Skocz do zawartości
cavarr

Asus P5b/deluxe/premium...

Rekomendowane odpowiedzi

a czytałeś moje posty w tym temacie

u mnie radiator patrzy - musze włączyć niezły nadmuch żeby sobie rade dawał

pozatym czym temperatura mierzona ?

co Ty z tym patrzeciem* :lol2:

najlepszy sposob na mostek to zalozyc mu bloczek, przenjmniej nie ma problemu z jakims nawiewem czy cos ;]

//edit

* - mialo byc patrzeniem, ale je tez nie umiem pisac :lol: :lol:

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Post z cyklu how to :lol: , czyli FAQ posylania P5B Dlx na drugi swiat

Co nalezy zrobic aby pozbyc sie tej cudownej plytki w ciagu 5 minut, a nawet mniej.

Bedziemy potrzebowac :

1 x potencjometr 50k

1 x lutownica

Kawalek cyny

2 kawalki kabelka

Oczywiscie z powyzszych skladnikow robimy vdimm moda, nastepnie ustawiamy 3V na ram i po sprawie. Mobo nie dziala.

Powodzenia zycze ;)

Jesli chodzi o P5B zwykla to potrzeba jej wiecej : 3.3V i takze przestaje dzialac momentalnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam patrioty 800 LLK bardzo ladnie działają

rozwiązałem swoj problem z instalacja systemu na macierzy RAID0 P5B deluxe wif

a dokładniej problem rozwiązał user Davvan z forum http://forum.driverpacks.net/viewtopic.php?id=567

u mnie zły sterownik do kontrolera JMB363 nie tylko powoddowal BSODa podczas instalacji ale tez pozniejsza niestabilnosc systemu

w pliku txtsetup.sif na plycie instalacyjnej windy wystarczy usunac wpis PCI\VEN_197B&DEV_2363="jraid"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Musze naprawde powiedziec ze galxy 7900gs i p5b delx bardzo sie nie lubia. OC karty jest zerowe, podniesienie pamieci o 10MHz wiesza system, podobnie z rdzeniem! TRAGEDIA!!!! Moze ktoś mial podobny przypadek i wie jak to rozwiązać.

CORE2DUO E6400

2xGEIL ULTRA 800

GALAXY 7900GS 512

P5BDELUXE non WIFI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozwiązałem swoj problem z instalacja systemu na macierzy RAID0 P5B deluxe wif

a dokładniej problem rozwiązał user Davvan z forum http://forum.driverpacks.net/viewtopic.php?id=567

u mnie zły sterownik do kontrolera JMB363 nie tylko powoddowal BSODa podczas instalacji ale tez pozniejsza niestabilnosc systemu

w pliku txtsetup.sif na plycie instalacyjnej windy wystarczy usunac wpis PCI\VEN_197B&DEV_2363="jraid"

hmm ja nie pamietam czy mialem jakies problemy z postawieniem systemu na raidzie, ale chyba nie.

Ten raid byl na JMicronie czy ICH ?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Musze naprawde powiedziec ze galxy 7900gs i p5b delx bardzo sie nie lubia. OC karty jest zerowe, podniesienie pamieci o 10MHz wiesza system, podobnie z rdzeniem! TRAGEDIA!!!! Moze ktoś mial podobny przypadek i wie jak to rozwiązać.

CORE2DUO E6400

2xGEIL ULTRA 800

GALAXY 7900GS 512

P5BDELUXE non WIFI

przypadki były ale rozwiązań brak

rozumiem że karta 256 MB ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CORE2DUO E6400

2xGEIL ULTRA 800

GALAXY 7900GS 512

P5BDELUXE non WIFI

to raczej przypadek umnie sprawa wyglada tak:

e6300

p5b deluxe

gf galaxy 7900gs 256

http://img136.imageshack.us/img136/6018/beztytu322usv7.jpg

i od razu chcialbym zapytac, poniewaz przy taktowaniu 2800 mhz pamieci na 1:1 radiator doslownie parzy, to normalne ? czy moze zalatwic mu jakis inne chlodzenie?

Edytowane przez h1jack3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CORE2DUO E6400

2xGEIL ULTRA 800

GALAXY 7900GS 512

P5BDELUXE non WIFI

A jaki zasilacz kolego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam..... mam procka E6300 grafe Galaxy 7900GS z zalmanem i szukam dobrej płyty tak abym mógł pozniej dołączyć jeszcze jednego 7900GS aby działały razem... jaka płyta będzie najlepsza.. no i żeby OC było dobre

?

Edytowane przez Szalik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam..... mam procka E6300 grafe Galaxy 7900GS z zalmanem i szukam dobrej płyty tak abym mógł pozniej dołączyć jeszcze jednego 7900GS aby działały razem... jaka płyta będzie najlepsza.. no i żeby OC było dobre

?

No to powodzenia zycze.

Lepiej wywal 7900GS i zamiast dwoch kup jedna w tej cenie.

Pozatym nie ten temat ale jak juz pytasz to wez P5B DLX ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

i od razu chcialbym zapytac, poniewaz przy taktowaniu 2800 mhz pamieci na 1:1 radiator doslownie parzy, to normalne ? czy moze zalatwic mu jakis inne chlodzenie?

jak byś zobaczył kilka postów wcześniej to bys wiedział

No to powodzenia zycze.

Lepiej wywal 7900GS i zamiast dwoch kup jedna w tej cenie.

Pozatym nie ten temat ale jak juz pytasz to wez P5B DLX ;)

ta płyta sie nie nadaje pod SLI :mur: Edytowane przez KAMILcom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta płyta sie nie nadaje pod SLI :mur:

Jesooooo przeciez wiem o tym bo sam ją mam :mur: chodziło mi o to zeby olał SLI, kupił wypas karte i P5B DLX :lol: a jak odkryje: ale ona nie ma SLI to mu powiem: i własnie o to chodzi ;)

Edytowane przez michal_fm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

?

idealnie się nadaje ta płyta Asus P5W64 WS Pro :-P

ps.

Szalik takie pytania to radze zadawać w tym temacie http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=205991

Edytowane przez cavarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, czy ktos z was ma podpiete na tej plycie urzadzenia ATAPI przez przejsciowke IDE do SATA ??

u mnie to nie chce dzialac, winda nie startuje, albo wystartuje ale trwa to z 5 minut, a potem i tak nie czyta plyt w tych napedach(podlaczonych po SATA) a programy do nagrywania lub dvd-decrypter wieszaja system.

wczesniej mialem plyte pod X2 Asusa M2n-E i nie bylo problemu,wczesniej abita pod 939 i tez nie bylo problemu.

mam 3xdyski SATA i 3 nagrywarki IDE Pionieer 111 i chce zeby wszystko bylo na "osobnych" tasmach.

czy pozostaje mi tylko zakup kontrolera IDE za 60zl dzialjacego z ATAPI ??

zmiana driverow do plyty nie pomaga, na golych z windy to samo.

moze cos trzeba pomieszac w biosie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi