kfgz Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Witam, Zainstalowałem Notebook Hardware Control 2.0 na w/w laptopie i niestety nie mogę za jego pomocą obniżyć taktowania procka. Próbowałem też za pomocą SpeedSwitch XP, ale też nie dało się. Może coś przegapiłem, jakieś dodatkowe sterowniki, a może ten typ tak ma? Dodam, że mogę tylko zmienić ustawienie "Clock modulation", ale to i tak nie wpływa na częstotliowść taktowania. Pozdrawiam, Krzysiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxxxio Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Procesory Celeron M nie maja speedstepa.Wiec nic tymi programami nie wskorasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seboxxl Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 systool ale obniżanie nie ma sensu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Procesory Celeron M nie maja speedstepa.Wiec nic tymi programami nie wskorasz.I wszystko jasne. Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seboxxl Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 I wszystko jasne. Dzięki.Speed Stepa nie mają - nie obniżysz mnożnika, ale FSB zawsze można- do 66 MHz (standardowo około 100 MHz). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Speed Stepa nie mają - nie obniżysz mnożnika, ale FSB zawsze można- do 66 MHz (standardowo około 100 MHz).Dobrze wiedzieć na przyszłość. Ten laptop nie jest mój tylko siostry kolegi, a ona raczej napewno nie będzie się bawić w zmianę częstotliwości magistrali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...