auperon Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Jak w temacie czy na tej plytce (VIA Apollo Pro133) pojdzie Celek 1Ghz Coperek (nie Tuluatin bo ten nie pojdzie na pewno). Niby plytka obsluguje Pentium III EB (133Mhz) ale mam pewne obawy. 1. Maksymalny mnoznik na plytce 8x. (Celek wiadomo 10x100) 2. W biosie w zakladce CPU Host Clock (CPU/PCI) sa tylko ustawienia 66/33 i 133/33 a nie ma 100/33 (o dzielniku mozecie zapomniec ta plytka to staroc jakas). Plyta byla wyprodukowana przed era Celeronow na 100Mhz i ciekaw jestem waszych opinii jak poradzi sobie z tym problemem. Nie piszcie prosze www.soltek.com.tw bo tam nic w tym temacie nie pisza (nawet nie wyjasniaja co jest w nowych biosach do tej plytki. Problemik wazny bo to plytka szefa i chce sprzeta dopakowac (niestety klient typu AMD a co to jest ? - tylko Intel a kasy tez nie chce wykladac za duzo z drugiej strony only Word & Internet wiec wiecej mu nie potrzeba. Nie chce sie walnac kupujac cos co nie pojdzie bo co ja z tym pozniej zrobie a kase bede musial sam na to wylozyc. Dzieki za pomoc!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auperon Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Ludzie nikt juz nie uzywa Celkow na Apollo Pro133 na tym forum. Please jakies sugestie przynajmniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 powinien pójść ;) (ale nie gwarantuje) W instrukcji do mojej płytki też pisze ze ma maksymalny mnożnik 8x a jakoś mam 10x w tym CELKU ;) nie wiadomo czemu :D Na stronie producenta powinno pisać jaki maksymalny procek wejdzie do tej płyty, ale to i tak nie zawsze sie sprawdza :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 moja płytka jest na CHIPIE Via Apollo Pro 133A więc troche nowszym :) moze dlatego działa mi ten CELEK :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 pokrec sie na stronie producenta moze znajdziesz jakis nowszy bios, na mojej plycie ABIT VH6 niby mialy byc celki do 700 a bentiumy do 1000 ale po wgraniu nowszego biosu moge miec celka do 1000 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auperon Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Dzieki za sugestie zaryzykuje i kupie tego Celka. (Jak sie zjaralo Athlona TB to juz czlowieka nic nie wzruszy) :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Ja tam mam Celka 1100. Mozesz spróbować tego. Co Ci szkodzi. Zawsze 100Mhz do przodu, no, nie? Jak 1000 pójdzie, to ten też. U mnie na płycie pokazuje mi sie 1130. Ale procek pracuje ok. Mam MSI6309 też na Apollo... Płyta z 1999 roku. Ale bios mam z 2001 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...