luki2 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 (edytowane) Witam, aktualnie w serwisie siedzi moj WD RE 160GB sata(5GB uszkodzonych sektorow). Istnieje(wg serwisanta, ktory przyjmowal dysk) mozliwosc wymiany na inna 160-tke, ale czy warto wymieniac?? Napewno bede stratny jak wymienie, bo Re kosztuje 270zł, a reszta 160-tek jest znacznie tansza. Re, ktore teraz dostane bedzie mialo prawdopodobnie 16mb cache(8mb juz nie ma), ale to chyba i tak nic nie da, wiec co polecacie?? Pozatym RE jest na Sata 1 i w ogole... Z gory informuje, ze nie ma niestety mozliwosc doplaty do jakiegos dysku 250GB np barracudy 10 :sad: Bez sensu, no ale coz. I pomyslec, ze rok temu "mlot pneumatyczny" kosztowal 400zł Ewentualnie brac RE, sprzedac i kupic Barce 10, ale znowu za duzo strata Edytowane 25 Sierpnia 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 (edytowane) Segateka 160gb 7200.10 - Pomylka :P Edytowane 25 Sierpnia 2006 przez Fisher15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Segateka 160gb 7200.10 Produkujesz takie?? :wink: 7200.10 zaczyna sie od 250gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Tak :P To sorky myslalem ze sa i 160 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 no to 7200.9 z zapisem prostopadlym - sa takie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Tyle ze kolo w serwisie powedzial mu ze nie maja juz z 8mb cache :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 a to nie wiem, w komputroniku kiedys byly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Tyle ze kolo w serwisie powedzial mu ze nie maja juz z 8mb cache :/ a to nie wiem, w komputroniku kiedys byly Ale o co chodzi Wam teraz, bo nie rozumiem?? Mu czyli komu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzykofm Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Myślę,że tu znajdziesz odpowiedź: http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=230&action=all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) Ale o co chodzi Wam teraz, bo nie rozumiem?? Mu czyli komu?? To pewnie literówka, miało być mi. Również myślę że najlepszym rozwiązaneim byłby Seagate 7200.9; może są na Allegro, ale od sklepów oczywiście. Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Myślę,że tu znajdziesz odpowiedź: http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=230&action=all tylko ten test strasznie stary i juz nowsze modele powychodzily:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) Ja musze dysk wziac z komputronika :-| , innego wyjscie nie ma. Tam maja te barki 9, ale jak juz mam zabrac to zaczekam na nowe wersje dziewiatek. Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 to przeciez to jest nowa wersja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) to przeciez to jest nowa wersja Tu chodzi o wage i wymiary, a co za tym idzie mozliwe, ze tez o cisze. Nowa wersja bedzie wazyc 360gram i bedzie nizsza od starszego brata. Podobno seagate juz zaczal je rozsylac do sklepow. Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 no tak, ale rownie dobrze moze byc opis stary... nie kazdy musi zauwazyc zmiany... lepiej symbol od seagate'a spisac i zapytac ktora wersje maja... o ile ta nowa wersja jest juz w Polsce w ogole Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) Tylko oni robia to raczej po cichu wiec trudno o jakies numery seryjne itp. TU juz maja. New Low Profile Height Seagate SoftSonic Reversed PCBA Electronics Perpendicular Recording Technology PCB odpatrzyli od WD'eka. Odwrocona plytka PCB to imho bardzo dobre rozwiazanie. EDIT>> przejzalem net i chyba w Polsce one juz sa od dluzszego czasu dostepne Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 to przeciez w komputroniku ten sam symbol czyli to samo:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 czy te dyski naprawde sa cichsze? :) i czy nie sa przez to wolniejsze? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) czy te dyski naprawde sa cichsze? :) i czy nie sa przez to wolniejsze? :| Wolniejsze nie sa, ale cichsze podobno juz sa :D Z opinii na stronie krk wynika, ze sa bardzo ciche. Seagate nazwal je T-lite. Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 a moze ktos podac link do komputronika? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) a moze ktos podac link do komputronika? :) 2289853[/snapback] //a ten poprzedni i tak nie dzialal ;) ... ale wiem do czego mial prowadzic :P No to byla pomylka, bo akuart mialem otwartych kilka stron :wink: . Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) cos to chyba nie ten link :? //a ten poprzedni i tak nie dzialal ;) ... ale wiem do czego mial prowadzic :P Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez rafifeo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...