Skocz do zawartości
MASSlbn

Proste Pytanie- Laptop Na Noc

Rekomendowane odpowiedzi

Jak zrobic aby wyłaczyc ekran w laptopie ?

Chodzi o to ze kompa zostawiałem na noc i np. torrent sie sciagały..

a teraz jak to zrobic z laptopem? zeby laptop działał, ale zeby mi ekran w nocy nie świecił? da się? :rolleyes:

przepraszam za takie banalne pyt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz w power setupie. W desktopach mozna to ustawic w zarzadzaniu energia czy jakos tak w panelu sterowania.

Notebooki maja czesto (o ile nie zawsze) wylaczone windowsowskie zarzadzanie energia, ktorego role przejmuje odpowiednie oprogramowanie dolaczane przez producenta. Mozesz to miec nawet aktywne w trayu. Tam mozna wylaczyc tez opcje, zeby komp po np. pol godzinie braku aktywnosci nie przechodzil w stan wstrzymania (bo przy sciaganiu to zbitka :D) a tylko wylaczal ekran.

Pozdr,

S.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W asusie a25d była kombinacja klawiszy do wyłączania matrycy na żądanie - wystarczyło wcisnąć Fn+F7... w HP tak juz nie ma, a szkoda. Tez lapka zostawiam na noc (z różnych powodów :P ) i czekam po prostu az windows wyłączy matryce po ok 15 (chyba tak ustawiłem). Ustawia sie to tak jak ktos to juz wczesniej napisał w opcjach zasilania.

Kiedyś też słyszałem o takim programie który powodował bezposrednie wylaczenie matrycy/monitora, ale nie pamietam jak sie nazywa :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi