rafiki20 Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 (edytowane) Powiedzcie mi jedno co to za temperatura AUX ?? :mur: <_< Edytowane 8 Marca 2007 przez rafiki20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Temperaturą Aux możesz się nie przejmować - błąd odczytu. Pomyślał bym raczej nad schłodzeniem procka - troichę ma ciepło - choć tragedii nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Powiedzcie mi jedno co to za temperatura AUX ?? :mur: <_<ja Ci powiem tyle, ze nie mierz temperatur SpeedFanem, bo wg. jego obliczen moj komputer powinien latać (takie obroty wentyli pokazuje) i stać w płomieniach (takie temp.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Speedfan zaniża temp. rdzeni o kilka stopni. Temperaturę C2D najlepiej sprawdzać Coretemp-em Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 proca mam podkręconego jak w sygnaturce 24/7 wiec jest spoko max ile osiąglem na fc to 3500Mhz w niedziele jade do ryby i powalczymy na nim z modami o wiecej na fc oczywiscie a memki smigają na 450 efektywnie 900 4-4-4-12 na 2.25v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 czy plyta z najowzszym rev 1.04g i najnowzszym biosem ma jeszcze jakies znaczace wady, bugi itp ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 kazda rewizja ma jakies wady i bugi mozerz trafic na lepsza lub gorsza plyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 kazda rewizja ma jakies wady i bugi mozerz trafic na lepsza lub gorsza plyte no tak ale majac rev 1.04g i najnowzszy bios - czego moge sie spodziewac , co jeszcze jest niedopracowane (oprocz dzwieku ktory caly czas jest okropny) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 u mnie tez speedfan pokazuje bradnie (wiatraki kreca sie niby ponad 10k rpm, a temp wynosi.... tak jak by nei byla w 'C, albo z kolei oba na zero - wyl;aczony komp w lodowce :P ) - nieznosze tego programu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Bardziej miarodajny i najlepiej nadający się do pomiarów jest asusowy PCprobe, choć i jemu zdarza się pokazać głupotę. Pod power podpięty jest 12cm wiatrak, aż się boję okno otwierać, jak pomyślę jaki jaki ma ciąg przy tych 42.000rpm, jeszcze komp mi z domu ucieknie (w rzeczywistości jak ma 800rpm to jest wszystko) :lol: Do procka polecam core temp, choć akurat u mnie różnica pomiędzy PCprobe nie jest jakaś zastraszająca, 1-2stopnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 czy plyta z najowzszym rev 1.04g i najnowzszym biosem ma jeszcze jakies znaczace wady, bugi itp ?ja jak narazie nie zauwazyłem, płyta śmiga wzorowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 ja jak narazie nie zauwazyłem, płyta śmiga wzorowo. A jak OC w porównaniu z poprzednią mobo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 ja jak narazie nie zauwazyłem, płyta śmiga wzorowo. ale dzwiek to taki sobie , czy te efekty zneksztacen dzwieku sa mocno odczuwalne podczas sluchania muzyki w glosnikach , sluchawkach ? czy moze tylko meloman muzyki to wyczuje ? a jeszcze jak sprawuje sie mikrofon i jego wejscie , czy tez zniksztalacenia leca ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 (edytowane) Są odczowalne :mur:bynajmniej u mnie Edytowane 9 Marca 2007 przez rafiki20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 Są odczowalne :mur:bynajmniej u mnie czy mi sie dydaje czy Asus schodzi na psy ( aby dzwieku niedopracowac) ? mam teraz plyte z chipsetem ALC650 Relateka - czy na Asusie dzwiek bedzie jeszcze gorszy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 A jak OC w porównaniu z poprzednią mobo?o niebo lepsze. Jestem zadowolony z przejscia z P5W DH na P5b Dlx WiFi. Opłacało się. Musze jeszcze jakies memki co beda robily 1200 dorwac i gra gitara ;) ale dzwiek to taki sobie , czy te efekty zneksztacen dzwieku sa mocno odczuwalne podczas sluchania muzyki w glosnikach , sluchawkach ? czy moze tylko meloman muzyki to wyczuje ? a jeszcze jak sprawuje sie mikrofon i jego wejscie , czy tez zniksztalacenia leca ?jak sie uda, to w przyszlym tygodniu kupie sobie Genius Home Theatre 5.1 i wtedy usłysze jak to gra. Ale jestem przekonany ze do przecietnego Audigy 2ZS integrze bardzo daleko (dziwne?) czy mi sie dydaje czy Asus schodzi na psy ( aby dzwieku niedopracowac) ? mam teraz plyte z chipsetem ALC650 Relateka - czy na Asusie dzwiek bedzie jeszcze gorszy ? jak ktoś jest zboczencem muzycznym to sobie kupuje dzwiek osobno, a nie rżnie na integrze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 Porównywać zintegrowanej do Audigy 2ZS czy SB live 5.1 bym nie śmiał nawet :lol2: Jak ktoś ma pierdziawki za 20zł obok monitora (czyli nie potrzebuje dobrego dźwięku to integra wystarczy zupełnie) Źeby tyle nie krytykować powiem, że stery do integry pod Viste dały sporo jesli chodzi o jakość dźwięku ale nie na tyle, żeby dało się słuchać muzyki na dobrym sprzęcie (dźwięk się jakby zlewa, slaba dynamika itd) Tyle odemnie Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 (edytowane) Porównywać zintegrowanej do Audigy 2ZS czy SB live 5.1 bym nie śmiał nawet :lol2:mysle ze teraz uzywanie integry nawet mija sie z celem, bo takiego SB Live! 5.1 mozna za 3-4 dychy dorwac, a myśle ze na taki wydatek to chyba sobie może każdy pozwolić. A jakość dzwieku bedzie napewno lepsza, nawet na takim SB Live! BTW. podlaczylem sobie sluchawki i juz widze pierwsza wade, mianowicie na starszych sterach znika dzwiek. Opisze to moze krotko na podstawie NFS Carbon, po prostu słychac muzyke, dziwki innych samochodow, ale nie słychac dzwieku swojego auta. Na P5W DH mam ten sam problem, pomaga reinstalka sterow. Teraz wlasnie sciagam nowe ze strony asusa, bo widze ze wyszly nowe jakieś. Edytowane 9 Marca 2007 przez pisarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
desconosido Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 (edytowane) czy ktoś spotkał sie z nieprawidłową temperaturą odczytywaną z procesora ? Używając Core Temp dostaję temperaturę 19 i 20 stopni. Edytowane 9 Marca 2007 przez desconosido Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 zainstaluj nowy bios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 hm, jak sprawdzic w jakim trybie działają napędy? Nie wiem jak to sprawdzic w biosie, w menadżerze urządzeń w "kanałach IDE" nie pokazuje mi napedów. Oczywiscie wszystko działa, tylko mam wrażenie ze napedy troche wolno działają. Jakies pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexiu Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Czy ma ktoś jakieś pomysły co zrobić, żeby nie przełączało na PCIEx1? Podniosłem taktowanie szyny na 110 i nie pomogło - może jest jakiś złoty środek? Zainstaluj najnowszy bios P5BD1004.zip ( http://dlsvr03.asus.com/pub/ASUS/mb/socket...AP/P5BD1004.zip ) oraz update toola AsusUpdt_70902.zip ( http://dlsvr05.asus.com/pub/ASUS/mb/flash/AsusUpdt_70902.zip ) i PCIE zmieni sie na maxymalne dla karty w slocie. PCIEx1 to byl bug starej wersji biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoDzU_2 Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Witam, przymierzam się do kupienia P5B Deluxe rev. 1.04g (tylko i wyłącznie ;) ) i w związku z tym mam pytanie, jak ona działa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Witam, przymierzam się do kupienia P5B Deluxe rev. 1.04g (tylko i wyłącznie ;) ) i w związku z tym mam pytanie, jak ona działa? a mozesz rozszerzyć o co dokładnie Ci chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtek Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 (edytowane) przyloze sie do pytan, a mianowicie : jak wyglada praca z powyzej 480fsb, jak wyglada temp i czy mozna tak jechac przez 24/7 aha i zapomnialem na jakim mniej wiecej fsb i mhz ramu jest strap :) bo tego nie moge sie doszukac :) z gory dzieki pozdrawiam Edytowane 10 Marca 2007 przez qtek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoDzU_2 Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 a mozesz rozszerzyć o co dokładnie Ci chodzi?Głównie chodzi mi o to, jak z temp. chipsetu oraz czy po przesadzonym O/C wystarczy reset, czy trzeba Clearować ( ;) ) CMOS, albo, co gorsza, wyjmować baterię? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Głównie chodzi mi o to, jak z temp. chipsetu oraz czy po przesadzonym O/C wystarczy reset, czy trzeba Clearować ( ;) ) CMOS, albo, co gorsza, wyjmować baterię?wg. PC Probe mam 33*C na chipsecie, jesli komp nie odpala z racji przesadzonych ustawien w BIOSie wystarczy reset kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 siemkma mam pytanko, jaki jest rozstaw otworow mocujących radiator na nb na deluxie albo e-plusie ? pozdr i dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 (edytowane) Zainstaluj najnowszy bios P5BD1004.zip ( http://dlsvr03.asus.com/pub/ASUS/mb/socket...AP/P5BD1004.zip ) oraz update toola AsusUpdt_70902.zip ( http://dlsvr05.asus.com/pub/ASUS/mb/flash/AsusUpdt_70902.zip ) i PCIE zmieni sie na maxymalne dla karty w slocie. PCIEx1 to byl bug starej wersji biosu. Najnowszy bios mam (1004), także to nie jego wina. Edytowane 11 Marca 2007 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 siemkma mam pytanko, jaki jest rozstaw otworow mocujących radiator na nb na deluxie albo e-plusie ? pozdr i dzieki ~53mm Pozdr, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...