dszywala Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Fajne kapcie :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 dzieki xD takie od apru lat kupuje i mi w nich wygodnie :) jutro powinna dojsc moja grafika z naprawy, i podam screeny dokladne po przerobieniu wc (inaczej poprowadzone weze i 100% borygo - zmiany spowodowane wylewem :)) mam pytanko czy borygo ma rozszerzalnosc temperaturowa ?? niedlugo dojdzie rowniez blok na nb, a kolo stycznia planuje dolozyc druga chlodnice bix ()wuciac koszyki na dysk, a chlodnice umiejscowic tak, ze powietrze uciekaloby drugą stroną obudowy (prawym bokiem - wyciąłbym grill) pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 wuce aktualnie w rozbiórce, na dniach dojdzie nowy bloczek wodny alphacool nexxxoss hp pro a64, na pimpmycase.pl całkiem ładnie wypadł, dam fotki i porównanie do poprzedniego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 wuce aktualnie w rozbiórce, na dniach dojdzie nowy bloczek wodny alphacool nexxxoss hp pro a64, na pimpmycase.pl całkiem ładnie wypadł, dam fotki i porównanie do poprzedniegoMam ten blok, straszny flow killer. A wydajnosc hmm przy black ice gt 360, hydorku l20 (który wymieka, woda leje sie "jak krew z nosa") i 3x akasa 6v, proc c2d e6400@3600 1.35v mam max 58stopni, nie wiem czy to dobry wynik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 bloczek doszedł... w porównaniu z prisonem tempy lepsze, o ile dokładnie dam znac jutro, bo teraz już ide spać :) narazie szczelny :) spód lustro, ogólnie super jakosc wykonania - jedyny minus - szkoda ze top z plexi :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 na "oko" to prison/cube sa wydajniejsze... Top bardzo podobny do PinFlowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 oj nie sa Michał :P na 1,45v mam takie tempy jak na prisonie na 1,375, w stresie nawet troche lepsze :!: top ma zapikne na wszystkie sockety AMD :) w tym 940 i am2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 oj nie sa Michał :P na 1,45v mam takie tempy jak na prisonie na 1,375, w stresie nawet troche lepsze :!: top ma zapikne na wszystkie sockety AMD :) w tym 940 i am2 potestuj po paru h pracy- cube/prison maąwlot z boku, tutaj nad samym rdzeniem więc na pczątku faktycznie powinno byćlepiej, ale kurde patrząc na powierzchnie pinów tutaj i w tych 2 homemadach to teoretyccznie nexxos nie ma szans.. no chyba zę trzeba obalić pare teorii :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Owszem, ja jakoś też nie mam zaufania do tego typu konstrukcji. Poza tym sam w sobie blok mi się nie podoba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 (edytowane) Miazga82 nie mow ze Ci sie nie podoba bo zaraz powiedza ze zazdroscisz i tez bys takiego chcial ;) Edytowane 24 Listopada 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Miazga82 nie mow ze Ci sie nie podoba bo zaraz powiedza ze zazdroscisz i tez bys takiego chcial ;)Eee tam, mój X3N jest lepszy :P A tego nexosa to bym nie założył, bo wygląda tandetnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 na "oko" to prison/cube sa wydajniejsze...A od kiedy wydajność stwierdzamy po wyglądzie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 nom właśnie narazie o ile czujniki mnie nie mylą, a sa te same :) w stresie temperatury po 30min sp2004 są 5* lepsze niż na prisonie... no i moge pracowac na 2900mhz na toledo nacodzien - na prisonie przy 2850 sie wywalał :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 mówimy o prisonie pro czy zwykłym? Tak czy siaka takie różnice i to na procu amd są dziwne... mozę jak ktoś z forum dałeś płynny metal np teraz i nie wspomnaiłeś o tej małej zmianie? Kurde wpierw nam przez lata wbijają,zę między wydajnymi blokami jest 1-2 stopnie max a tu ty masz 5 stopni to w dodatku nie w tą strone co byśmy się spodziewali :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 wszystko to same mówimy o pro v2 cpu laser :P w sumie rożnica to 4* w stresie na korzysc alphacoola... no i procek lata narazie 2900 moze dojdę wyżej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Mam ten blok, i zastanawialem sie nad wymiana go na stroma, ale chyba sobie odpuszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 (edytowane) buhehe a jednak :P nie jest źle :P szkoda że top z plexi, ale da się żyć... na storma to jedynie ze względów wizualnym mozna zmienic :) powiem jedno - storm to podobno niesamowity flow killer - ten alphacool do piet nie dorasta ;] toledo 2900mhz @ 1,5v (narazie na testy, potem obniżanie będzie :)) sp2004 20minut - temp 38* na prisonie @ 2800 1,375v bylo 41-42* :o Edytowane 24 Listopada 2006 przez 05_03_1992 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 (edytowane) @Ogór jak twierdzisz, że przy tym nexxxosie woda leje się "jak krew z nosa", to przy Stormie zacznie się już chyba cofać :wink: Jak już to zmień na Apogee, ja właśnie zmieniłem Storma na niego, wydajniejszy i nie jest flowkillerem. @05_03_1992 uhm a może masz lepsze temp, bo prison miał krzywy spód ? Edytowane 24 Listopada 2006 przez Jarogniew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 a moze masz teraz chlodniej w mieszkaniu, poprzedni blok chyba katowales w okresie wakacji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 hehe w miezskaniu tak samo, w wakacje x2 nie miałem jeszcze :P ostatnie dni jesieni przeciez nawet ciepłe :!: byćmoże że przez spód... hmmm jakby Kyniek wysłał jednego prisona do jarogniewa na testy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Na Socket A bloczek spisywał się całkiem nieźle :> Co do flowkillerstwa nie jest tak super - gwinty 1/8 cala + sprayer, trochę oporów jednak stawia :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 (edytowane) WOW, nieźle wyszedł ;) tylko, że to nie jest taki blok jak ma Kuba, to jest NexXxos XP, on ma NexXxos HP. Taki sam spód, inaczej jest rozwiązany sprayer, w XP jest w przelotce i jest przesunięty względem gwintu, a w HP od razu w topie pod gwintem. Gwinty są 1/4" nie 1/8" NexXos XP: NexXxos HP: Edytowane 25 Listopada 2006 przez Jarogniew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 A który jest wydajniejszy? XP czy HP? I mógłbyś porównać do strome/apogee?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 (edytowane) nadszedł czas na zmiany... póki co moje wc można "podziwiać" w stanie tylko przejściowym, wygląda to mniej/więcej tak: bix został zmieniony na coolteka exstream (dzięki Malik) - tą sama będę schładzał wodę w nowym rev a na bloczek alphacool nexxxoss hp pro lga775 - zmiana na c2d - w nowym rev przewiduję tutaj swiftecha appoge pompka została coolriver rev1. (w nowym rev wc przewiduje eheima 1046) oraz zniknął bloczek na gpu... dlaczego ? Ponieważ póki co nie posiadam własnej karty graficznej, wraz z nowym sprzętem na dx10 przewiduję fullcover planuję również bloczek na nb - oczywiście do kompletu małego swifa aaa i jeżeli tylko będzie $$, nowe rev wc, będzie mieściła nowa obudowa - Tt armor junior przypuszczam pozdrawiam edit. temperatury tutaj jestem troszkę zawiedziony :| w stresie proc, na 3,4ghz 1,4v na coolteku 2x active 12v, ma jakieś 50-52* na jajku :/ chłodnica odpowietrzona dobrze, a woda na "czucie" letnia - musze się zaopatzyć w czujnik temp. w idle około 30-35* na jaju :/ obwiniam tutaj albo pompkę (nie wyrabia do alphacoola), albo czujki, które mogą grać w kulki Edytowane 20 Lutego 2007 przez 05_03_1992 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Do pomiaru temperatur użyj CoreTemp - to nie przekłamuje ;) pomiary z czujników mobo nie są tak precyzyjne i generalnie można traktować je z przymróżeniem oka ;) więc się nie przejmuj. BTW: wysokie tempy i tak :P ja takie jak Ty mam na C2D2.1@3.64 1.6V ;) więc zdziebko mocniejsze OC o napięcie sporo większe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 CoreTemp też bym tak bezgranicznie nie ufał... u mnie po wymianie procesora na identyczny temperatura spadła o 5*C - ta sama pasta, tak samo nałożona, oczywiście takie same chłodzenie a temperatura otoczenia też bez zmian większych niż 1*C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Procesor procesorowi nierówny ;) zwykle bywa tak że procesory się róznie kręcą - i zwykle te które są bardziej podatne na OC się mniej trzeją ;) jednak faktem jest że CoreTemp jest sporo bardziej wiarygodny niż czujnik z mobo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksigns Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 ale tez musi z jakiegos czujnika przeciez korzystac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 ale tez musi z jakiegos czujnika przeciez korzystac :P CoreTemp korzysta z diody umieszczonej bezpośrednio w rdzeniu - więc pokazuje temp. rdzenia a nie pod prockiem czy temperaturę socketu jak w przypadku pomiaru czujnikiem z mobo. Znając życie pomiary z CoreTemp będą o jakieś 10C wyższe niż z czyjnika mobo - ale to od płyty zależy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 U mnie wg czujnika mobo procek w IDLE ma 14-17*C :lol: (przy 3.4GHz i 1.35V) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...