Saimek Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 A ja tam sie wyspalem i to nawet dobrze :> zaraz sprawdze czy ten szrot dziala juz czy jeszcze nie.. cos mi sie wydaje ze ta zworka moze jednak cos z nia nie tak.. ale juz 2 razy ja zmienialem :> duzo ludzi mialo te problemy z Asusami wszelakiej masci... hmm :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rokow Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 trzymam kciuki saimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muscimol Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Acha - zobacz czy ci płyta PCI-E na x1 nie przestawia, bo wczoraj myslałem że opanowałem sytuację, a dzisiaj znowu cyrki wyprawia. Zapodałem starocia X700 i też takie same cuda. DQ6 robi to samo z moim 7900GT, na X700 nie sprawdzałem. Noramlnie cuda na kiju - jak te płyty mają się tak zachowywać, to nie chcę tego shitu. Na XS widziałem kiedyś podobne rzeczy, tyle że nie pamiętam na jakiej płycie. Udało ci się coś zrobić z tym PCI-E na x1? Włożyłem teraz E6300 w GA-965P-S3 + GF7900GTX i mam to samo :(. Wcześniej z PentiumD 920 było na tej samej płycie/karcie OK, czyli PCI-E x16, Ten sam procesor w P5B Deluxe + R1900XT i też wszystko było OK - normalnie zgłupiałem. Przestawianie taktowania PCI-E pomiędzy 100MHz, Auto nie pomaga :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matiz Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Macie już bios 609? Na nim podobno dzielnik 4:5 śmiga :P więcej info tu: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=113866 bios: http://www.iamxtreme.net/andre/P5B-ASUS-Deluxe-0609.rar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Udało ci się coś zrobić z tym PCI-E na x1? Włożyłem teraz E6300 w GA-965P-S3 + GF7900GTX i mam to samo :(. Wcześniej z PentiumD 920 było na tej samej płycie/karcie OK, czyli PCI-E x16, Ten sam procesor w P5B Deluxe + R1900XT i też wszystko było OK - normalnie zgłupiałem. Przestawianie taktowania PCI-E pomiędzy 100MHz, Auto nie pomaga :(.Wyłącz komputer - włącz za 10 minut i powinno być OK, a jak nie to powtarzać czynność aż załapie - wiem że tak głupio, ale póki co nic się nie da zrobić. A poza tym uderzaj na http://ggts.gigabyte.com.tw/gtsemail.asp# (naciśniej new question) i zgłoś problem - im więcej ludzi napisze, tym szybciej problem rozwiążą. Pamiętaj aby dorzucić im link do pliku graficznego z CPU-Z i sterowników pokazujących że jest PCI-E x1. Wiem że w gigabyte już starają się rozwiazać problem z PCI-E x1, ale jakoś im nie idzie. Jeżeli nie znasz dobrze angielskiego, to mogę napsiać maila do GB za ciebie - tylko napisz po polsku, a ja przetłumaczę. Zapewniono mnie, że technicy Asusa na Tajwanie również przyjrzą się sprawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Macie już bios 609? Na nim podobno dzielnik 4:5 śmiga :P więcej info tu: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=113866 bios: http://www.iamxtreme.net/andre/P5B-ASUS-Deluxe-0609.rar Z tym, że z wydajnością >fsb 400 jak by coś nie teges na tym dzielniku ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Udało ci się coś zrobić z tym PCI-E na x1? Włożyłem teraz E6300 w GA-965P-S3 + GF7900GTX i mam to samo :(. Wcześniej z PentiumD 920 było na tej samej płycie/karcie OK, czyli PCI-E x16, Ten sam procesor w P5B Deluxe + R1900XT i też wszystko było OK - normalnie zgłupiałem. Przestawianie taktowania PCI-E pomiędzy 100MHz, Auto nie pomaga :(.sprobuj ustawić w zakresie 101-104 na 6600GT działa i na 7600GS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Gdzie znajduje się kość biosu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Chyba ta pomiedzy slotem PCIE a bateria Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_fm Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Chlopaki przepraszam jesli ten post jest lamerski. Mam taka pamieć Patriot 1 GB (2x512) 667 MHz CL5 TU z timingami 5-5-5-15. Wymieniłem P5WD2 E-Premium na P5B Deluxe WiFi i nie wiem czy ta pamięć nie będzie stroić fochów. Wymieniałem płyte bo przeszedłem z D940 na E6400 bo niestety nie było innego wyjsca. Nie będzie problemów z tymi pamięciami na tej płycie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rokow Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 saimek i jak udało się bo ni ewiem czy mogę puścić kciuki (czytaj saimek co z obiecanym biosem??) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 nie udalo sie :/ to jakas porazka po prostu :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 czytajac to wszystko widze ze z przesiadka na c2d nie ma sie co spieszyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 E tam :P duzo ludzi ma to mobo i sie cieszy... tylko ja mam jakis problem nie wiem pech po prostu zdarza sie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 E tam :P duzo ludzi ma to mobo i sie cieszy... tylko ja mam jakis problem nie wiem pech po prostu zdarza sie :P Moja też nie działa :) Wiatrkaki się kręcą i nawet biosu nie zobaczyłem z 1 2 czy bez ramu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Moja też nie działa :) Wiatrkaki się kręcą i nawet biosu nie zobaczyłem z 1 2 czy bez ramu bo ta płyta robi fochy i to jest norma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba1978 Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Czy asus wifi ja mam bez jest jakis trefny?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Czy asus wifi ja mam bez jest jakis trefny??o co ci chodzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Są dwie wersje Dlx oraz Dlx WiFi. Troszkę się one różnią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba1978 Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 (edytowane) o co ci chodzi ? O nic :mur:, o to ze sa dwie wersje asusa p5b deluxe jak napisal @Madness Edytowane 1 Września 2006 przez zaba26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muscimol Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Wyłącz komputer - włącz za 10 minut i powinno być OK, a jak nie to powtarzać czynność aż załapie - wiem że tak głupio, ale póki co nic się nie da zrobić.Pomogło :), tzn. jak dzisiaj włączyłem kompa to już było 16x :D. Jeżeli będą jeszcze jakieś problemy to najwyżej popróbuję z taktowaniem 101-104MHz tak jak pisał KAMILcom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rokow Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 ponawiam prośbę o jakiegoś biosa (jak ustawi żeby troche podkręci) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Zaraz odpalam swoje zabawki. Trzymać kciuki żeby odpaliło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 ponawiam prośbę o jakiegoś biosa (jak ustawi żeby troche podkręci)biosa se wgraj 507 a kazdy sprzet podkreca sie innaczej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 bo ta płyta robi fochy i to jest norma i czasem po prostu nie działa :D moja to rev 1,03G Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Pomogło :), tzn. jak dzisiaj włączyłem kompa to już było 16x :D. Jeżeli będą jeszcze jakieś problemy to najwyżej popróbuję z taktowaniem 101-104MHz tak jak pisał KAMILcom.Jak włączysz następnym razem, to nie zdziw się jak będzie znow x1. Ja tej płyty po prostu nie rozumiem. Wszystko na intelach 975 działa cany, a dwie różne płytki na P965 i kiszka. Próbowałem ustawiac na sztuwno PCI-E i nadal nie pomagało. Zobaczymy - technicy w gigabyte i asusie pracująnad tym, ale co z tego wyjdzie to nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 i czasem po prostu nie działa :D moja to rev 1,03G Ja tam mam swoje sposoby już. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Ja tam mam swoje sposoby już. :D cieszymy się Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 witam mam taki problem z mobo, bo jak wylaczam kompa to wiadomo, system sie zamyka, monitor gasnie, dysk sie wylacza, ale wiatraki chodza (wiem ze zasilki maja takie cos jak podtrzymanie wiatrakow dla ochlodzenia na kilka min, moja nie ma), czekalem dluzej i nic... ktos tez tak ma? to jakas opcja czy zonk? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sivy(R) Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 witam mam taki problem z mobo, bo jak wylaczam kompa to wiadomo, system sie zamyka, monitor gasnie, dysk sie wylacza, ale wiatraki chodza (wiem ze zasilki maja takie cos jak podtrzymanie wiatrakow dla ochlodzenia na kilka min, moja nie ma), czekalem dluzej i nic... ktos tez tak ma? to jakas opcja czy zonk? hmmm bawiles sie opcja AiNap ? :) najprawdopodobniej usypiasz kompa a nie wylanczasz. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...