiegoś linuxika i jakieś proste okienka - alternatywą jest win 9x, ale to marna alternatywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca_18 Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 W kazdym momencie sie to zdarza. Z innymi systemami nie mialem takich problemow. Az tak mocno to mi sie nie wlecze, moze troche. Linuxa nigdy nie mialem wiec totalnie go nie kumam, i niebede go instalowal. ALE DZIEKI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaVooR Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 wiesz co sprawdz sobie kompa antywirem polecam AVG darmowy do sciagniecia ostatnio mialem podobny problem i sie tak rozwiazal sprobuj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cornholio Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 na moje oko to jest ciut mało ramu ( w firmie mam kompa z 64 Mb ramu i wiesza się jak diabli) min. to 128MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Mmiałem win 2000 z 64 MB ram-u i było ok (tzn nie wieszał się). Oczywiście masz SP3 ? Od kiedy masz problemy z restartami? Od początku czy coś ostatnio się porobiło - poszukaj przyczyny w jakimś programiku. Sprawdz listę procesów i co startuje z systemem. Powyłączaj co się da i sprawdzaj który z tych procesów może bruździć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca_18 Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 na moje oko to jest ciut mało ramu ( w firmie mam kompa z 64 Mb ramu i wiesza się jak diabli) min. to 128MB Tyle ze misie sie nie wiesza tylko restartuje. :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca_18 Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Odpoczatku mi sie wiesza. Wczoraj zalozylem wiekszy radiator ale restartowal sie. Teraz zdielem blache z obudowy to jak narazie jest OK :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Odpoczatku mi sie wiesza. Wczoraj zalozylem wiekszy radiator ale restartowal sie. Teraz zdielem blache z obudowy to jak narazie jest OK :) to moze S3 się grzeje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca_18 Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Dzieki obadam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Troszkę ten konfig pod wina2000 za cieńki, ale mam postawionego serwerka ftp na winie2000 właśnie, na konfigu - celek333, 128mb ramu (niedawno chodził na 64mb) i jakoś chodzi stabilnie. Jeżeli po zdjęciu obudowy jest lepiej to najwyraźniej coś się przegrzewa. Jak masz małą budę, to może jakiś dodatkowy wentyl pomoże. Po drugie, wyłącz w windowsie "automatyczny ponowny rozruch" (Mój komputer-->właściwości-->zaawansowane-->uruchamianie i odzyskiwanie-->automatyczny ponowny rozruch) - przy drobnych błędach będą zamykane aplikacje lub procesy, a nie cały system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HanSC Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Z postu widze, ze dysponujesz CPU Cyrix (IBM). Ten procesor niestety nie nalezy do najlepszych. Jest niezlym piecem, daj mu solidny wentyl. Spotykalem sie juz z takim problemem o jakim piszesz, zdarzalo sie to przy windach 9x i NT i malych dyskietkowych dystrybucjach Linuxa. Po "przewentylowaniu" problem znikl. Swoja droga dodalbym tez ze 64 lub 128 Ramu, Winda (szczegolnie 2K) bedzie Ci napewno wdzieczna :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca_18 Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Z postu widze, ze dysponujesz CPU Cyrix (IBM). Ten procesor niestety nie nalezy do najlepszych. Jest niezlym piecem, daj mu solidny wentyl. Spotykalem sie juz z takim problemem o jakim piszesz, zdarzalo sie to przy windach 9x i NT i malych dyskietkowych dystrybucjach Linuxa. Po "przewentylowaniu" problem znikl. Swoja droga dodalbym tez ze 64 lub 128 Ramu, Winda (szczegolnie 2K) bedzie Ci napewno wdzieczna :) Pozdrawiam Po zmienieniu radiatora juz mi sie nie grzeje procek to musie byc cos innego. POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 I co pomogło??(znaczy się to S3?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca_18 Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 Tak to virge mam zamiar zmienic miejsca dalej od voodo2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 Może masz włączoną następującą usługę w opcjach zabezpieczeń: Zamknij system natychmiast, jeśli nie można rejestrować wyników inspekcji. Wystarczy ją wyłączyć, a wszystko będzie dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dick Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Ja miałem podobny problem komp na win2k mi sie restartował, u mnie bylo kilka rzyczyn, a mianowicie, mialem ustawione timingi na agresywne, pozatym podkęcony procek, to była przyczyna. zauwazylem jeszcze ze jesli komp popracuje z tydzien bez wyłączania :) to potem po wyłączeniu i odczekaniu np. kilku godzin :) komp restartuje sie (az sie chyba nagrzeje)....tak było umnie...pozdrawiam pa pa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...