Skocz do zawartości
dgal

Co Zamiast Modecona Mc-350atx 2.0 (coś Cichszego)?

Rekomendowane odpowiedzi

Ponieważ to mój pierwszy post tutaj to wypada się przywitać :)

Nadszedł czas modernizacji komputera więc stanąłem przed koniecznością wyboru nowego zasilacza 350W.

Sprzęt nie będzie podkręcany, nie jestem jakimś maniakiem gier i nie dysponuje dużym nadmiarem gotówki więc posiłkowałem się zestawem poleconym na tym forum, a więc moja konfiguracja będzie nastepująca:

MoBo::::: AsRock AM2XLI-ESATA2

Procesor: AMD Athlon64 3000+ Orleans +pewnie chłodzenie freezer 64pro

RAM::::::: GoodRam DDR2 2x 512MB 667MHz

Grafika::: GeForce 7300GT 256MB (tego jeszcze nie jestem pewien może z braku funduszy kupie 7300GS)

+ Jeden dysk SATA (160GB) Jeden dysk ATA 120GB, Nagrywarka DVD Liteon

Do tej konfiguracji podany jest zasilacz Modecom MC-350ATX jednak obiła mi się o oczy opinia, że ten zasilacz nie nalezy do najciszych i zacząłem rozglądać się w poszukiwaniu jego zastępcy.

W sklepie Zenfist znalazłem jeszcze zasilacz w takiej samej ceniue: Silver Power SP-350P1B. Nie ma nic o tej firmie na forum więc nie wiem czy będzie to dobra zamiana.

Czy może jednak lepiej dołożyć do zasilacza: Chieftec GPS-350EB-101A?

Który z nich będzie najlepszym wyborem (głównie chodzi mi o w miarę cichą pracę)? Może jestem przewrażliwiony i poziom hałasu tego Modecoma nie jest wcale taki duży? :)

Dziękuje

Pozdrawiam

Sebastian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chieftec GPS-350EB-101A jak i Modecom MC-350ATX są porównywalne pod względem głośności pracy.

Jeśli chcesz jeszcze cichszy to ten będzie bardzo cichy http://zenfist.pl/pID/274.htm

Inna opcja wymień wentylator w Modecom'ie na Fandera dodatkowo możesz dorzucić regulator obrotów jak Fanmate .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tych podanych przez ciebie to polecam dołożyć do szefa sam posiadam go od niedawna i jestem zachwycony napięcia stabilniuśkie kable długie dużo molexów a przedwszystkim cisza! jak uruchomiłem go po przesiadce z 350W noname(czytaj aton) ze śmigłem 80x80 to sprawdzałem czy się wogle kręci :D ani razu nie załączył mi się jeszcze na wyższe obroty a potrafie giercować ostro cały dzień!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi