B3T0N Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2003 no wlasnie - plyta taka jak w podpisie max mnoznik w biosie moge ustawic do 16x ale np jak chce ustawic mnoznik x14 , to plyta mi obniza calkowicie taktowanie proca np. ustawiam na 133x14 to wyskakuje mi 667Mhz - fsb jak ciagne w gore to nic mi nie daje , napiecie zwiekszam i tez nic , czyli jakby nie byl do konca odblokowany ten mnoznik na tym athlonie teraz mi spokojnie ciagnie na 170 x 12.5/13.0 przy vCore 1,7V ...ale podejrzewam ze moge wiecej bo mi zasilka teraz nie wyrabia - mam na +12V - 10,38V - czyli troszke niebezpiecznie system bezproblemowo przechodzi 3dmarka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_jaro_ Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2003 wez to pod uwage ze te atnki maja odblokowany mnożnik do 12,5 :))) jak chcesz wyżej miec odblokowany to polącz mostki nie wiem teraz dokładnie które L5 chyba jak sie nie mylę ale niech sie wypowiedzą osoby inne jescze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2003 przed chwila czytalem ze trzeba przerwac L3..... :? :? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butcher Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zeby odblokowac wyzsze mnozniki trzeba poprzecinac mostki L3. Mysle zeby tak zrobic bo moj Antek wstaje tylko na mnozniku 14x :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Na Asusie A7N8xX wystarczy wgrać bios UBER i po sprawie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crategus Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 jak mialem ga-7vax gdzie mnoznik na plycie mozna bylo ustawic bodajze do hmm 20? to antek spoko smigal na 14-15 czyli standardowo byl odblokowany... teraz, co dziwne, na vaxp gdzie dipy mam tylko do 12,5 jak dam powyzej (dip >12,5) to nie wstaje... procek ten sam wniosek- to problem po stronie mobo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miki74 Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Na Asusie A7N8xX wystarczy wgrać bios UBER i po sprawie hej wlasnie wgralem sobie ten biosik do wersji Delux.. i sie niezle zdziwilem mianowicie nie mam zamalowane L1 a mnoznikami moge zmieniac do 12.5 :D . Procek jest z serii 1700+ CB 0251. Co trzeba zrbic co by mnoznik biegal na na 13 i wyzej ?? tak jak bylo napisane wyzej przeciac L3 .... pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belrin Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Czy trzeba poprzecinać wszystkie mostki L3? Czy ktoś to już zrobił?Macie może jakieś linki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miki74 Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 na moj gust trzeba zamienic polaczenia L10 ... tak mi wynika z zabaw http://www.ocinside.de/go_d.html?/html/wor...painting_d.html ii http://www.ocinside.de/go_d.html?/html/wor...painting_d.html pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 zamiast pisać nowe wątki i zaśmiecać forum proponuję zajrzeć do wątku który już jest, w dodatku przyklejony TUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUTAJ tam można pisać o swoich problemach gdyby każdy użytkownik tego forum który ma athlona xp chciał pisać nowy wątek dla swojego procesora to zrobiłby sie potworny burdel ZAMYKAM I PROPONUJE KOLEDZE b3t0n NA NASTĘPNY RAZ JEDNAK POFATYGOWAĆ SIĘ I ZAJRZEĆ, EWENTUALNIE UŻYĆ OPCJI SZUKAJ, TO NAPRAWDE NIC NIE BOLI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...