ridczak Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 (edytowane) No tak , czas doszedl do momentu zakupow i skladania ale nadal pewna niepewnosc dotyczace plyty. Abit QuadGT wydaje sie ciekawy w tym momencie ;) Edytowane 6 Marca 2007 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Abit QuadGT wydaje sie ciekawy w tym momencie ;) a sa z nim jakiej klopoty z podkrecaniem , stabilnoscia , kompatybilnoscia z innymi urzedzeniami itp ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Poczytaj temat o tej plycie, ja bym obecnie wybieral miedzy Asusem i tym Abitem (przy procku z niskim mnoznikiem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Poczytaj temat o tej plycie, ja bym obecnie wybieral miedzy Asusem i tym Abitem (przy procku z niskim mnoznikiem) poczytalem topic , poczytalem na stronie abit i zauwazylem pewne sprawy - nadal dostepny bios testowy , nie obsluguje jak narazie prockow o FSB 1333 ( nie wiadomo czy bedzie) i jak narazie malo kto ja ma dlatego tez nie ma jeszcze duzo opinni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 na P5B nie też nie działa w evereście :( W grach wszystko jest ok, znaczy dostępne są opcje i jakąś różnicę słychać ;) u mnie wyswietla zupelnie co innego (wieczorem jak nie zapomne zapodam screena) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vivaa Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Mam następujący problem. Po prostu po wyłaczeniu kompa nie chce się zbotoować. Miałem tak już przedtem ale przestawienie zworki CMOS , wyjęcie baterii biosu, i włożenie tylko jednej kostki ramu pomagało odpalić. Teraz robie to samo i NIC !! Co robić ?!Poważka nikt nie pomoże ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 vivaa - a co to znaczy nie chce zbotować ? Piszczy speaker, co się pojawia na ekranie? No i oczywiście pełna konfiguracja kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 ponawiam pytanie : na którym kontrolerze lepiej stworzyć raid 0 z 2 dysków ?? na ich8 czy jmb może inaczej który jest wydajniejszy i na ktorym ma byc system ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Ja obstawiam ICH8R ;) ps. JMB masz 1 zlacze SATA i 1 eSATA, wiec ciezko bedzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 na P5B nie też nie działa w evereście :( W grach wszystko jest ok, znaczy dostępne są opcje i jakąś różnicę słychać ;) ok - zobilem screena jak to wyglada u mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deonet Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 ok - zobilem screena jak to wyglada u mnie A możesz sie pochwalić na jak to zrobiłeś, że DX obsługuje u Ciebie EAX? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mj80 Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Mam pytanie: Czy przy zakupie P5b Dlx można sprawdzić bez otwierania pudełka jaka jest rewizja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fonzi Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Już zrobiłem u siebie EAX. Wystarczy nowe sterowniki audio ze strony asusa zainstalować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 na viście brak EAX'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Mam pytanie: Czy przy zakupie P5b Dlx można sprawdzić bez otwierania pudełka jaka jest rewizja? Chyba nie bardzo. Na moim pudelku w zadnym miejscu nie bylo napisane jaka to revizja. Niestety trzeba je otworzyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 nawet nie wiem jak bylo na poprzednich sterach... 3'go marca wyszly nowe stery do dzwieku i odrazu instalowalem :) - czyli wczesniej niz pojawil sie ten watek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 a ktory chipset dzwiekowy jest lepszy - ten co w tej plycie Asus P5B deluxe czy chipset dzwiekowy ALC 883 ( to chyba realtek jak sie nie myle) ? Uwierz mi na słowo, że SoundMAX ps. Ten uklad ADI jest teoretycznie lepszy od Realteka. Ma nawet dzialajacy EAX (softwarowo oczywiscie) - w Realteku byly ponoc problemy i w grach nie bylo EAX (choc mial byc). Generalnie na papierze lepszy jest, ale jak wypada w rzeczywistosci vs. Realtek nie mam pojecia ;) Jest lepszy i na papierze i w realu, ale ma jedną wadę - gorsze oprogramowanie. Ale jakość dźwięku jest ogromna! Na Biostarze i DS4 miałem już kupować Audigy 2ZS, ale jak zmieniłem na Asusa to dźwięk mnie zadowala :D Nie jest idealny, ale różnica kolosalna! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 czy te pamieci : OCZ Technology 2x 1GB DDR2 800MHz Platinium Rev2 CL4-4-4 beda dobrze dzialaly na tej plycie glownej ? ( bez gryzienia sie , itp) Wiem ze nikt nie jest wrozka czy jasnowidzem ale moze ktos mial stycznosc z tymi pamieciami , cos wie o nich lub cos innego - chetnie wyslucham. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sivy(R) Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 czy te pamieci : OCZ Technology 2x 1GB DDR2 800MHz Platinium Rev2 CL4-4-4 beda dobrze dzialaly na tej plycie glownej ? ( bez gryzienia sie , itp) Wiem ze nikt nie jest wrozka czy jasnowidzem ale moze ktos mial stycznosc z tymi pamieciami , cos wie o nich lub cos innego - chetnie wyslucham. a zjechales do konca strony przynajmiej na tej stronie co podales ?? sa tam komentarze i moga byc pomocne ....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 a zjechales do konca strony przynajmiej na tej stronie co podales ?? sa tam komentarze i moga byc pomocne ....... No zjechalem i wiem ze jest jeden na plusie ale to tylko jeden komentarz - moze ktos cos wiecej wie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deonet Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Ja pomimo instalacji najnowszych sterowników nie mam włączonej obsługi EAX :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 (edytowane) Czy da się wycisnąć z płyty więcej dostępnego ram dla windows XP 32bit? Po założeniu 4GB pokazuje raptem 2,93GB po włączeniu remapowania (ale to zdaje się ma sens dla OS 64bit ) pokazuje 2GB (zainstalowane 4GB), Na płytach pod AMD maks zeżerało 0,5 GB i to byłoby jeszcze do zaakceptowania. Oczywiscie przełaczników PAE i 3GB użyłem! Wyłączanie urządzeń w BIOS nic nie daje Edytowane 7 Marca 2007 przez KvM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vivaa Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 vivaa - a co to znaczy nie chce zbotować ? Piszczy speaker, co się pojawia na ekranie? No i oczywiście pełna konfiguracja kompa.Po właczeniu kompa po prostu nic nie piszczy i nie wyswietla sie na monicie ale wentyle się kreca i dyski też. Po prostu nie nastaje to piknięcie ze komp sie wlaczyl :/ C2D E6600. 8800GTX, Tagan 700W, 2x320sata2 itp ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Po właczeniu kompa po prostu nic nie piszczy i nie wyswietla sie na monicie ale wentyle się kreca i dyski też. Po prostu nie nastaje to piknięcie ze komp sie wlaczyl :/ C2D E6600. 8800GTX, Tagan 700W, 2x320sata2 itp ...Wygląda na to,że grafika nie daje sygnału - sprawdź czy dobrze podłączona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Po właczeniu kompa po prostu nic nie piszczy i nie wyswietla sie na monicie ale wentyle się kreca i dyski też. Po prostu nie nastaje to piknięcie ze komp sie wlaczyl :/ C2D E6600. 8800GTX, Tagan 700W, 2x320sata2 itp ...Jaki ram ? Na jednej kosci w 1 slocie sprawdz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vivaa Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Okazało się ze to przez ram niby jedna kostka się spaliła. Komp był w serwisie odpalił na goodramach , sprawdzili pojedyńczo kosc i okazalo sie ze jedna z nich niby padła. Dziwi mnie to bo komp nie byl wtedy podkrecony i osobiscie tez probowalem pojedyńczo i nie odpalał :/ Pamięć To G.Skill 800 2X1gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Czy ma ktoś jakieś pomysły co zrobić, żeby nie przełączało na PCIEx1? Podniosłem taktowanie szyny na 110 i nie pomogło - może jest jakiś złoty środek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 czy uklady zasilajace plyty glownej sa przystosowane do procesorow "Quad" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deonet Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 (edytowane) Czy ma ktoś jakieś pomysły co zrobić, żeby nie przełączało na PCIEx1? Podniosłem taktowanie szyny na 110 i nie pomogło - może jest jakiś złoty środek? U mnie pomogły następujące ustawienia: PCIe 100MHz Zakładka southbridge PCIex16_2/PCIex1_1 Force - x4(fast) Zakładka Northbridge - Opcje PEG Port Cfg PEG Force x1 - Disabled PEG link Mode - Normal ASUS C.G.I. - Disable Proc kręcony 9x333 i PEG się nie przełącza na x1 Edytowane 8 Marca 2007 przez deonet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Dostałem swoją płytę z serwisu i coś się jej powaliło. Przed awarią normalnie odpalała na moim zasilaczu Aerocoola a teraz za chiny nie chce. Zmuszam zasiłkę do pracy zwierając wiadome druciki na czas startu. Potem już idzie bez pomocy. Co ciekawsze to płyta normalnie odpala zasilacz jaki miałem pod ręką renomowanej firmy deer ;) Wracając do Aerocoola, że niby zepsuty - podpięty do płyty asrocka 945G, startuje bez żadnych problemów. No i teraz zagwozdka co oddać do naprawy jak w sumie wszystko normalnie pracuje :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...