(D)jur(on) Opublikowano 28 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2002 nie mam kompletnego pojecia jak obsłuzyc serwery Apache i proftpd. chodzi mi jak sie do nich "dostac" skonfigurowac. zainstalowalem linuxa bez "okienek" ( KDE czy Gnome) i nie mam pojecia jakich komend uzywac w tym nieprzyjaznym dla poczatkujacych "adminow" swiecie. POMOCY!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt Opublikowano 28 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2002 W czym problem :?: www.apache.org i wszystko jasne. Generalnie w sieci jest WSZYSTKO na temat unixów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 28 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2002 jeszcze jedno lamerskie pytanko :D jak wejsc do Xów (srodowiska graficznego) z tego hm "dosowego". przepraszam za porownania :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 28 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2002 jeszcze jedno lamerskie pytanko :D jak wejsc do Xów (srodowiska graficznego) z tego hm "dosowego". przepraszam za porownania :oops:startx Oczywiscie musisz sobie zdefiniowac jakiegos WM. Polecam icewm lub windowmaker'a jesli masz malo miejsca. Co do konfiguracji apache'a i proftpd - sa to pliki odpowiednio httpd.conf i proftpd.conf powinny sie znajdowac w /usr/local/etc/ w przypadku nowszych systemow (BSD) i /etc/ w przypadku linuxow typu redhat i inne Po wprowadzeniu zmian zawsze trzeba zresetowac daemona np apachectl restart Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airfox Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 jak chcesz skonfigurowac ftp i inne takie to polecam: http://zlobek.ratio.pl akurat dla poczatkujacego admina :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 jeżeli kcesz miłego ftepka to zaglądnij na www.ncftp.com - naprawde dobrze działa, łatwo się konfiguruje (służe pomocą) i jest stabilny jak diabli.... Co prawda niby płatny 8O (30daytrial) - ale u mnie chodzi już dni 65 i jest o'k... naprawde polecam (moge ci nawet go przez ssh w/g zamówienia podkonfigurować :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...