Worms14 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Witam wszystkich serdecznie. Jak wiadomo na platformie Intela są problemy z obsługą SLI, jednak jest na to rada w postacji modowanych sterowników 85.96_mod, SLI jak najbardziej działa. Jednak jest też problem przynajmniej u mnie po podkręceniu grafik wyniki w 3dmarkach spadają, czyli jest coś nie tak. Może ktoś sie natknął na nowsze sterowniki które odpalaja Sli na każdej płycie i lepiej współpracuja z grafikami? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 A nie leci Ci SLI na 16/4 ? Zobacz dokladnie na XS'a tam ostatnio byly testy SLI na 965 i ogolnie jest duza dyskusja na temat SLI na 775. ps. Piter tez chyba robil SLI na DS4 <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) Owszem mógłbym na XS'e sprawdzać, co tam jest napisane, ale i tak nic nie skumam, bo języka nie zrozumie. Z tego co pamiętam to właśnie tak było: 16/4, ale wydajność bez podkręcania zaskakuje: na poprzedniej platformie[X23800@2700MHz, 2GB-DDR1, DFI-SLI-D, SLI@650/890-3dm06-8736(default-7659)]. Platforma INTEL default nic niekręcone 3dm06-7402pts Jeżeli nic się nie zmieni z modowanymi sterownikami, to albo zmienię płytę na taką która w pełni obsługuje SLI , albo grafiki wymienię, na jedna dobrą, bądź przeskoczę na ATI. Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez Worms14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 U mnie właśnie na tych sterach co wymieniłeś śmiga znakomicie - wraz ze wzrostem OC wyniki rosną - no ale mam i975 - więc może to jest przyczyna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 yotomeczek, nie słyszałeś przypadkiem że ma się pojawić nowsza wersja tych sterowników? Wczoraj stawiałem system to miałem wogóle problem z odpaleniam SLI na tych sterownikach, po postawieniu parawki w SLI czarny ekran i tryb awaryjny tylko mnie ratował odinstalowałem sterowniki zainstalowałem inne i dopiero na te modowane zapodałem, w końcu wystartowało. CPU-Z, pokazuje mi 16/16, gdzie sprawdzić jak to naprawde jest, wszystkie programy pokazują błędne dane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafal1435 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 moim zdaniem nie warto patrzyc na 3dmarka ;) lepiej wez obliviona i porownaj bo 3dmark to jednak lipa jest;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 u mnie z zainstalowanym ati toolem przy wlaczaniu 3d sie komp wysypywal. ale tez mam 975. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 u mnie z zainstalowanym ati toolem przy wlaczaniu 3d sie komp wysypywal. ale tez mam 975. a ty przypadkiem nie testowales 84.xx ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 tak testowalem 8466 i 7300gt chodzilo bez problemu. tak poza tym to co za roznica?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...