dgal Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Ponieważ to mój pierwszy post tutaj to wypada się przywitać :) Nadszedł czas modernizacji komputera więc stanąłem przed koniecznością wyboru nowego zasilacza 350W. Sprzęt nie będzie podkręcany, nie jestem jakimś maniakiem gier i nie dysponuje dużym nadmiarem gotówki więc posiłkowałem się zestawem poleconym na tym forum, a więc moja konfiguracja będzie nastepująca: MoBo::::: AsRock AM2XLI-ESATA2 Procesor: AMD Athlon64 3000+ Orleans +pewnie chłodzenie freezer 64pro RAM::::::: GoodRam DDR2 2x 512MB 667MHz Grafika::: GeForce 7300GT 256MB (tego jeszcze nie jestem pewien może z braku funduszy kupie 7300GS) + Jeden dysk SATA (160GB) Jeden dysk ATA 120GB, Nagrywarka DVD Liteon Do tej konfiguracji podany jest zasilacz Modecom MC-350ATX jednak obiła mi się o oczy opinia, że ten zasilacz nie nalezy do najciszych i zacząłem rozglądać się w poszukiwaniu jego zastępcy. W sklepie Zenfist znalazłem jeszcze zasilacz w takiej samej ceniue: Silver Power SP-350P1B. Nie ma nic o tej firmie na forum więc nie wiem czy będzie to dobra zamiana. Czy może jednak lepiej dołożyć do zasilacza: Chieftec GPS-350EB-101A? Który z nich będzie najlepszym wyborem (głównie chodzi mi o w miarę cichą pracę)? Może jestem przewrażliwiony i poziom hałasu tego Modecoma nie jest wcale taki duży? :) Dziękuje Pozdrawiam Sebastian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Chieftec GPS-350EB-101A jak i Modecom MC-350ATX są porównywalne pod względem głośności pracy. Jeśli chcesz jeszcze cichszy to ten będzie bardzo cichy http://zenfist.pl/pID/274.htm Inna opcja wymień wentylator w Modecom'ie na Fandera dodatkowo możesz dorzucić regulator obrotów jak Fanmate . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZwieRZakwawa Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 z tych podanych przez ciebie to polecam dołożyć do szefa sam posiadam go od niedawna i jestem zachwycony napięcia stabilniuśkie kable długie dużo molexów a przedwszystkim cisza! jak uruchomiłem go po przesiadce z 350W noname(czytaj aton) ze śmigłem 80x80 to sprawdzałem czy się wogle kręci :D ani razu nie załączył mi się jeszcze na wyższe obroty a potrafie giercować ostro cały dzień! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witaj Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 mam tego szefunia i przy małym obciazeniu jest faktycznie cichy i wazne nie piszczy ,nie pierdzi itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dgal Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Dziękuje za opinie, chyba faktycznie dołoże do Chieftec'a. Niestety na Topowera nie będzie mnie stać - już z Chiefteciem przekraczam budżet, chociaż teyle to sobie jeszcze poradzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Tego Chieftec'a robi Delta, spokojnie ciągnął konfig A64 X2 3800+, 7900GT, 1GB RAM + reszta zabawek - GPS 350. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...