Avatar25 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 To spróbuj 103MHz, 104MHz u mnie pomaga ;) ICH podnioslem do 1.215 do tego zrobilem PCI Ex 110 i FSB 502 i o dziwo to pomoglo bo czesto juz mam pelne x16 ;) Co z tego pomoglo nie wiem ale zostawilem nie wydiwiam dalej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avatar25 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Panowie szybkie pytanko czy na tej plycie z procem C2D 6300@ 3,6 i GF XFX zwykly 8800GTS 320 Mb 650 / 1940 wynik w 3dmarku 2006 na poziomie 11343 punkty to jest pozadne osiagniecie czy takie sobie w 2005 mam 19380. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 (edytowane) Panowie szybkie pytanko czy na tej plycie z procem C2D 6300@ 3,6 i GF XFX zwykly 8800GTS 320 Mb 650 / 1940 wynik w 3dmarku 2006 na poziomie 11343 punkty to jest pozadne osiagniecie czy takie sobie w 2005 mam 19380.Sprawdz na ORBie - podaj podobny konfig porownawczy i zobacz ile ludzie maja punktow w ktorymstam 3Dmarku :idea: Edytowane 21 Kwietnia 2007 przez Dimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 kurcze zamontowałem juz ta płytę i powiem wam że bardzo mi się podoba (szkoda że nie ma lpt nawet na śledziu), bardzo przyjemny bios. Czy da się odczytać temperaturę chipsetu ( w evereście jest czujnik podpisany "płyta główna" lae temeratury wynoszą tam 30 stopni celsjusza a to troche mało jak na chipset więc nie jest to raczej temperatura chipsetu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scroll Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 (edytowane) Czemu, gdy ustawię w BIOS'ie napięcie 1,45V to w Probe pisze mi, że mam 1,41, a gdy włączę np. orthosa to spada do 1,38V? BTW. 9x333 przy 1,4V niestabilny (E4300), Asus P5B i Patriot 800 MHz LLK CL4, Cheiftec 420W-HPC. Aż tak słaba seria? :/ Edytowane 21 Kwietnia 2007 przez scroll Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Vdroop - różnica między napięciem w spoczynku i obciążeniu Programy monitorujące napięcia nie są wiarygodne, wyświetla 1,41V ale nie wiesz ile jest w rzeczywistości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scroll Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Czyli wychodzi na to, że mam większe napięcie w spoczynku niż w obciążeniu? To w jaki sposób sprawdzić napięcie CPU? Sprawdzałem już CPU-Z, Everest, PcProbe2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 TAK Na pierwszej stronie w FAQ masz fotki z zaznaczonymi punktami pomiarowymi - musisz użyć miernika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 da się gdzies kupić w mairę tanio radiator na mosfety u góry plyty w modelu pb5 deluxe ? narazie mam tam załozony radiator spire taki podłużny al chiałbym zalożyc coś bardziej orginalnego. A i da się kupić gdzieś orginalne chłodzenie z tym heatpipem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Niedawno zauważyłem że przy górnych mosfetach nie ma dziurek na zamontowanie jakiegoś radiatorka ^^ więc trza kleić... Chyba najlepiej samemu coś przyciąć na miarę, u mnie wystarcza nawiew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korowiow Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Ustaw w BIOSIE NB i SB na Najniższą Wartość a PCI EXPress na 102 Mnie pomogło B-) :-P :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 ja mam wersje 1.03g i przy górnych mosfetach mam dziurki na radiator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 ooo, ja w 1,o4g nie mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Niedawno zauważyłem że przy górnych mosfetach nie ma dziurek na zamontowanie jakiegoś radiatorka ^^ więc trza kleić... Chyba najlepiej samemu coś przyciąć na miarę, u mnie wystarcza nawiew Ja tu widze otwory montazowe wokol gornych mosfetow Na Commando zrobilem cos takiego: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 @Dimek nie przekonałeś mnie ;) Jak otworów nie było, tak nie ma. Jeden jest widoczny ( wgłębienie) ale drugi nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 @Dimek nie przekonałeś mnie ;) [fotosy] Jak otworów nie było, tak nie ma. Jeden jest widoczny ( wgłębienie) ale drugi nie No to lipa... Pozostaja dwie opcje - klejenie albo wiercenie ;) Masz najnowsza rev plyty - mysle, ze jesli cos zmieniali w stosunku do 1.03 to na lepsze, wiec moze te mosfety sa inne i nie wymagaja dodatkowego chlodzenia skoro standardowo go nie maja i nawet nie ma otworow na montaz takowego we wlasnym zakresie :?: :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 NIe wiem co jest, strasznie grzeja mi sie mosfety kolo procka tzn radiator az parzy tak samo mostek polnocny a temperatura w everescie to 25 stopni. czujnik sie skopsal czy cosik normalnie szok musze schladzac go tymwynalazkiem od asusa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Vdroop - różnica między napięciem w spoczynku i obciążeniu Programy monitorujące napięcia nie są wiarygodne, wyświetla 1,41V ale nie wiesz ile jest w rzeczywistości Bedzie podobnie. Generalnie P5B zaniza vcore w porownaniu do tego ustawionego w biosie (vdrop). Do tego dochodzi oczywiscie vdroop (nizej w stresie niz w idle). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 @Dimek bez nawiewu nie ma bata, mocno się grzeje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 U mnie mosfety bez nawiewu przy 1,6v z biosu daja radę :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GarretG60 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 (edytowane) Witam szybkie pytanko: czy na P5B DLX można zamontować Thermalright HR-05 Chipset cooler ew. Noctua NC-U6 jesli mam zamontowany cooler Scythe Infinity? Edytowane 23 Kwietnia 2007 przez GarretG60 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 @Dem A którą masz rewizję płyty? Masz też WC, prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Witam szybkie pytanko: czy na P5B DLX można zamontować Thermalright HR-05 Chipset cooler ew. Noctua NC-U6 jesli mam zamontowany cooler Scythe Infinity? ja mam zamontowany hr-05 (spokojnie radzi sobie pasywnie z chipsetem) i do tego na procku Thermalright si-128 i ledwo co sie mieści ten sprzęt (między hr-05 a si-128 mam może 2-3 mm przerwy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GarretG60 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 ja mam zamontowany hr-05 (spokojnie radzi sobie pasywnie z chipsetem) i do tego na procku Thermalright si-128 i ledwo co sie mieści ten sprzęt (między hr-05 a si-128 mam może 2-3 mm przerwy Porownywalem wymiary twojego coolera (dł)125 x (szer)145 x (wys)91.5 mm i mojego 125 x 116 x 160 mm (dł. x szer. x wys.) wiec sadze ze powinien sie spokojnie zmiescic. A czego używasz do chlodzenia mosfetow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 na tych mosfetach po lewej od procka zostawiłem radiator (musiałem obciąć heatpipe), a na tych mosfetach u góry to jest przyklejony taki tradiator spire niebieski w zasadzie to płytę kupiłem tydzien temu w takim stanie jak opisałem na tej aukcji http://allegro.pl/item186837082_asus_p5b_d...ght_hr_05_.html (masz tez zdjecia tutaj) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 @Dem A którą masz rewizję płyty? Masz też WC, prawda? 1.03g Da, WC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 (edytowane) co oznacza przy starcie kompa " dual chanell interleaved " wczesnej tego nie bylo ?? pozatym jakies dziwne resety mam pod winem. Po takim jednym resecie komp sie nie chcial odpalic, reset biosu nie pomoglm dopiero wyjecie jednej kostki ramu pomoglo, i komp zaskoczyl. mem test przechdzi. a w windzie resety, prime tez chodzi i sie nie wysypuje. oczywisice o ile nie przytrafi sie reset, komp w tej chwili wogole nie podkrecny. czyzby wina sysa? działo sie to na starszym biosie, teraz mam najnowszy i dalej to samo. Edytowane 25 Kwietnia 2007 przez Halfi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geekos Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Czy ktoś z was ma problemy z uruchamianiem Windowsa na tej płycie ? Windows zawiesza mi się przy ładowaniu jeśli włącze komputer samym przyciskiem Power, jeśli najpierw nacisnę Reset a dopiero wtedy power to wszystko jest ok :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 nie takich problemow u mnie jeszcze nie bylo. mam jeszcze pytanie czy u was tez przy starcie kompa pisz "dual channel interleaved" ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Kto sie bawil w pencil vdroop moda i przynioslo to jakies efekty ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...