99tomcat Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) Witam w temacie o moim kibelku. Chciałbym podkreślić,że pierwotnie ten temacik nie miał teraz powstać. Wyglada on jak wyglada, więc lekki obciach pokazywać go w takim tymczasownym stanie. W nocy dałem jednak parę fotek w temacie innej osoby, więc postanowiłem isc na całość :wink: W koncu wszyscy dają foty swoich wypieszczonych i wypucowanych wucetów, to ja pokaże jak to często wyglada u wielu na samym początku. Poza tym przynajmnej nikt nie napisze popularnego ostatnio zwrotu "kibel jak kibel " B) Może pod wpływem tego tematu wielu zacznie doceniać prace innych przy robieniu swoich kibelków. No to jedziemy z koksem... Sam pomysł założenia kibelka powstal ok roku temu. Przez ten czas sporo poczytałem o tym, poogladałem osiągniecia innych i obmyslałem mozliwe konfiguracje tego, co chciał bym sam posiadać. Muszę przyznać,że koncepcje zmieniały mi się już pare razy i gdyby ten układ powstawał pare miesięcy temu wygladał by zapewne inaczej... Przejdzmy jednak do konkretów. Układ został zbudowany w oparciu o złaczki skręcane camozzi na wąż 8/10. Z uwagi na niemożnosć zdobycia na miejscu węży innovateca, a koszt 2-3 metrów+wysyłka stanowił by znaczący procent kosztów całości, zastosowałem znane i lubiane cellfasty 8/11. Niestety nie obyło się bez dopasowywania nakrętek złaczek do szerszych węży. Udało się dzięki patentowi Nazira- skrawanie nakrętek za pomocą zewnętrznej strony nożyczek :wink: Do napędzania całości zastosowałem jako jeden z pierwszych chyba na forum głowicę atmana 201. Było to o tyle uzasadnione,ze przeróbka na inline sprowadzała się do wymiany orinaga na grubszy oraz wklejenia plastikowych mufer z casto , w które po nagwintowaniu wkręciłem złaczki. Nie obyło się jednak bez problemów. Mimo szczerych chęci i włożonej pracy w klejenie i malowanie pompki przez Misia15go, atmanik lekko przepuszczał wode na jednym z łaczen. Poprawka z użycie acryfixa niestety nie pomogła..dopiero zastosowany przeze mnie silikon w sporej ilości rozwiązał przynajmniej na razie sprawę. Estetyka na tym ucierpiała , co widac na fotach. Musiałem zedrzeć część czarnej farby i zapaćkać całe łaczenie silikonem od zewnątrz :-| Filanlnie jednak otrzymalem stosunkowo tanio pompke inline, dośc chichą i całkowicie rozbieralna-wymiana wirnika itp nie stanowi problemu... Ponieważ układ od poczatku miał być jak najtańszy, ale nie kosztem wydajnosci ładnych pare miesięcy temu nabyłem nagrzewnice od duzego fiata. Jest ona o tyle ciekawa,ze przeleżała w garażu wiele lat, nie doczekała się jednak zamonytowania w samochodzie... Jako że nie dysponuję sprzętem, oraz wystarczajacymi zdolnosciami manualnymi(pacjent mial bezwzględnie przeżyć operacje) o pomoc poprosilem Nazira. Muszę przyznań,ze pozbycie sie korodek, rurki i wlutowanie mufek na gwint 1/4 " było ekspresowe i już następnego dnia nagrzewka była do odbioru. Przejdzmy teraz do bloczków. Są to popularne na forum wyroby misia15go. Na gpu wylądowal tradycyjny już cube pro gpu. Nowoscią jest bloczek na cpu- cube 2 i to w wersji ultra le. Nie wiem jak to wyglada na fotkach, jednak na żywo robi ogromne wrażenie swoimi wymiarami spodu, a zwlaszcza ilością drobnych pinów. Z pewnoscią podoła nie tylko obecnym 1 rdzeniowym i 2 rdzeniowym prockom, ale prawdopodobnie nawet 4 rdzeniowcom, mającym sie pojawić w przyszlym roku. Niestety Miś nie posiada jeszcze w ofercie bloczków na chiopsety intela(z tego co wiem prace trwają :D ) tak więc na razie układ posiada 2 bloczki. Do tego dochodzi jeszcze trójnik, a właściwie czwórnik-dolecowo dolne wyprowadzenie ma sie kończyć zaworkiem ułatwiajacym spuszczanie cieczy z układu. Przez pierwsze 3 tygodnie na nagrzewnicy leżały sobie 2 delty 120mm puszczone na 5v. Były jednak zdecydowanie za głosne i szukałem czegoś cichszego. Nadarzyła się pare dni temu okazja zabycia dość tanio parki fanderków fx i delty wylądowały w szufladzie... Poniżej nieco fotek mojego układziku Bloczek na cpu: atmanik po przeróbce na inline: cały układzik podczas 24 godzinnych teestów szczelności: całość w pierwotnej wersji , tuz po zmontowaniu w kompie, jeszcze bez delt na nagrzewie: stan obecny : całokształt bloczek na celince zapaćkana silikonem pompencja(zle za to wreszcie zamocowana do budy i na nieco przyciętej gąbce) nagrzewnica z fanderami- zwróccie uwagę na uszczelnienie całości tasmą bezbarwna :lol: kilka dodatkowych fotek wnętrza-na wężu idącym do grafy widoczne opaski-niestety powstawały załamania a ja nie mailem już węża, żeby dac nieco dłuższy odcinek... a to mój osytatni nabytek topower p3 450w -dzięki niemu jest naprawde cicho, nie grzeje sie , a przy okazji uporządkowałem z grubsza kable-dotychczas zawsze maiłem w nich burdel i to trwało od lat :) jęsli fotki nie są zbyt dobre to sorry-od niedawna mam cyfraka i jeszcze nie opanowałem zbyt wiele poza trybem auto-jedynie zasiłka jest makrem robiona... Całość dzięki podarowaniu mi praktycznie za darmio bloczków przez Misia zamkneła się w kwocie ok. 180złotych(wersja bez fanderów) i ok 235 z fanderami. Zsumowałem tutaj wszystkie wydatki, łącznie z silikonem, pastą polerską , nitro, borygo itp... Dodam,ze częsci kupowałem od dobrego pól roku, więc wydatki były naprawdę mało odczuwalne... Co do mikstury chodżacej to pierwotnie było to ok 12-15% borygo eko z Boryszewa (najlepszy rocznik i niepowtażalny smak i aromat) i demineralka z marketu... Dzięki temu ciecz powinn azabić wszekie żyjątka(chociaż kurde eko to moze nie bardzo :? ) a jeszcze sie nie klei jakoś tragicznie przy wyciekach. Obecnie borygo jest nieco więcej, dzieki czemu kolorek stal sie nieco intensywniejszy. Na końcu zaznaczę jeszcze raz,że układ jest tymczasowy i czekają go za jakiś czas dosc znaczne zmiany. Najważniejsza z nich jest zniknięcie nagrzewnicy z topu budy. Docelowo wyląduje ona pionowo za frontem w miejsce dotychczasowych koszyków na dyski. Rozważam takze zastąpienie duzego i nieporęcznego czwórnika zgrabniejszym trójnikiem plastikowym lub zastosowanie reza. Pojawi się takze zapewnie 3 bloczek (na chipset) oraz zmieni sie nieco rozplanowanie węzy itp... Chcialbym także w jakiś sposób monitorować temeratury cieczy-prawdopodobnie kupię odpowiedni panel sterujacy pracą wentyli z odczytem temperatury z kilku czyujników i obudową do zamocownia dysku. Po tych wszystkich zmianach postaram się zamknać obudowe i dalej cieszyć ciszą i wydajnością. w dalszych panach fiata zastapi prawdopodobnie chłodniczka coolteka. Na koniec chcialbym podziekować kilku osobom z tego forum, bez ktorych ten układzik nie powstał by lub wygladal jeszcze gorzej :wink: Są to: Misiu15go( bloczki,złaczki, kolanka itp oraz przeróbka pompki) Nazir (przystosowanie nagrzwnicy, patent na poszerzenie złaczek) Miazga82 (wiele cennych rad oraz pomoc przy rozplanowaniu ukladu) Masell za urąbane klejem pozlotowe fandery za pól darmo B) Prawdopodiobnie dzięki temu nie zostane seryjnym mordercą albo nie ogłuchnę przedwcześnie siedząc przy deltach... Edytowane 19 Lutego 2007 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) A gdzie foty?? Nie chciało mi sie czytac, bo fotek zachęcających nie ma. Jak się pojawią to przeczytam, czekam. 99tomcat: to akurat przeczytałem dlatego napisałem ze czekam. Wc całkiem fajne. Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) jak byś czytal to pisze,zę fotki wlaśnie wlatuja :wink: za apre minut będzie..wrzucam na serwa Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) Bardzo ładne WC z klimatem ;) Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) kibel jak kibel :D, za to widok za oknem masz calkiem fajny jak na stolice pyrlandii :wink: Mam jedno pytanko ile dlugosci maja srubki do mocowania bloku? Szkoda ze to dopiero wersja 0.46b, mysle ze kolo 0.77f bedzie naprawde cool :D EDIT: Doszly fotki wiec cos kreatywnego napisze: Zrob shrouda!! Tego weza z grafy nie mogles zaslepka pod karta wyciagnac? EDIT2: tomcat wielki + za to ze kupiles multimetr :D Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez ent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) O ty buraku, masz takie elo fajne tanie fanderki odemnie, a w podziekowaniach mnie nie ma. Za kare napisze, ze masz mega obrzydliwego i oblesnego klopa ( z brązowym wkładem własnym :D ) ;) a ty buraku mi kleju nie zczyściłeś :D dobra dodam cie warunkowo :wink: kibel jak kibel :D, za to widok za oknem masz calkiem fajny jak na stolice pyrlandii :wink: Mam jedno pytanko ile dlugosci maja srubki do mocowania bloku? Szkoda ze to dopiero wersja 0.46b, mysle ze kolo 0.77f bedzie naprawde cool :D EDIT: Doszly fotki wiec cos kreatywnego napisze: Zrob shrouda!! Tego weza z grafy nie mogles zaslepka pod karta wyciagnac? co do widoku to tylko dlatego,ze jest robione z niskeij odległości jest tak fajnie-powyzej sterczą 2 bloki 10 pietrowe :D co do wężą od grafy to było i tak i tak-dołem wąż sie nawet bardziej zaginał...będzie nieco dłuższy to pbędzie sie raczej bez opasek... schrouda zrobie ale to nieco roboty to po pierwsze... po 2 mam całe 6 cm miedzy grillem na fanderze a blatem biurka- jak podwyzszre to to co zyskam na schroudzie strace przez jeszcze mniejsza odległość od blatu... A wszelkie szparyu są uszelnione tasmą , ktiorą obkleiłem wentyle i nagrzewe :lol: co do rew to mozliwe,ze dopiero wtedy kibel bedzie wygladać jak układy większosci innych osob z galerii za 1 podejściem :D Edit @ENT miernik jest i to z czujką temperatury-tylko końcówka tej czujki to wygląda na gołe 2 druty połączone kulka czy kawalkiem cyny na koncu-moge wo wsadzać do 3 nika czy w kontakcie z wodą będzie psssi po mierniku? bo jak nie to mial bym tymczasowy termometr cieczy :) Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bedzio1001 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 A jak temperaturki ? POZDRO!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 tragiczne.. ale już sie zdąrzyłem przyzwyczaić, że asus p5wd2+celinka cedar mill= straszne tempy. Co ciekawe na tańszych modelach plyt asusa za sporo nioższe-teraz pytanie p5ld2 np zaniża czy p5wd2 zawyża albo grzeje nadmiernie proca? obecnie lece na 4.35 ghz, seti leci non stop czyli 1005 stres i 65 stopni według ai boostera... W idle ok 45... Fandery nieco ponad minimalne obroty. Na deltach na 5v 65 stopni w stresie było w okolicy 4.85 ghz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 kibel jak kibel... nie musze mówić, że mój wygląda gorzej? No właśnie ;) A ta taśma to myślałem, że jako shroud dla fanderów robi a nie uszczelnienie nagrzewnicy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 no moz e zle sforrmuowałem -uszcelnia szpary między fanderami a nagrzewą cyli namiastka schrouda i pokaż swój jak wygląda gorzej? to mozliwe? zwłaszcza od rev a? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Ładne WC;] a ja nadal czekam na mobo i moje wc ma urlop :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) Aparatu nie mam ;D U mnie wszystko oprócz bloków jest za obudową a jakby tego było mało układ jest na wężach 12/16 - nie chciało mi się bawic w złączki ;D A tak się składa, że mam nieszczęsny blok o układnie 12-16-12, na te plastiki dodawane do atmana wąż wchodzi i na rurki od nagrzewnicy też... dodatkowo wchodzi bez rozgrzewania na blok od gpu (pasuje idealnie :) ) Tylko, że jego narazie nie mam zamocowanego, bo szukam do niego 1 śrubki ;) btw. jak ktoś ma taką jak dają na bloki.pl to chętnie kupie. Zapomniałem dodać o oczywistym standardzie jakim jest pudełko po żarciu za rez... Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez Black_war Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Z calosci najbardziej podoba mi sie plastikowa atrapa granata przeciwpiechotnego na biorku :lol: A na serio to jak mowia inni - zestaw z klimatem. Jest to inny gatunek wc (inny od zestawu w ktorym sa bloczki za 1500zl i pompka za polowe tego :) ), ale takie sa wlasnie najfajniejsze. Pokaz mi swoje wc - powiem ci jakim jestes czlowiekiem :) Shroud z tasmy zabija :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) Z calosci najbardziej podoba mi sie plastikowa atrapa granata przeciwpiechotnego na biorku :lol: A na serio to jak mowia inni - zestaw z klimatem. Jest to inny gatunek wc (inny od zestawu w ktorym sa bloczki za 1500zl i pompka za polowe tego :) ), ale takie sa wlasnie najfajniejsze. Pokaz mi swoje wc - powiem ci jakim jestes czlowiekiem :) Shroud z tasmy zabija :) osz ty paskudo-to jest prawdziwa skorupa granatu , tylko kuzyn go pomalował na srebrno:( dop tego lezy na pólce pod parapetem a nie na biurku :lol: co do klimaciku to nie powiem, zwłaszcza z dekltami na topie kablem od pompki wlajacym się pod nogami i prawdziwą srajtasmą pod pompką było cool :wink: ogolnie najfajniesze jest dostosowywanie części z innych dziedzin do kibelka-wężę ogrodeowe, złaczki pneumatyczne, nagrzewa samochodiwa, pompka akwarystyczna, gąbka kuchenna itp itd... :D Acha na spodzie budy jest bumowa wykładzina z ikei a na topie termometr pokjowy. Nagrzewa leży na metalowych pudelkach po cukierkach. Taki kibelek to niezle uczy kreatywności B) Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Gdzie? co? granaty gdzie? bo nie widze. <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Gdzie? co? granaty gdzie? bo nie widze. <_< 3 fota pod parapetem leży na półce-takie srebrne cus :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beynar Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) Według mnie spoko :) Tym bardziej, jak na tak niskobudżetowy projekt :) tyle, że więszkość częsci miałeś taniej po znajomości :P Porownamy WC z moim jak złoże :E Moja sugestia to - mały rezerwuar na lód (Twojej celince by się to przydało) :E zamiast tego trójnika - cholera mam ostatnio manie na punkcie lodu w WC :P pzdr Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez Beynar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 poza blokami reszta ceny rynkowe :wink: a lodzik wiem wiem.. mozę pojawi sie jakaś mozliwośc dopiecia waidra z lodem ale to za jakiś czas :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Uważaj na wyciek z pompki ,obawiam sie że silikon będzie tylko na parę dni ;-( .Wiem po sobie że dokładne i pewne uszczelnienie zatapiałki to nie lada wyczyn.2 tyg. walczyłem z mini wyciekiem i dopiero dość drogi klej(epoksydowy) pomógł. Świetne BLOKI - oddawaj!! ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 z tym silikonem to nie wykrakaj-to już któreś podeście..dobrze,zę wyciek jest niewielki... eh epoxydowy wyjdzie mi tyle co 2 pompka pewnie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 3 fota pod parapetem leży na półce-takie srebrne cus :wink:aaaaa :D to jak beda ci chcieli wc ukrasc do ich granatem potraktujesz? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beynar Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) Te Racuch, Ty nie strasz ludzi bo mnie Tomcat tez wkrecil w niskobudzetowa pompke atmana i tez bede kupowal 304 i robil moda inline i czyms bede musial ja uszczelnic (co bedzie pod ręką... tzn w garażu :E ) i być może to bedzie sylikon? :) nie chce zadnych wycieków :E a jestem beginner więc takimi wypowiedziami pozbawiasz mnie snu na najbliższe 2-3 noce :P aaaaa :D to jak beda ci chcieli wc ukrasc do ich granatem potraktujesz? :)Taa... nie bez powodu ten granat na zdjęciu :P Teraz napewno bym nie poszedł do Tomcata oglądać WC na real...... .... w obawie o zdrowie :P Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez Beynar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) pompe sie klei klejem...silikon to prowizorka bo mialem mały wyciek... Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) z tym silikonem to nie wykrakaj-to już któreś podeście..dobrze,zę wyciek jest niewielki... eh epoxydowy wyjdzie mi tyle co 2 pompka pewnie :( Koszt kleju może nie jest az taki straszny i obawiam sie że Ciebie to nie ominie.Po zaklejeniu odczekaj min. 24H .Niby po nocy wszystko gra,klej twardy itp ale spoina do kitu.Przed klejeniem oczyśc pompke ze starych spoin b.dokładnie.Sposób na tzw. "cebulkę" nie sprawdza się bo ciecz i tak znajdzie sobie droge do ucieczki (na wolnosć ;-) ) powodzenia p.s. Beynar nie pękaj ,nie jest tak źle ,w ciągu 1 dnia pobiłem mały rekordzik.6 razy w przeciągu 8 godzin opróżniałem i napełniałem układ badając różne spoiwa.Ale to była frajda ,nic więcej. Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 TomKot, kibel jak na pierwszy całkiem spoko. Widzieliśmy tutaj już wiele dużo gorszych. Trochę dziwne, że ten wąż z grafy Ci sie zagina ... nie powinien. Dobrze, że pompeczka została jednak przemalowana z tych wiejskich kolorów (pozdro Misiek ;) ) teraz wygląda o wiele lepiej. Jak tylko wsadzisz tego fiaciora do środka obudowy, kibel od razu będzie lepiej wyglądać. P.S.: Naucz Ty sie wreszcie pisać :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beynar Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) A co powiecie na klejenie pompki plastikiem na gorąco? Nie wiem jakby to w praktyce szło ale mam w garażu taki specjalny pistolet (9mm) :) topiący plastik :P P.S.: Naucz Ty sie wreszcie pisać :Pdokladnie, na gg to go chwilami WOGULE nie rozumiem :P dopiero po dluzszej analizie cos tam jarze o co mu chodzi :P Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez Beynar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 A co powiecie na klejenie pompki plastikiem na gorąco? Nie wiem jakby to w praktyce szło ale mam w garażu taki specjalny pistolet (9mm) :) topiący plastik :P obadaj WuceRacucha ,tam opisuję ten sposób i powiem szczerze - ODRADZAM!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 No i zrobiłem bardzo prowizorycznego schrouda. Niestety na razie nie widze porażajacej różnicy-może 1-2 stopnie, ale to wszystko. Nie wiem jak przy mocniejszych wentylach, ale z fanderami bliskimi minimalnym obrotom nie daje to wiele. Z 2 strony nawet te 1 czy 2 stopnie to zawsze cos :wink: Zaczynam tylko załować, że mam tak niskie biurko(lub tak wysoką bude): trochę teraz zmniejszyła się i tak już niewieka odległość wentyli od spodu blatu biurka... No i obecnie nagrzwa wyglada jeszcze gorzej niż bez schrouda : :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) Uważaj na wyciek z pompki ,obawiam sie że silikon będzie tylko na parę dni ;-( .Wiem po sobie że dokładne i pewne uszczelnienie zatapiałki to nie lada wyczyn.2 tyg. walczyłem z mini wyciekiem i dopiero dość drogi klej(epoksydowy) pomógł. Świetne BLOKI - oddawaj!! ;-) Dokładnie - mój atman teraz też się suszy po kolejnym klejeniu jakimś syfem co twarde jak cholera po wyschnięciu jest (teraz nie ma ch*ja żeby kropelka się uroniła). Wcześniej zrobiłem to silikonem.. po 3 dniach w nocy obudziło mnie jakieś dziwne ciumkanie... no tak - komp wyłączony (był włączoiny, zabezpieczenia działają :P) pompka wilgotna, ściera na której pomp[ka leżała - mokrusieńka... i atmaniek na sucho sobie reza :D Oczywiście z pompki sito się zrobiło :/ wyłączyłem i spać poszedłem.. na 2 dzień włożyłem wszystko do gara z wodą i tak działało przez kilkanaście dni... dzięki ścierce nic się nie stało, gdyż ona przyjęła na siebie prawie całą wode... i dlatego będzie ona towarzyszyć mojemu układowi do końca ;) (jak tylko wytrzasne aparat zobaczycie moje ex-wc)... i bajerancki stojaczek pod kadecika, który leży sobie na budzie... ;) Co do bloczków - faktycznie - robią ogromne wrażenie.. mój f2s wygląda ciulowo :lol: Znana jest komuś data oddania do sprzedaży intelowskich bloków na haczyki przez misia ? Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) Shroud jest naprawde elo :D Najlepszy... :D A tak pozatym to kibel jak kibel... Edit: Aha, bo nie dopisałem, z niecierpliwością czekam na rev. 0,921ć, podobno ma pozamiatać ;) Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...