Quarion_Blass Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Która z tych opcji będzie najlepsza przy moim procesorze z podpisu? 1. 768MB Ram 266Mhz czy 2. 512MB Ram 400Mhz czy 3. 512 333Mhz(wtedy byłoby synchronicznie z procem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FiSz Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Która z tych opcji będzie najlepsza przy moim procesorze z podpisu? 1. 768MB Ram 266Mhz czy 2. 512MB Ram 400Mhz czy 3. 512 333Mhz(wtedy byłoby synchronicznie z procem) 2 imho pierwsza odpada bez gadania (512 narazie spokojnie wystarczy do wszystkiego) a 2 i 3 sporo wyzsze taktowanie jest wydajniejsze niz synchro pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quarion_Blass Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Twoja odpowiedź się nawet zgadza z 3DMark 2001. Wyniki w 3Dmark 2001 1. 9123 2. 9675 3. 9432 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Opcja 1... IMO takty aż tyle nie mają do gadki... Jak jakaś gierka będzie miała textury które dużo zajmują to ci te 400Mhz na ramach nie nadrobi dodatkowego 256 MB... Zrób sobie testa w HL2 na wszystkich na HIGH (nie patrz na FPS tylko na to jak często gra dogrywa nowe dane = przycinka na pare sekund)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Te 768 MB nie pójdą na 333? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quarion_Blass Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Próbowałem, nie da rady ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FiSz Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Opcja 1... IMO takty aż tyle nie mają do gadki... Jak jakaś gierka będzie miała textury które dużo zajmują to ci te 400Mhz na ramach nie nadrobi dodatkowego 256 MB... Zrób sobie testa w HL2 na wszystkich na HIGH (nie patrz na FPS tylko na to jak często gra dogrywa nowe dane = przycinka na pare sekund)... eee tam ja w hl fear itp pocinam na 512 bez problemow na max detalach... a sprzet kolegi raczej i tak zbyt mocny nie jest, takze na max detale to raczej sobie nei pozwoli 512 powinno mu starczyc.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 eee tam ja w hl fear itp pocinam na 512 bez problemow na max detalach... a sprzet kolegi raczej i tak zbyt mocny nie jest, takze na max detale to raczej sobie nei pozwoli 512 powinno mu starczyc..Buehehehe, kolego nie pisz więcej takich bzdur. FEAR w MAX. detalach tnie się na 1GB ramu, na 512 jest niegrywalny. Nawet nie odpisuj :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FiSz Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 (edytowane) Buehehehe, kolego nie pisz więcej takich bzdur. FEAR w MAX. detalach tnie się na 1GB ramu, na 512 jest niegrywalny. Nawet nie odpisuj :mur: a odpisze :wink: ... ktos wyzej napisal ze sa przycinki na kilka sekund... u mnie doczytywanie bylo niezbyt uciazliwe dosc zadko sie to zdarza i napewno nei trwa kilka sekund spokojnie mozna grac...czyli bez problemow (w zasadzie :D ) a na sprzecie ktorym dysponuje autor tematu nawet nia ma o czym gadac... max detale raczej nie przejda :rolleyes: pozdro p.s. nie odpisuj Edytowane 29 Sierpnia 2006 przez FiSz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 na 512 jest niegrywalnyNie przesadzaj, da się grać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Co do FEAR, to zależy od szybkości reszty sprzętu! Jeśli chodzi o wybór jednej z tych trzech opcji, to sprawdź na grach, w które najczęściej grasz (tych najbardziej wymagających). Zanim jednak poddasz się z puszczeniem tych 768MB na 333MHz, to spróbuj lekko podnieść napięcie u pobawić się ustawieniami timingów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quarion_Blass Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Dzisiaj podkręciłem zworkami procesor do 1,8Ghz i teraz według 3Dmark01 - 10693punktów, najlepsze opcja to 512mb 400Mhz(teraz chodzą synchronicznie z procesorem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Nie przesadzaj, da się grać.Piszę o MAKSYMALNYCH DETALACH! A o takich możesz zapomnieć na 512MB i to jest fakt a nie rzecz do dyskusji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 a odpisze :wink: ... ktos wyzej napisal ze sa przycinki na kilka sekund... u mnie doczytywanie bylo niezbyt uciazliwe dosc zadko sie to zdarza i napewno nei trwa kilka sekund spokojnie mozna grac...czyli bez problemow (w zasadzie :D ) a na sprzecie ktorym dysponuje autor tematu nawet nia ma o czym gadac... max detale raczej nie przejda :rolleyes: pozdro p.s. nie odpisuj znając życie to ty tego nie ustawileś na max jak już ktoś napisał do max detali 1Gb to jest mało a już napewno 512 mówisz że 512 wystarcza bo nie widziałeś jak taka gra działa na lepszym configu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Możliwość pierwsza jest lepsza - bo nie wyglądasz na takiego co jest PI ADDICT :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quarion_Blass Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Na początku też myślałem że będzie najlepsza, ale 3DMark01 jakoś tego nie pokazuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Piszę o MAKSYMALNYCH DETALACH! A o takich możesz zapomnieć na 512MB i to jest fakt a nie rzecz do dyskusji.Nie zrozumiełem twojew wypowiedzi - mój błąd. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanor Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) 512MB Ram 400Mhz Osobiście wybrałbym tą opcję, z prostego powodu - jeśli będziesz chciał rozbudować PC w najbliższym czasie o pamięć RAM - nie będziesz miał problemu ze sprzedażą tej 266MHz a ceny 512MB PC3200 są takie niskie, że 'noname' można kupić nawet za 130pln (np. na allegro). Jeśli to 266MHz (bo jeśli dobrze zrozumiałem - masz już 512 400MHz i zamierzasz do tego dokupić 256 266MHz), to ma być chwilowe rozwiązanie, to ok - potestuj i sprawdź, ale na dłuższą metę wolałbym jednak zostać na 400Mhz i za jakiś czas jednak dokupić 512 PC3200. Pozdrawiam Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez stefanor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quarion_Blass Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Jest na odwrót, miałem 256Mb Ram 266Mhz i dokupiłem do niej 512Mb 400MHz. Po testach w 3DMark01 wynika że najlepsza opcja to 512Mb 400MHz i chciałem się dowiedzieć czy wierzyć 3DMarkowi czy jednak 3DMark to nie wszystko :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...