Skocz do zawartości
Dr@GuN

Ciemność I Szczurek Na Pulpicie Po Odpaleniu Kompa :o

Rekomendowane odpowiedzi

mam na kompie 2 systemy 2k i xp , 2k chodzi ok , a xp jak wróciłem to po odpaleniu pokazał mi fochę , tam gdzie powinno być zapraszamy mam ciemność i szczurka pośrotku nic pozatym , nie idzie ruszyć szczurkiem , alt + ctrl+del nie działa , power nic nie daje wogóle żadne skróty klawiaturowe nie działają .......jakby sie zawiesił , komp chodził 15 minut nic .....a dysk co i rusz mruga (tzn dioda od dysku) więc musi pracować.....jak odzyskać ten systemik bo mi go szkoda , miał juz ponad 10 miechów i 0 (słownie zero) bsod więc był całkiem stabilny , nie miałem nigdy na nim wirków mykał szybciutko i wogóle....szkoda mi go ogólnie...dodam że w awaryjnym to samo , ostatnia znana konfiguracja to samo...pm wykrywa błędy crc4 czy coś i sie komp zawiesza.... :sad:

Pomożecie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Istnieje również coś takiego jak czytanie ze zrozumieniem... :

dodam że w awaryjnym to samo , ostatnia znana konfiguracja to samo

A szczurek to kursor... ;)

Podejrzewam, że brakuje jakiegoś ważnego pliku. Ale to nie problem. Płytka z instalką i opcja "napraw" (R podczas instalacji, trzeba będzie wcisnąć na jednym z ekranów). Po takiej operacji zostanie wszystko, konfiguracja, pulpit itd. Także nic nie tracisz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raz już straciłem nie chcę drugi raz , pozatym to nie plik , napewno , w tej chwili podejżewam uszkodzenie dysku....ale pewny nie jestem

uszkodzenie dysku ? najwieksza glupota jaka slyszalem ;]

Przeciez windows 2000 dziala Ci dobrze, problem moze lezec w uszkodzonym pliku systemowym, zagubionym itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zagubiony to nie jest bo chdsk by to naprawił....a dysk może być niesprawny w danym punkcie.....nie na całym obszarze....

nie marudz ;] uszkodzony jest plik, a dysk jest sprawny, moge sie zalozyc o kazde pieniadze.

robisz format, stawiasz system i wszystko dziala jak trzeba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raz już straciłem nie chcę drugi raz , pozatym to nie plik , napewno , w tej chwili podejżewam uszkodzenie dysku....ale pewny nie jestem

I co? Zamiast naprawy sformatowaleś dysk?

Nawet przy ponownej instalacji na tej samej partycji sie nie traci danych..

--

W systemie jest kopia rejestru z dnia instalacji z ktorej prawie zawsze mozna odzyskac system(traci sie ustawienia/nie dziala wiekszosc programów/zostaja wszystkie pliki). Ale lepiej skorzystac z naprawy, bo wtedy zostaje wszystko z wyjątkiem sterów, aktualizacji i tylko kilku ustawień samego systemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi