ent Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 (edytowane) Panowie podobno Asus bedzie wsperal na niektorych plytach FSB1333 ale czegos w tym nie rozumiem. Mam P5B deluxe z biosem w tablece czyli 1004 i FSB 1333 co prawda da sie ustawic ale wtedy dzielnik pamieci jest zly i memki trzeba tak czy siak puszczac wyzej taktowane. Jaka w tym filozofia skoro nawet na starszych biosach mozna bylo zapodac taka magistraleTaka filozofia ze zostal dodany support dla prockow z defaultowym FSB 333. Edytowane 6 Lutego 2007 przez ent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NFS Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Chcesz kręcić proca na takim napięciu ?? :blink: Raz wgraj nowszy BIOS (np. 0806). Przeczytaj artykuły z pierwszego posta to dwa. Jeśli po przeczytaniu dalej nie będziesz wiedział co zrobić, żeby podkręcić proca to masz mistrzostwo świata <_< No wiec poczytałem :) A oto Wyniki: CPU Score z 3Dmarka 05-8867 więc daje rade B-) Wieczorkiem postaram się o więcej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Witam odpalil ktos wifi na tej plytce bo ja za cholere nie moge juz nawet kilka anten sprawdzalem i nadal nie wykrywa zadnych sieci niech ktos bedzie tak dobry i opisze jak to skonfigurowac :) pozdr storm :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Odpalałem i nawet Ap sobie postawiłem dla reszty kompów w domu ;) Ale nie opiszę bo się płycie zmarło a pamięć mam za krótką i mógłbym coś poknocić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milek29a Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Zabijasz program Wi-Fi AP Solo i normalnie się łączysz przez managera wbudowanego w okienka :) Ot - cała filozofia ;) Powodzenia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Milek29a--> gdyby tak szlo to bym nie zadawal tego pytaania tutaj nie znajduje zadnych sieci u mnie jak wsadze zykla radiowke na pci to smiga nawet na tej samej antenie wtf ??????? pozdr storm :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdoc81 Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Milek29a--> gdyby tak szlo to bym nie zadawal tego pytaania tutaj nie znajduje zadnych sieci u mnie jak wsadze zykla radiowke na pci to smiga nawet na tej samej antenie wtf ??????? pozdr storm :) Dokładnie mam to samo,karta PCI łapie od razu sieć a Asusowa nie ma ochoty,tez próbowalem na różne sposoby(anteny,ustawienia routera) i zerowe efekty. :mur: Coś jest chyba nie tak z tymi sieciówkami !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milek29a Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 U mnie zarówno na P5W jak i na P5B WiFi odpaliło z bomby i bez najmniejszych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimuszek Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Jak juz pisalem odebralem z serwisu plyte (dali mi z Wi-Fi) i co?! i spoko , procek sie kreci idealnie, 24/7 1:1 na 450 ale dlaczego pisze, otoz na starej plycie mialem czesty problem z przelaczaniem PCIex z x16 do x1 , jak zwiekszlaem napiecie to bylo x16 i po resecie juz x1. Na tej plycie pomimo roznych zabaw z ustawieniami caly czas x16 jak skala, co ciekawe PCIex frequenc. zostawilem na AUTO, SBVcore na 1.5 a co najciekawsze wszystko to na starym biosie 0614, ktory byl wgrany bo wszystko chodzi na nim stabilnie. az sie boje wgrac nowszy zeby mi sie nie zaczelo PCIex przelaczac do x1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yrrhedes Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 21 stycznia napisałem, że raczej nie ma płyt P5B Deluxe w wersji 1.04g. Tymczasem dziś otrzymałem swoją i jeżeli mnie wzrok nie myli (a jestem po imprezie), to na moim biurku właśnie leży 1.04g. Ale jeszcze procesora nie mam, więc na razie spokojnie sobie poleży w pudełeczku. Do czasu aż procesorek dojdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierch Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Witam Mam problem z poprawnym działaniem hibernacji oraz wstrzymania systemu w systemie Vista Ultimate Wyglada to tak ze po przejsciu w stan hibernacji komputer sie wylącza na ok 1 s i samoczynnie uruchamia wychodzac z hibernacji0 Natomiast wstrzymanie dochodzi no momentu wyłaczenia macierzy Raid i odrazu jej uruchomienia Wgrałem najnowszy bios 1002 i nic nie pomobło mam zainstalowny rownolegle system Windows XP i dziala wszystko Wiem ze moze ktos zarzuci ze nie ten dzial ale podejrzewam ze to jest cos ze sterownikami do plyty Moze ktos z Was miał cos podobnego Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojtassss Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 (edytowane) witam Na p5b chciałem postawić system na dysku podpiętym do kontrolera jmb w trybie ahci. Oprucz tego mam jeszcze jeden dysk na którym jest już system, na czas instalacji wyłączyłem go w bios, a po poprawnej instalacji chciałem go usunąć. Problem polega na tym że o ile system na jmb instaluje się bez najmniejszego problemu to nie chce się podnieść. wyskakuje tylko info że system nie może być uruchomiony ze wskazanego urządzenia. Zaznaczam że priorytety botowania ustawiłem prawidłowo. Co powinienem zrobić żeby postawić system na jmb w trybie ahci? w trakcie instalacji wgrałem oczywiście aterowniki. Edytowane 11 Lutego 2007 przez wojtassss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Wiadomo, kiedy P5B Deluxe 1.04 pjawi się w Polskich sklepach? Juz sa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 (edytowane) Witam Zastanawiam sie na kupnem nowego mobo, i wlasnie interesuje sie P5b Deluxe. Proszę o info czy nadal płye szlak trafia jak na dłuższą mete będzie podkrecona, jaki rev. tej plyty jest najlepszy, jak wygląda nowe biosy??Wiem ze powinnienm poczytac sobie temat ale tych stron jest ponad 40 juz wiec troche czasu by mi to zajelo.Czy ta płyta będzie lubić moje pamieci jak w sigu?? PZdr Edytowane 14 Lutego 2007 przez miki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P!xelek Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Panowie, krótka piłka nie mam za dużo czasu na podjęcie decyzji. Na dzień dzisiejszy myślę o P5B-E Plus ale będę wdzięczny za wszelkie sugestie. P5B-E Plus czy P5B V? A może GIGABYTE GA-965P-DS4 lub Abit AB9 Pro? Wszystkie płyty do ~540-580 PLN I jakie pamiątki do tego? 1) OCZ Technology 2x 1GB DDR2 800MHz Platinium Rev2 CL4-4-4 2) Kingston HyperX DDR2 2x 1GB 800MHz CL4 Low-Latency 3) GeIL Dual Ultra 2x 1GB DDR2 800 MHz Myślę, że proc będzie E6400. Nie wpisuje płyty "Deluxe" ani jakiś super pamięci bo cena ma znaczenie i każda stówka się liczy. PS. I proszę Was nie piszcie mi żebym sobie poszukał w google albo na forum, bo nic innego nie robie od 3 dni i im więcej czytam tym głupszy jestem ;) a czas ucieka. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Moim zdaniem Abit AB9Pro będzie najlepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 zdecydowanie ds-4 lub p5b delux ;] taka moja sugestia, najlepszy support i najwieksza pomoc ze strony uzytkownikow forum... przy sprzedarzy tez sa bardziej znane... ogolnie abit + intel jakos specjalnie sie nie przyjal chociaz osiagi ma calkiem calkiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 a moze poprostu p5b rev 1,04G... ma wreszcie wyzsze napiecie na pamieci, jest stabilna... abit ma to do siebie, ze nie leci wyzej niz 450mhz (podobno) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoDzU_2 Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Słyszałem, że P5B Deluxe się często psują po dłuższym OC. Czy to prawda? Czy w rewizji 1.04 też to występuje? Chcę kupić tą płytę, dlatego interesuje mnie, czy OC będzie bezproblemowe, czy będę musiał ją za 3 dni oddać do serwisu. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimuszek Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Jesli sie przesadzi z napieciami (czytaj: zostawia AUTO, a nie ustawia recznie) to potrafi sie zepsuc. Po 3dniach nie :-P ale po 3mcach mozliwe :razz: A co do 1.4 nikt ci nie odpowie jednoznacznie, bo rewizja jest za krotko w sprzedazy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 mi tam wszystko dziala na 1.03 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yrrhedes Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Cześć, Mam w końcu komplet, tj P5B Dlx Wifi/AP 1.04g + C2D E6300 v.L2 s2 + chwilowo boxowy wentylator, ale na swoją kolej czeka Ninja + pasta Ceramique. Do tego 2x512MB OCZ Platinium 4-4-4-15 800MHz i kilka innych mniej istotnych rzeczy. Sprzęt dopiero co złożyłem i zainstalowałem podstawowe programy. Do przetaktowania zabrałem się najpierw programami od Asusa. Najpierw wmówiły memu procesorowi że on jest 6x266 i że czasami 7x266. Poza tym jedno narzędzie blokuje drugie i wszelkie zmiany zazwyczaj wymagają restartu kompa. Co więcej, uruchomienie ASUS GEAR na przykład sprawia, że niby nic sie nie zmienia, tylko wentylator przyspiesza (temp w miejscu). Natomiast jak ustawie by GEAR było na minimum, to wtedy sam windows zzera 10% procesora, mimo ze niby taktowanie takie samo. ASUS N.O.S wyglada fajnie, bo faktycznie zmienial mi czestotliwosc taktowania bardzo bardzo dynamicznie, ale bardzo duzych wartosci nie osiągał. ASUS Booster jest niby najbardziej precyzyjny, ale niestety efekty jego pracy mnie nieco zadziwiły. O ile mówił, że proc chodzi na ileś, to chodził inaczej. W końcu zabrałem się do ustawień ręcznych. Nie pamiętam wszystkich ustawień, ale wiem, ze gdy na początek dałem mu 430x7 to powiedział, że nie. Zszedłem do 400x7, wchodzę do windy i widzę, że jest 320x7. Dlaczego? Nie mam pojęcia. Pozmieniałem jeszcze wszystko po trochu i obecnie mam te 430x7. Wyżej nie szedłem, bo poszedłem spać. Niestety, coś jest nie tak. O ile komp się nie wiesza, liczy PI 16M w 8 minut i nagrzewa się do chyba 53 stopni, przy tropikalnej temperaturze pokojowej, to jak chwile postoi, wraca do trzydziestu-kilku stopni (ale mostek ma cały czas powyżej 40), to BIOS mi mówi przy starcie, że mam 36,28GHz. Mówi tak, jak się wejdzie do BIOSa i jak się bootuje. Mówi tak za każdym razem, gdy ustawię magistralę na 400 MHz lub więcej. Ponizej liczy poprawnie. BIOS mam w wersji 90xx. Miał ktoś coś takiego? Czy temperatury mam ok? Chętnie sprawdzę, do ilu dokręcę, ale nie wiem jakie napięcia ustawiać. Może ktoś podeśle swoje ustawienia z BIOSa? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komornick Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Witam wszystki forumowiczów. Kupiłem części do kompa: E6300 ASUS P5B Deluxe 2GB Gail 800 Ultra 4-4-4-12 Tagan 530W Scythe Infinity Arctic Silver 5 i można powiedzieć ekstra - będzie fajny komp ;) ...otóż nie !! :mad: Chciałem to wszystko podkręcić tak żeby procek śmigał na 3 GHz i tutaj zaczęły się schody :mur: . Brakuje mi obycia z tą platformą bo ja mam S939 a ten komp to dla znajomego. Nie wiem jak poustawiać to wszystko w BIOSie i jakiego BIOSu używać. Nie umię wgrać biosu. Jak się to robi ? Dodam że komp nie ma FDD. Mam pendrive czy da sie za jego pomocą ? Jaki BIOS najlepiej wgrać. To nie ma być ekstremalne OC tylko puszczenie tego procka na 3 GHz. Druga sprawa to timingi pamięci wrzucam screena z biosu i prosze o podanie odpowiednich timingow (takich by nie marnowac pamieci - w koncu troszke kosztowały :blink: ) Jak poradzić sobie w tej karcie (napiecia częstotliwości i inne) ? Byłbym bardzo wdzięczny za podanie jakiś przybliżonych ustawień (wiadomo każdy sprzęt jest inny) bo mam wrażenie że części są ok i napewno najsłabszym ogniwem jestem tutaj Ja. Aha mam jeszcze pytanie odnośnie temperatur. Jakie temp procka są dopuszczalne i czy istotnym jest by zainstalować na płycie jakieś nawiewy na mostki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yrrhedes Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Komornick: Mi pomogły informacje z pierwszej strony tego tematu. Tam jest napisane co jest do czego i czego nie warto ruszać. Mam 3010MHz w tej chwili i chodzi to w pełni stabilnie. Niestety, są też błędy, choć nie wynikają z przetaktowania, bo pojawiały się już w trakcie instalacji systemu. 1. Mój DVD-RW Pioneer 109 costam podłączony na ATA się wiesza. Wiesza w sensie - czyta, czyta i nagle taka pauza aż do momentu wyjęcia płyty. Nie każdy program przez to może przejść i nie przerywać sobie tylko kontynuować po włożeniu. Sprawia to, że miałem problem z instalacją Windowsów i mam problem z instalacją czegokolwiek innego z płyty. Spróbuje jeszcze przestawić go w tryb inny niz IDE 2.Myszka mi pływa po ekranie, mimo że ją o to nie proszę. Wiem, że takie rzeczy dzieją się na wielu komputerach już od wielu lat, ale na moich nigdy tak nie było i zawsze się z tego cieszyłem. Denerwuje mnie że teraz sie tak posuwa sama. I to obie myszki, jakie podłączałem. Ma ktoś na to rozwiązanie? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komornick Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Komornick: Mi pomogły informacje z pierwszej strony tego tematu. Tam jest napisane co jest do czego i czego nie warto ruszać. Mam 3010MHz w tej chwili i chodzi to w pełni stabilnie. Wszystko już elegancko śmiga na 3 GHz tylko coś zauważyłem. Radiator na mosfetach jest masakrycznie gorący, tak samo połączony z nim za pośrednictwem heatpipe radiator na NB. Ten na SB troszkę chłodniejszy. W związku z tym zastanawiam się czy nie jest to wina napięć (może dałem za wysokie) proszę o podanie sensowynch napięć: - FSB Termination Voltage - NB VCore - SB VCore (SATA, PCIE) - ICH Chipset Voltage Myślałem o zamontowaniu wiatraków, ale za cholere nie mogę zmieścić tam nic o sensownej średnicy (min 80mm żeby cichutko dmuchało i chłodziło) Mam Scythe Infinity a jak każdy wie nie jest to mały cooler. Najgorzej jest z NB ( z powodu rozmiarów Scythe i sąsiedztwa karty graficznej jest tam 3.5 cm szczelina). Swoją drogą konstruktorzy srednio rozwiązują spraw PCIE x 16 które jest u góry - dlaczego ma być ono u góry ? bo co ? jest szybsze i ma być górą :blink: :D nieważne... jak wy poradziliście sobie z tym problemem Temp tych radiatorów oceniam na około 80 Celsjusza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Podaj swoje napięcia ustawione w biosie to odpowiedź się znajdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoDzU_2 Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Jak kręcisz, to nie możesz na oko ustawiać napięć. Podnosisz taktowanie szyny FSB, jak komp jest niestabilny (zrób testy SuperPI na przykład), to wtedy podnosisz napięcie o najmniejszą możliwą wartość. Jeśli dalej jest niestabilny, to podnosisz powoli dalej. Nie można określić uniwersalnego napięcia, bo jeden E6300 do pracy z zegarem 3 GHz będzie potrzebował 1.35V, inny już nawet 1.45V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Witam od wczoraj mam ta plyte (delux), mam kilka pytan : czemu core temp i orthos pokazuja takie dziwne ustawienia proca, w biosie jest tak jak w cpu-z screen - http://img218.imageshack.us/img218/5206/beztytuujt7.jpg u was post tez sklada sie z 3 ekranow ?? czy darde to jakos skrocic ?? pcie z jaka bezpieczna czestotliwoscia moze pracowac ? mam narazie 110mhz ustawione na niej.?? jakiego napiecia NB nie powinienem przekraczac na standardowym chlodzeniu ?? sorry za lamerskie pytania ale jestem dopiero na 4 stronie tego tematu ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Jak kręcisz, to nie możesz na oko ustawiać napięć. Podnosisz taktowanie szyny FSB, jak komp jest niestabilny (zrób testy SuperPI na przykład)Jednowątkowy SuperPI nadaje się co najwyżej do benchowania, nawet 32M nie gwarantuje żadnej stabilności a w szczególności dwu-rdzeniowego c2d. Jedynie Ortos i to puszczony na min 4 godziny zapewnia że komp jest stabilny, choć mnie zdarzyło się parę razy że wysypywał się nawet po 6 godzinach, dlatego testuję kompa aż program nie przejdzie co najmniej jednej rundy (okienko round) co trwa ok 9 godzin, bo wtedy dopiero można mówić o stabilnym jak skała komputerku. Różnica w taktach potrafi być naprawdę spora np. moje pamięci są Pi stable jeszcze przy FSB443 (1:1), natomiast w Ortosie ledwo dociągają do 435 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndPC Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Witam Czy ktos z posiadaczy plyty P5B probowal nowego biosa (1102) ? u mnie jakies walki sie dzieja po aktualizacjach... tzn... pierwszy update mojego biosa na wersje 0701 niby sie udal ale ekran po wlaczeniu kompa jest przesuniety w lewo... jak pokazuje sie logo Asus to juz jest spoko nastepnie znowy czarny ekran gdzie pokazane sa cyferki ramu itd. znowu jest przesuniety... w Windowsie natomiast jest wszystko spoko :unsure: teraz proba update na nowsza wersje (1102) : niby wszystko poszlo fajnie i w ogole ale po restarcie juz nie wstal :angry: nie znalazl biosa ... wrocilem wiec do wersji 0509 !! bo do 0701 tez nie chcial sie juz zrobic poprawnie :mur: niezaleznie od wersji biosa ekran powitalny pozostal przesuniety... Sprzet: Asus P5B E6600 2.4 1024 RAM GF 7950GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...