Madness Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Z tym że ja mam lekki nadmuch na radiator, a mierzę badź organoleptycznie albo jak już sobie nie wierzę to mam miernik z sondą temp. i nim sprawdzam (tą temp. zmierzyłem sondą po 40min. Orthos stress CPU). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 montował ktoś to cudo na NB - http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1374 myślicie że da rade pasywnie ? zapytaj tego usera on go ma zamontowanego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 (edytowane) a czytałeś moje posty w tym temacie u mnie radiator patrzy - musze włączyć niezły nadmuch żeby sobie rade dawał pozatym czym temperatura mierzona ? co Ty z tym patrzeciem* :lol2: najlepszy sposob na mostek to zalozyc mu bloczek, przenjmniej nie ma problemu z jakims nawiewem czy cos ;] //edit * - mialo byc patrzeniem, ale je tez nie umiem pisac :lol: :lol: Edytowane 22 Września 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 co Ty z tym patrzeciem :lol2: najlepszy sposob na mostek to zalozyc mu bloczek, przenjmniej nie ma problemu z jakims nawiewem czy cos ;] bo ja po polska jezyk nie umia pisać hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Post z cyklu how to :lol: , czyli FAQ posylania P5B Dlx na drugi swiat Co nalezy zrobic aby pozbyc sie tej cudownej plytki w ciagu 5 minut, a nawet mniej. Bedziemy potrzebowac : 1 x potencjometr 50k 1 x lutownica Kawalek cyny 2 kawalki kabelka Oczywiscie z powyzszych skladnikow robimy vdimm moda, nastepnie ustawiamy 3V na ram i po sprawie. Mobo nie dziala. Powodzenia zycze ;) Jesli chodzi o P5B zwykla to potrzeba jej wiecej : 3.3V i takze przestaje dzialac momentalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Dziękujemy za info :blink: Za to moja zaczyna sie lekko przebudzać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 a może znajdziesz coś na p5p800se? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taylor Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Czy na tej plycie sa jakies problamy z pameiciami atriot Extreme DDRII 1GB/800 (2 x 512MB) CL4 (PDC21G6400LLK)?? ktore przeciez standardowo maja napiecie 2,1V. Czy moze lepszym rozwiazanem byloby kupienie corsairow? Z gory dzieki za odp :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sivy(R) Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Czy na tej plycie sa jakies problamy z pameiciami atriot Extreme DDRII 1GB/800 (2 x 512MB) CL4 (PDC21G6400LLK)?? ktore przeciez standardowo maja napiecie 2,1V. Czy moze lepszym rozwiazanem byloby kupienie corsairow?moduly 2x1GB i brak problemow. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniakol Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Mam pytanie czy te pamieci beda dzialac na tej plycie glownej (Asus P5b Deluxe) Patriot Extreme Performance DDR2 2GB (2x1GB) PC2-8000 (1000MHz), CL 4-4-4-12, +XBL DIMM KIT za odpowiec zgory dziekje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackhammer0411 Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 ja mam patrioty 800 LLK bardzo ladnie działają rozwiązałem swoj problem z instalacja systemu na macierzy RAID0 P5B deluxe wif a dokładniej problem rozwiązał user Davvan z forum http://forum.driverpacks.net/viewtopic.php?id=567 u mnie zły sterownik do kontrolera JMB363 nie tylko powoddowal BSODa podczas instalacji ale tez pozniejsza niestabilnosc systemu w pliku txtsetup.sif na plycie instalacyjnej windy wystarczy usunac wpis PCI\VEN_197B&DEV_2363="jraid" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArekZ Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Witam! Musze naprawde powiedziec ze galxy 7900gs i p5b delx bardzo sie nie lubia. OC karty jest zerowe, podniesienie pamieci o 10MHz wiesza system, podobnie z rdzeniem! TRAGEDIA!!!! Moze ktoś mial podobny przypadek i wie jak to rozwiązać. CORE2DUO E6400 2xGEIL ULTRA 800 GALAXY 7900GS 512 P5BDELUXE non WIFI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sivy(R) Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 rozwiązałem swoj problem z instalacja systemu na macierzy RAID0 P5B deluxe wif a dokładniej problem rozwiązał user Davvan z forum http://forum.driverpacks.net/viewtopic.php?id=567 u mnie zły sterownik do kontrolera JMB363 nie tylko powoddowal BSODa podczas instalacji ale tez pozniejsza niestabilnosc systemu w pliku txtsetup.sif na plycie instalacyjnej windy wystarczy usunac wpis PCI\VEN_197B&DEV_2363="jraid" hmm ja nie pamietam czy mialem jakies problemy z postawieniem systemu na raidzie, ale chyba nie. Ten raid byl na JMicronie czy ICH ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackhammer0411 Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Raid byl na ICH8 ale nie moglem wylaczyc microna w biosie bo mam 2 dyski PATA, poprostu sterowniki sie gryzły, naszczescie to juz przeszłość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Witam! Musze naprawde powiedziec ze galxy 7900gs i p5b delx bardzo sie nie lubia. OC karty jest zerowe, podniesienie pamieci o 10MHz wiesza system, podobnie z rdzeniem! TRAGEDIA!!!! Moze ktoś mial podobny przypadek i wie jak to rozwiązać. CORE2DUO E6400 2xGEIL ULTRA 800 GALAXY 7900GS 512 P5BDELUXE non WIFI przypadki były ale rozwiązań brak rozumiem że karta 256 MB ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArekZ Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 przypadki były ale rozwiązań brak rozumiem że karta 256 MB ? 512MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
h1jack3r Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 (edytowane) Witam! Musze naprawde powiedziec ze galxy 7900gs i p5b delx bardzo sie nie lubia. OC karty jest zerowe, podniesienie pamieci o 10MHz wiesza system, podobnie z rdzeniem! TRAGEDIA!!!! Moze ktoś mial podobny przypadek i wie jak to rozwiązać. CORE2DUO E6400 2xGEIL ULTRA 800 GALAXY 7900GS 512 P5BDELUXE non WIFI to raczej przypadek umnie sprawa wyglada tak: e6300 p5b deluxe gf galaxy 7900gs 256 http://img136.imageshack.us/img136/6018/beztytu322usv7.jpg i od razu chcialbym zapytac, poniewaz przy taktowaniu 2800 mhz pamieci na 1:1 radiator doslownie parzy, to normalne ? czy moze zalatwic mu jakis inne chlodzenie? Edytowane 25 Września 2006 przez h1jack3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Witam! Musze naprawde powiedziec ze galxy 7900gs i p5b delx bardzo sie nie lubia. OC karty jest zerowe, podniesienie pamieci o 10MHz wiesza system, podobnie z rdzeniem! TRAGEDIA!!!! Moze ktoś mial podobny przypadek i wie jak to rozwiązać. CORE2DUO E6400 2xGEIL ULTRA 800 GALAXY 7900GS 512 P5BDELUXE non WIFI A jaki zasilacz kolego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArekZ Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 A jaki zasilacz kolego? Fakt! Zasilacz Tagan 430U22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Przecież starczy spokojnie ta zasiłka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArekZ Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Tak sie pobawilem troche i karta wywala sie nawet przy zmniejszaniu taktowania! Kurde juz nic nie rozumie! Podnioslem mem o 3MHz i pad, zmniejszalem i tez pad, dziala tylko na default. Czary jakies czy co. :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 a może to wina karty, a nie płyty sprawdź tego GALAXY w innym kompie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalik Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) Witam..... mam procka E6300 grafe Galaxy 7900GS z zalmanem i szukam dobrej płyty tak abym mógł pozniej dołączyć jeszcze jednego 7900GS aby działały razem... jaka płyta będzie najlepsza.. no i żeby OC było dobre ? Edytowane 26 Września 2006 przez Szalik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_fm Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Witam..... mam procka E6300 grafe Galaxy 7900GS z zalmanem i szukam dobrej płyty tak abym mógł pozniej dołączyć jeszcze jednego 7900GS aby działały razem... jaka płyta będzie najlepsza.. no i żeby OC było dobre ? No to powodzenia zycze. Lepiej wywal 7900GS i zamiast dwoch kup jedna w tej cenie. Pozatym nie ten temat ale jak juz pytasz to wez P5B DLX ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) ... i od razu chcialbym zapytac, poniewaz przy taktowaniu 2800 mhz pamieci na 1:1 radiator doslownie parzy, to normalne ? czy moze zalatwic mu jakis inne chlodzenie? jak byś zobaczył kilka postów wcześniej to bys wiedział No to powodzenia zycze. Lepiej wywal 7900GS i zamiast dwoch kup jedna w tej cenie. Pozatym nie ten temat ale jak juz pytasz to wez P5B DLX ;) ta płyta sie nie nadaje pod SLI :mur: Edytowane 26 Września 2006 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_fm Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) ta płyta sie nie nadaje pod SLI :mur: Jesooooo przeciez wiem o tym bo sam ją mam :mur: chodziło mi o to zeby olał SLI, kupił wypas karte i P5B DLX :lol: a jak odkryje: ale ona nie ma SLI to mu powiem: i własnie o to chodzi ;) Edytowane 26 Września 2006 przez michal_fm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) Witam..... mam procka E6300 grafe Galaxy 7900GS z zalmanem i szukam dobrej płyty tak abym mógł pozniej dołączyć jeszcze jednego 7900GS aby działały razem... jaka płyta będzie najlepsza.. no i żeby OC było dobre ? idealnie się nadaje ta płyta Asus P5W64 WS Pro :-P ps. Szalik takie pytania to radze zadawać w tym temacie http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=205991 Edytowane 26 Września 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimuszek Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Witam, czy ktos z was ma podpiete na tej plycie urzadzenia ATAPI przez przejsciowke IDE do SATA ?? u mnie to nie chce dzialac, winda nie startuje, albo wystartuje ale trwa to z 5 minut, a potem i tak nie czyta plyt w tych napedach(podlaczonych po SATA) a programy do nagrywania lub dvd-decrypter wieszaja system. wczesniej mialem plyte pod X2 Asusa M2n-E i nie bylo problemu,wczesniej abita pod 939 i tez nie bylo problemu. mam 3xdyski SATA i 3 nagrywarki IDE Pionieer 111 i chce zeby wszystko bylo na "osobnych" tasmach. czy pozostaje mi tylko zakup kontrolera IDE za 60zl dzialjacego z ATAPI ?? zmiana driverow do plyty nie pomaga, na golych z windy to samo. moze cos trzeba pomieszac w biosie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stratos Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Karta muzyczna sie je**ie tak pierdzi :blink: any ideas? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArekZ Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Karta muzyczna sie je**ie tak pierdzi :blink: any ideas? Moze wyłacz DTS w panelu dzwiekówki. U mnie nic nie pierdzi, ale ma podlaczenie cyfrowe do amplitunera i dts wykrywa idealnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...