jaros79 Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 http://www.techworks.pl/artykul,213,26,3,X...ien_akt_II.html Czyli Crossfire przez kartę matkę nei jest drastycznie ograniczane :wink: W tej recenzji na stronie 2 pisało o zmianie napiec na rdzeniu i pamieciach? Nie napisali jednak w jaki sposób? Jak to zrobic? Ja próbowałem atitraytool. Za każdym razem ta sama odpowiedź systemu czyli totalna zawiecha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Witam, która opcja w biosie jest odpowiedzialna za ustawienie T1 dla ramu? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 nie majak to nie ma ? jedni maja a drudzy nie ? :blink: czy tak jest w przypadku s.775? czy moze tylko dla asusa dlx? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 (edytowane) Takie rzeczy to tylko w chipach nVidii. Nie wiem jak w przypadku P35. Edytowane 28 Maja 2007 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 Asus P5B Dlx nie ma możliwości ustawienia 1T - Abit QuadGt ma taką możliwość. Ale jest to pic na wodę ... Chipset 965P nie potrafi wykorzystać 1T. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomall0 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Czy ktoś z uzytkowników tej mobo lata na codzień na fsb500+, 515? Ciekaw jestem czy płytka długo bedzie działać na fsb 515 24/7 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 już na 50x miałem różne dziwne jazdy z mobo, czasami odpalała, czasami nie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enkoder Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Czy ktoś z uzytkowników tej mobo lata na codzień na fsb500+, 515? Ciekaw jestem czy płytka długo bedzie działać na fsb 515 24/7 :) u mnie dojechalo max na 470, moze procesor mi sie wczesniej konczy niz Tobie, na codzien uzywam jak w sigu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 na niższym strapie moja robiła ok 480MHz <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Witam, planuje zmiane chlodzenia z box'owego na coś do O/C. Moje typy to Scythe Ninja i Infinity. Wiem ze Ninja idealne pasuje do P5B Deluxe jesli chodzi o mocowanie i jej gabaryty. Czy w przypadku Infinity tez nie ma problemu? Wiem ze Infinity jest większa i bardziej efektywna ale czy wejdzie na moja płytę? czy cos trzeba bedzie przerabiać??? Dajcie cynk Thx :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 (edytowane) Witam i pomocy !!!! Przsiadlem sie w koncu z mojej ds3 na Asusa p5b Deluxe i zonk, przyeczytalem guida jak podkrecac, ustawiam wszystkie parametry jak w starym ds3 na moim 6600 i kicha jest bardzo niestabilny, wywala sie po 2 sek w orthosie... mam najnizszego strapa przy fsb 390 mam na ddr 780 1:1, napiecie na cpu 1,45v, na ddr 2,25, na nb juz prawie max i zaczyna mnie to draznic bo jesli chodzi o oc z tego co widze to moj ds3 polykal na sniadanie tego asusa, ktory to ponoc taki boski jest :((( HELP !!!! Bios 1004 Edytowane 30 Maja 2007 przez morph231 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avatar25 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 (edytowane) Mialem asusa od 3 miechow ustawiony stale na 490 FSB i wczoraj nagle sie wylaczyl - cos sie spalilo na plytce bo czuc bylo typowy smrod spalenizny. Ktos wie co to moze byc ;) ? Jakies sugestie ? Golym okiem nic nie widac upalonego ale smrd jadnek byl i plytka nie wstaje Edytowane 30 Maja 2007 przez Avatar25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Pewnie zagotowal sie jakis ukladzik i jest teraz niewesolo... Coz teraz zrobic, poszukac jakiegos osmalonego, badz z malutkim nadtopieniem to bedziesz wiedzial co poszlo... Sadze, ze kondensatorow nie masz co ogladac, bo one zwykle nie smierdza (chyba, ze eksploduja), ale jakby eksplodowal to bys o tym wiedzial ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avatar25 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 No wlasnie nie ma nic osmolonego - idealnie czysto ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 To obwachaj najbardziej podejzane uklady.... ;) zacznij od winbonda ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avatar25 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Heh to sie zjaralo wczoraj wiec chyba raczej nici z wachania :P ale wczoraj na wech bralem i cholera tez nie moglem nic wyczuc. Nochal do du..... albo archiwum X :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Sluchajcie pomozcie mi z tym moim p5b deluxe bo wroce do ds3i bede sie smial z asusa ( poki co testuje i jedna wielka zenada, nie wiem czym sie tak podniecacie ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tallica Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Witam, niedawno kupiłem płytę P5B Deluxe rev. 1.10G. Zamiast napisu na płycie, jest naklejka "P5B Deluxe" i "REV.1.10G" czy to normalna praktyka tej firmy? Czy możliwe jest, aby pcb było z innego zbliżonego modelu? Pod spodem naklejki widać, że są nadruki... napis zaczyna się od P.... Co o tym myśleć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Powiem, ze u mnie tez tak jest... Dla mnie to po prostu jest tak, ze pcb p5b deluxe i p5b-e plus(bo taki masz napis pod naklejka jest taka sama, moga sie tylko roznic iloscia elementow i wyposarzeniem, wiec zeby nie zmieniac wzoru matrycy wstawili wiecej elementow na pcb od p5b e plus i wyszla z tego p5b deluxe :) Albo po porstu Asus polecial sobie w kulki :) ja w kazdym razie pozbywam sie p5b deluxe, drazni mnie ten bios, oc marne, wracam do ds3 albo kupie ds4, z calym szacunkiem dla zadowolonych userow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Dajcie jakąś fote tych waszych mobo:d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tallica Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Dajcie jakąś fote tych waszych mobo:d Proszę bardzo: http://images11.fotosik.pl/59/d26a87d5a5ff2439.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyliszek Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Panowie Liczę na wyrozumienie i pomoc!!! Powiem w czy rzecz na P5B kręce e6300 pamiątki 800 i bez niczego idzie na @3000 Tagan 480 (wsio stabilne, temp ok) ale co go boli: drastycznie spada wydajność grafiki w 3dmark! (np przy stand fsb 266 3dmark 05 - 9920 a przy 430 spada do ok 5tyś!!!) PCI zablokowane na 100. Wydawało by sie że wszystko robie zgodnie z zamieszczonymi w sieci FAQ a tu lipa... Patrzyłem juz chyba wszędzie więc może poradzicie co zapewne robię źle... Z góry wielkie dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 (edytowane) sprawdź w cpuz na graphic interface w zakłądce mother board, pewnie masz PCIe x1, u mnie pomaga wrzucenie taktowania PCIe na 105MHz, chociaż jak teraz sprawdziłem to też mam x1 :mur: Edytowane 31 Maja 2007 przez Szuwar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 PCI-Express przestawia Ci się z x16 na x1. Poszukaj w temacie sposobów na rozwiązanie tego problemu. Praktycznie u każdego działa co innego więc radze kombinować. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyliszek Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Ok Wielkie dzięki za rady juz zmieniam na 106 zapodam jakiegoś benchmarka i się zobaczy. A tak na marginesie to mnie zadziwiacie nie spodziewałem się tak szybko pomocy wielkie dzięki!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Szybciej będzie (zamiast uruchamiać benchmark) jeśli uruchomisz program CPU-Z i sprawdzisz to w zakładce Mainboard. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Proszę bardzo: 2631845[/snapback] sprawdź w cpuz na graphic interface w zakłądce mother board, pewnie masz PCIe x1, u mnie pomaga wrzucenie taktowania PCIe na 105MHz, chociaż jak teraz sprawdziłem to też mam x1 :mur: PCI-Express przestawia Ci się z x16 na x1. Poszukaj w temacie sposobów na rozwiązanie tego problemu. Praktycznie u każdego działa co innego więc radze kombinować. Pozdr. Panowie, też miałem ten sam problem z przełączaniem. Zmieniłem bios na 0910 i problem zniknął. Jesli macie inny to sprobojcie wgrac ten co podałem, może i wam pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Mój jedyny problem to p5b-deluxe wifi-ap <_< męczy mnie ta płyta ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 JA swoj problem poslalem do wszystkich diablow, mowie pod naklejka jest napis p5b e plus (nie wiem, czy to ta sama pcb i mobo co p5b deluxe, ale jesli takie cos robi taka firma jak asus, to dla mnie to jest niepowazne - jakies naklejki...). Wymieniono mi na Gigabyta DS-4 od razu oc wrocilo do normy, fakt, ze jak na e6600 troche slabo bo 9x390 (3,51 GHhz przy 1,45v), ale Gigabyte przynajmniej na tych ustawieniach jest stabilny. Przerobilem 2 egzemplarze tych Asusow, na kazdym to samo... Moze mialem pecha a moze po prostu ta mobo jakas dziwna jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...