°°° Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 (edytowane) Witam są dwie wersje dysków Segate 160GB SATA2 NCQ jeden kosztuje 219zł a drugi 229zł któy jest lepszy ?? ST3160812AS CZy ST3160811AS ?? Edytowane 25 Sierpnia 2006 przez britfanka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raiden Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 To samo pytanie zadawałem sobie przed tygodniem :). W topicu Wszystko O - Seagate Barracuda 7200.9 jest dużo na temat tych dysków. W sumie dyski są identyczne, różnią się jedynie grubością (11as jest troszke cieńszy) i 11as ma też prawdopodobnie zapis prostopadły. Czy różnica w szybkości jest widoczna - tego nie wiem. Ja wybrałem 11as, tylko dlatego że był tańszy, myśle że bez pomiarów różnicy w wydajności nie zauważysz. Jeszcze w temacie Wszystko O - Seagate Barracuda 7200.9 niektórzy doszli do wniosku że dyski made in china są lepsze (bardzie ciche) od tych z Singapuru, zapobiegawczo wziąłem dysk pochodzenia chińskiego i rzeczywiście nie jest głośny, choć nie mam porównania z tym produkowanym w Singapurze. Po cenach widze, że zamierzasz tak samo jak ja kupic dysk w Prolinie. Nie licz że ktoś tam doradzi ci, który z tych dysków wybrać :). Jak się spytałem o różnice to facet nie wiedział co odpowiedziec, a jak wspomniałem o zapisie prostopadłym to powiedział żebym brał 11as bo 12as i tak nie ma na stanie :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...