Alt Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Witam do niedawna zamierzałem kupić Scythe Ninja Plus jako cooler na proca :) Jednak korzystając z konfiguratora na komputroniku dowiedziałem się , że Cooler jest za slaby dla tego procesora <_< <_< Czy to prawda? - jeśli Tak to jaki Cooler na Tego E6600? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 No to nie korzystaj więcej z konfiguratora na komputroniku.... Wierzysz w takie głupoty? To chyba jako boxowy cooler musieli by dawac middle-endowe wc. Wystarczy spokojnie! To jest 65nm czyli teoretycznie mniej się grzeje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alt Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 No to Gra Gitara:) Mam pytanko kupuje wersję BOX 6600 bo podobno nie ma wersji OEM :mad: I tam dołączony jest wentylator czy mogę go w jakiś sposób wykorzystać ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muniek Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Wykorzystać? Jak najbardziej - sprzedać... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeganJustice Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Witam moj konfig to Mobo GB DS4 ,CPU : e6300 @ 2.8 1.3v , buda TT soprano i oczywiscie scythe ninja +120mm @ 1200rpm max) + AC5 Mam klopot poniewaz temp w idle na coretemp wynosi 54 stopnie a w stressie 62-3 . Jak to mozliwe ze przy takiej wentylacji na ninji i arctic silverze sa tak wysokie temperatury? cooler ejst ok zamontowany pasta ladnie rozprowadzona , zapinki docisniete, czemu mam takie wysokie temp ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 cooler ciepły ? jeżeli nie to : albo nie odbiera ciepła z klocka bo coś tam, albo płyta cie oszukuje :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeganJustice Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Jest calkiem cieply radiatro ninji ale nie goracy . a sprawdzalem i core tempem i intel thermal analyzer , i everestem tempy no i wszedzie takei same na rdzeniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Wykorzystać? Jak najbardziej - sprzedać... :wink:a jak na gware oddasz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 (edytowane) hmm :D całkiem ciepły - pojęcie względne, (jak miałem kiedyś na klocku 60*C to potrafił parzyć radiator ale to byl kawal aluminium nie ninja ) tempy wszystkie progsy pokazują takie same bo czytają z jednego czujnika musiał byś jakiś zewnętrzny czujnik zamontować edit: @raptor czujnik diotda - jeden pies :P no dobra a jesteś pewien że to co jest podpisane core w programiku to jest dokładnie to ? jeżeli tak to spoko u mnie musiałem sobie w speedfan wydedukować co jest czym ale ja mam amd sA a nie procesór :P skoro u ciebie tak jest to może to energooszczędne dziecko intela tak się właśnie grzeje :mrgreen: Edytowane 27 Sierpnia 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Luk3 - core temp nie czyta z czujnika tylko z diod w obu rdzeniach więc jego wskazania są jak najbardziej poprawne u mnie np podaje ze rdzenie mają po 52-54st.C gdy płyta podaje że cpu ma 42st.C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeganJustice Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 (edytowane) Luk3 - core temp nie czyta z czujnika tylko z diod w obu rdzeniach więc jego wskazania są jak najbardziej poprawne u mnie np podaje ze rdzenie mają po 52-54st.C gdy płyta podaje że cpu ma 42st.C no w sumie jesli te diody sa bezposrednio przy rdzeniach to chyba to prawidlowa temp , ale widzialem u ludzi na screenach po 45 stopni w coretemp przy wyzszym taktowani wiec czemu u mnie jest ponad 50 ? Ech problem jest taki ze po podkreceniu i bez temperatury sie praktycznie nei roznia moze o 5-6 stopni (cooler nei zabiera ciepla ? ale jesli tak to czemu przeciez przylega do ihs'a a pasta jest ok nalozona) , probowalem juz zakladac cooler na pare sposobow ale to nic nei zmienia . Tak sobie mysle ze moze ten radiator od ukladow napiecia na ds4 dodtyka do heatpipe i podgrzewa caly proc, podstawa coolera jest troche zarysowana od samego ihsa na bokach (zakladania an niego kponkretnie) ale srodek jest gladki. qrde jzu sie mecze drugi dzien z tymi tempapi i nic nie wskoralem, niech ktos pomoze :/ Edytowane 28 Sierpnia 2006 przez VeganJustice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Może masz jakiś wadliwy model tej Ninji np z uszkodzonym HP albo poprostu Ninja okazuje sie byc zasłaba do tego procka ale nie sądze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 a jak na gware oddasz ?Gwarancja jest na procka nie na cooler ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Ale musisz miec komplet jak kupowales boxa bo inaczej beda mieli podstawe zeby nie przyjac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Nie musisz mieć. To ich bredzenie, że produkt musi być w oryginalnym opakowaniu z kompletem części to jest bzdura. Sklep musi przyjąć towar na gwarancję, jeżeli jest odpowiednio zabezpieczony i dołączone są niezbądne dodatki do działania np. sterowniki, kabelki i opis uszkodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 (edytowane) ta oddawałem kiedyś drukarkę do naprawy ( na gware ) w zwyłym pudełku - oryginalne szlag trafił - oddali nową ze starymi tuszami w tym samym pudełku :] Edytowane 28 Sierpnia 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeganJustice Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 ta oddawałem kiedyś drukarkę do naprawy ( na gware ) w zwyłym pudełku - oryginalne szlag trafił - oddali nową ze starymi tuszami w tym samym pudełku :]no wlasnie nie wiem ninja wydaje sie byc ok , moze to wina procka , sprobuje zamontowac nitrogona od kolegi sprzwdzic czy tempy beda tez takie absurdalne to pozwoli wueliminowac jedna rzecz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...