Skocz do zawartości
Złodziej

Blue Screen Bez żadnego Tekstu Na Ekranie

Rekomendowane odpowiedzi

Zwykle przy BSOD'ach było napisane na ekranie co powoduje błąd, dziś przytrafił mi się taki czysty niebieski ekran. Czy może jest gdzieś indziej w Windows'ie miejsce, w którym mógłbym znaleźć jakieś info o tym błędzie.

To dla mnie o tyle istotne, że choć błąd przytrafił mi się podczas grania w niezbyt dopracowaną grę, to ostatnio także zmieniałem sterowniki itp. więc to nie tylko bug w grze może być jego przyczyną...

Windows XP SP2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukaj w FAQ.

Jak widać nie tylko mi by się przydało jakieś ciekawe rozwiązanie dla BSOD'ów bez żadnej informacji - można by też tego FAQ'a zaktualizować, bo akurat o tym tam nic nie ma. No bo co mi po radach "starać się odczytać co napisane" czy "9 na 10 BSOD'ów kończy się komunikatami......." gdy ja żadnego komunikatu nie mam :P

No chyba, że przyczyny takiego pustego BSOD'a nie da się poznać i pozostają tylko przypuszczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz rzucić okiem na ten topik:

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=100972

Przeczytaj i zastanów się, który z punktów może pasować tutaj.

W tym wypadku to może być wina sterowników lub niewyrabiającego zasilacza.

Mile widziany pełen konfig komputera, co zmieniałeś ostatnio i od kiedy tak się dzieje. Oczywiście info o zasilaczu - marka, model i moc mile widziane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz rzucić okiem na ten topik:

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=100972

Przeczytaj i zastanów się, który z punktów może pasować tutaj.

W tym wypadku to może być wina sterowników lub niewyrabiającego zasilacza.

Mile widziany pełen konfig komputera, co zmieniałeś ostatnio i od kiedy tak się dzieje. Oczywiście info o zasilaczu - marka, model i moc mile widziane.

Czytałem kiedyś ten temat. Ale nie o to chodzi. Nie pytam o przyczynę BSOD'a. Sam potrafię ją stwierdzić i naprawić o ile mam napisane co powoduje błąd. Tutaj nie było nic napisane i jestem ciekaw czy może oprócz wyświetlenia tekstu na niebieskim ekranie Windows XP tworzy jakiś raport na dysku, w którym to raporcie może by coś było ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi