Dr@GuN Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 mam na kompie 2 systemy 2k i xp , 2k chodzi ok , a xp jak wróciłem to po odpaleniu pokazał mi fochę , tam gdzie powinno być zapraszamy mam ciemność i szczurka pośrotku nic pozatym , nie idzie ruszyć szczurkiem , alt + ctrl+del nie działa , power nic nie daje wogóle żadne skróty klawiaturowe nie działają .......jakby sie zawiesił , komp chodził 15 minut nic .....a dysk co i rusz mruga (tzn dioda od dysku) więc musi pracować.....jak odzyskać ten systemik bo mi go szkoda , miał juz ponad 10 miechów i 0 (słownie zero) bsod więc był całkiem stabilny , nie miałem nigdy na nim wirków mykał szybciutko i wogóle....szkoda mi go ogólnie...dodam że w awaryjnym to samo , ostatnia znana konfiguracja to samo...pm wykrywa błędy crc4 czy coś i sie komp zawiesza.... :sad: Pomożecie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 co to jest szczurek ?? Poza tym, istnieje cos takiego jak odpalka z ostatnia dobra konfiguracja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Istnieje również coś takiego jak czytanie ze zrozumieniem... : dodam że w awaryjnym to samo , ostatnia znana konfiguracja to samoA szczurek to kursor... ;) Podejrzewam, że brakuje jakiegoś ważnego pliku. Ale to nie problem. Płytka z instalką i opcja "napraw" (R podczas instalacji, trzeba będzie wcisnąć na jednym z ekranów). Po takiej operacji zostanie wszystko, konfiguracja, pulpit itd. Także nic nie tracisz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Po takiej operacji zostanie wszystko, konfiguracja, pulpit itd. Także nic nie traciszraz już straciłem nie chcę drugi raz , pozatym to nie plik , napewno , w tej chwili podejżewam uszkodzenie dysku....ale pewny nie jestem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 raz już straciłem nie chcę drugi raz , pozatym to nie plik , napewno , w tej chwili podejżewam uszkodzenie dysku....ale pewny nie jestem uszkodzenie dysku ? najwieksza glupota jaka slyszalem ;] Przeciez windows 2000 dziala Ci dobrze, problem moze lezec w uszkodzonym pliku systemowym, zagubionym itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 zagubiony to nie jest bo chdsk by to naprawił....a dysk może być niesprawny w danym punkcie.....nie na całym obszarze.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 zagubiony to nie jest bo chdsk by to naprawił....a dysk może być niesprawny w danym punkcie.....nie na całym obszarze.... nie marudz ;] uszkodzony jest plik, a dysk jest sprawny, moge sie zalozyc o kazde pieniadze. robisz format, stawiasz system i wszystko dziala jak trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 raz już straciłem nie chcę drugi raz , pozatym to nie plik , napewno , w tej chwili podejżewam uszkodzenie dysku....ale pewny nie jestem I co? Zamiast naprawy sformatowaleś dysk? Nawet przy ponownej instalacji na tej samej partycji sie nie traci danych.. -- W systemie jest kopia rejestru z dnia instalacji z ktorej prawie zawsze mozna odzyskac system(traci sie ustawienia/nie dziala wiekszosc programów/zostaja wszystkie pliki). Ale lepiej skorzystac z naprawy, bo wtedy zostaje wszystko z wyjątkiem sterów, aktualizacji i tylko kilku ustawień samego systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Mi to sie wydaje ze jest za mało emuglatora E355 w komputerze ;] Posłuchaj sgj a dobrze na tym wyjdziesz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 I co? Zamiast naprawy sformatowaleś dysk?nie nie sformatowałem , straciłem dane po tym zabiegu , poprostu się system odnowił , jakby był reformatowany....nei wiem zobaczę.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...