jankosek Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Patriot 2x1GB DDRII 1GHz Dual XBLK (timingi przy 1000MHz 4-4-4-12 , 800MHz 3-4-3-8) Heyka warto kupic te ramki do e6600 + P5W DH deluxe ? Czy w zupełności wystarcza PDP Patriot Dual LLK 2x 1GB DDR2 800MHz CL4 ? czy moze cos innego hmm ?:) Do krecenia oczywiscie ;]]]] Dzieki z gory za porady ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 (edytowane) Jak masz tyle kasy i nie ma problemu zeby ja wydac to biez XBLK a jesli chcesz taniej to GoodRam PRO 2x1gb 800mhz. Sa one produkowane na tych samych kociach co patrioty LLK Edytowane 25 Sierpnia 2006 przez Fisher15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Jak wyżej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 no fajnie za nie zabulisz i powiedzcie mi jaki to ma sens do super pi albo jakiego bencha bo ja bym wolal 4x1gb jakis najtanszych gniotow cl5 na 667 ale to tylko moje zdanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankosek Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Eh co mi z gniotow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 To może GoodRAM PRO, a różnicę do XBLK wpłacić na np. konto PCK ? Wg. mnie obię pamiatki będą dobre, jak stać Cię na XBLK to je bierz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 no ciekawe co byłoby wydajniejsze 4x1Gb gniotoów czy 2x1gb super mega hiper xblka 1ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankosek Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 No wydaje mi sie ze XBLK :) tylko ciezko je dostac w tym zacofanym kraju :))) Jeden dostawca patriotow na cala polske :PPPP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Hmm cóż, może w benchmarkach itd. będzie wydajniej, ale raczej przy paru wymagających aplikacjach bardziej przyda się parę mb więcej ram'u niż niskie timingi czy wysokie takty. :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 (edytowane) @GB ramu mu starczy w tej chwili do kazdej gierki, a jak lubi OCowac, to te ramki sa do tego idealne ;) Zreszeta LLK, czy Goodram Pro 800 są równiez bardzo dobra, ale DH sie szczegolnie lubuje w XBLK :D Tak wiec jesli Cie stac to tylko brac :) Edytowane 27 Sierpnia 2006 przez torque8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 ale po co marnowac tyle hajsu na ramy przeciez nie musi byc synchro pooza tym byly gdzies testy ze roznicy w taktach to moze maks 5% a jak ktos ma i che marnowac pieniadze niech to robi i sie cieszy siuuper niskimi tymingami i wynikami super pi ja bym wolal miec 4gb chociaz ciekawi mnie w czy,m bym to wykorzystal chyba bym konwertowal filma z dvd, zgrywal filma z tuneru odpalil emule bearshare i bitcometa i jakies diwe gry zeby jak jedna sie znudzi przelaczyc sie na druga to sie nazywa komfort:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankosek Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 A no 2 GB wystarczy w zupelnosci - praktycznie nie gram raczej programy video - duzo obliczen itp :) Ale jakby nie patrzec to za ta cene kupi se 4gb 800mhz patriotow LLK 4cl ;] We wtorek dostawa na Polske patriotow wiec jeszcze mam chwilke na zastanowienie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Ja tak prawde mówiąc wziąłbym 2GB LLK, bo różnica w podkręcaniu nie jest jakas kosmiczna, a w cenie jest dość znaczna, a na ta chwile 4gb to przynajmniej moim zdaniej jest troche za duzo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankosek Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Yhm ale to bardziej chodzi nie o ilosc ramu tylko o podkrecenie e6600 :) wiec nie wiem co leprze;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 lepsze do podkrecania a asynchro sie nie da puscic ludzei to nie jest socket A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Yhm ale to bardziej chodzi nie o ilosc ramu tylko o podkrecenie e6600 :) wiec nie wiem co leprze;] A tak wogole to na czym chcesz krecic?? na AC czy WC czy moze cos dalej ala FC ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankosek Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Nie no jezeli dobrze rozumiem te skroty to na AC - ninje zapodalem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Yhm ale to bardziej chodzi nie o ilosc ramu tylko o podkrecenie e6600 :) wiec nie wiem co leprze;] Paru znajomych bawiło się tymi XBLK i wyniki były gorsze niż na LLK. Ja bym wziął 4 GB LLK Nie no jezeli dobrze rozumiem te skroty to na AC - ninje zapodalem :P no to AC :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 (edytowane) Paru znajomych bawiło się tymi XBLK i wyniki były gorsze niż na LLK. Ja bym wziął 4 GB LLKTo też duzo zalezy od mobo, na przykład z P5B DLX XBLK spisują sie słabiutko i LLK biją je w OC na głowe, natomiast na DH spisuja sie znakomicie :D Jak na AC to troche szkoda wydawać tyle na pamieci, lepiej kupic 2GB LLK a za reszte złozyz jakiegos WC ;) Edytowane 27 Sierpnia 2006 przez torque8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankosek Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Dobra na dzisiaj koniec czytania na forach, juz dostalem krecka ;]]]] Przespie sie z tym rano podejme decyzje ;]] Moze jeszcze ktos cos wyklika do rana ciekawego na ten temat co przewazy na decyzji czy 2gb xblk badz 2gb llk (cos czuje ze mykne 4gb llk bo to praktycznie cena 2gb XBLK ) dzieki za pomoc -dobranocka :))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Ja bym wziol 4GB GoodRamow PRO 800mhz 4gb to jest zglowy problem z ramami na jakies 2 lata :P A i rodzima firme mozna wesprzec ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...