Skocz do zawartości
Szymonpu

Prosze O Rade W Sprawie Kupna Sprzetu.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem nowym uzytkonikiem tegoz forum, jednak przegladam je od hmm ... sporo czasu ;)

Mam problem. Mianowicie jestem przed zmodernizowaniem komputera. Wiem ze na tym forum sa "szpece" od ogolno dostepnego sprzetu komputerowego i wlasnie dla tego moj temat laduje na tym a nie innym forum. Chcialbym przesiasc sie na AM2 w dosc rozsadnym przedziale cenowym do 1100 zl ( nie posiadam wiecej ) Moje typy padly na:

Plyta: AsRock AM2XLI-ESATA2 260,00 zl

Procesor: Athlon64 3000+Orleans AM2 DDR2 BOX 279,44 zl

Pamiec: RAM 512 150 zl

Zasilacz: Fortron FSP350-60MDN/1 rok gwarancji 55 zl

Grafika: Galaxy 7300GT 128MB DDR3 ZALMAN 339 zl

Razem: 1084.44 zl

Prosilbym o rade ewentualnie wlasne propozycje. Zmiana bedzie polegala na kupieniu plyty, procka, ramu, grafiki i zasilacza. Glownie chodzi mi o to zebym na w/w sprzecie mogl sobie spokojnie pograc w Quake 4 :)

Z gory dziekuje i pozdrawiam Szymonpu.

Edytowane przez Szymonpu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zestawik fajny, kiedys dokupisz drugie 512 ramu i bedzie ok

jakbys chcial kupic tego asrocka nieco taniej to napisz - mam na sprzedaz:)

Bardzo chetnie z tym ze wyplate mam dopiero 10 wiec jak co to wtedy dopiero moglibysmy dobic targu. Napisz propozycje swojej ceny :) Ewentualnie odezwij sie do mnie na gg 6500036 obgadamy szczegoly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fortrona to bierz 350W ale thp czy jakos tak bo ma mocniejsza linie 12V

Czytalem duzo na temat fortronow i podobno sa lepsze od MC z tym ze wlasnie nie umialem zrozumiec w jaki sposob jest zasilany w/w przeze mnie procesor. Czy z +5 czy jak mowisz +12 volt. Zdecydowalem sie na tego bo +12 moge obciazyc 20A a +5 30A wiec nie wielka roznica. Poslucham sie Ciebie i poszukam czegos z mocniejsza linia +12 :)

Co powiecie o tym zasilaczu ? -> 2290263[/snapback]

ech, tylko 10-ty to troche daleko... jeszcze ceny spadna czy cos:) jakbys jeszcze byl z wawy to akurat 8-ego bede chyba w wawie:)

No niestety jestem ze slaska ;/ jednak koszt przesylki na pewno pokryje :) wiec z odlegloscia mysle nie bedzie problemu. Tylko cze chce Ci sie czekac :) ? Bo ja niestety nie mam wyboru :( ( od ponad miesiaca licze dni do 10 )

Edytowane przez Szymonpu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi