werki Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Mam pomysł ale chlodzenie bylo by tylko do wynikow. Wiec tak ojciec jest zawodowym nurkiem i w garazu ma sprezarke do butli i je tesh. Butle mozna naladowac do 320 atmosfer :). I chodzi o to ze naprzyklad jakas 18 litrowke naladuje do 250 lub nawet 320 postawie kolo kompa. Wiatrak z coolera od procka wywale. Postawie butle i odkrece na maksa :D. I tu pytanie... .. czy mi obudowa przez caly pokuj nie przeleci zartowalem. Czy to sie sprawdzi? Wedlug mnie ma to dwie zalety duze cisnienie powietrza a takze powietrze ktore sie rozpreza jest zimne. Jest tylko jedna wada dzialalo by tylko pare chwil. Co o tym sadzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Hmm Zapowiada się nieźle :) Jeśli masz chęć zrobić takie coś to rób, ja nie mam i w sumie nie było by takiej potrzeby u mnie ale jęlsi chesz to rób vbo sprawdzić się sprawdziń raczej na pewno. No i takie pytanie.. ile trwało by te kilka chwil? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 lol co za malo przemyslany pomysl bylem kiedys u wulkanizatora pompowali kola od tira z naczepy , takim uzadzonkiem jak butla do gazu .Nabijali tam 10 atmosfer i jeden strzal w kolo oponka rowno lezy na rantach.Opowiedzial mi ze praconicy sie tym bawili a dokladnie uczniowie nabili to i jeden strzelil drugiemu z odleglosci jakies 0.5 m w brzuch kolesia odrzucilu i mial zlamane rzebro nie sadze zeby twouj komp wytrzymal 10atmosfer w proca a co dopiero 320 :) Dla zimnego powietrza nie warto psuc kompa, no i ten szum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werki Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 pablo troche sie bylisz poniewaz w butli jes dziurka jakis 1 szerokosci i przez to powietrze wylatuje. I nie ma czegos takiego ze 320 atmosfer wyleci w 1 sekunde tylko przez naprzyklad pare krotkich minutek a pewni u tego wulkanizatora to 10 atwmosfer wylatywalo w jednej chwili rozumiesz jak by taka butla wywalila w sekunde 320 atmosfer to by mi chate rozwalilo. rozumiesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werki Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 A znam sie na tym bo ojciec mi tlumaczyl. moze cos namieszalem ale tak to mniejwiecej jest :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 a no sorka tez nie pomyslalem sama butle jak by w kosmos wywalilo. W kosmos jak w kosmos ale sciane to napewno :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 zebys nei przesadzil, bo jezeli odkurzacz potrafi wyrwac kadzialki z mobo, to takie cisnienie..............hoho :> uwazaj z tym i powodzenia :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 lol co za malo przemyslany pomysl bylem kiedys u wulkanizatora pompowali kola od tira z naczepy , takim uzadzonkiem jak butla do gazu .Nabijali tam 10 atmosfer i jeden strzal w kolo oponka rowno lezy na rantach.Opowiedzial mi ze praconicy sie tym bawili a dokladnie uczniowie nabili to i jeden strzelil drugiemu z odleglosci jakies 0.5 m w brzuch kolesia odrzucilu i mial zlamane rzebro nie sadze zeby twouj komp wytrzymal 10atmosfer w proca a co dopiero 320 :) Dla zimnego powietrza nie warto psuc kompa, no i ten szum Fajna rzecz, można używać zamiast paralizatora. Dresy cię napadają a ty otwierasz zawór i dresy odlatują :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 lol co za malo przemyslany pomysl bylem kiedys u wulkanizatora pompowali kola od tira z naczepy , takim uzadzonkiem jak butla do gazu .Nabijali tam 10 atmosfer i jeden strzal w kolo oponka rowno lezy na rantach.Opowiedzial mi ze praconicy sie tym bawili a dokladnie uczniowie nabili to i jeden strzelil drugiemu z odleglosci jakies 0.5 m w brzuch kolesia odrzucilu i mial zlamane rzebro nie sadze zeby twouj komp wytrzymal 10atmosfer w proca a co dopiero 320 :) Dla zimnego powietrza nie warto psuc kompa, no i ten szum Fajna rzecz, można używać zamiast paralizatora. Dresy cię napadają a ty otwierasz zawór i dresy odlatują :) przy dopowiednio malej dziurce i duzym cisnieniu...............................poweitrze przebija skore :P fajne to :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 moim zdaniem powinienes zrobic dysze ezektorowa, w ten sposob zasysalbys 10x tyle powietrza jak gdybys dawal z samej butli a cisnienie i tak niewiele zmieni.. na moje oko w 8cm rurze jako plaszcz i z ladnie zrobionymi dyszami bys jakies 300cfm wycisnol spokojnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookout Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 1. Wydaje mi sie ze lepiej by bylo walnac to powietrze bezposrednio na proca jesli jest wystarczajaco zimne. 2. Jak ci to cisnienie nie zlamie mobo to bedzie dobrze:wink: 3. Powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 czekam na recke pomysl kozacki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 lol co za malo przemyslany pomysl bylem kiedys u wulkanizatora pompowali kola od tira z naczepy , takim uzadzonkiem jak butla do gazu .Nabijali tam 10 atmosfer i jeden strzal w kolo oponka rowno lezy na rantach.Opowiedzial mi ze praconicy sie tym bawili a dokladnie uczniowie nabili to i jeden strzelil drugiemu z odleglosci jakies 0.5 m w brzuch kolesia odrzucilu i mial zlamane rzebro nie sadze zeby twouj komp wytrzymal 10atmosfer w proca a co dopiero 320 :) Dla zimnego powietrza nie warto psuc kompa, no i ten szum Fajna rzecz, można używać zamiast paralizatora. Dresy cię napadają a ty otwierasz zawór i dresy odlatują :) LOL kompletny hardcore Pomysł super, co do innych pomysłów jak sprawdzić wytrzymałość kompa to można by go na stół wibracyjny postawić. LOL Radionagnetofon INTERNATIONAL wytrzymał około minuty ciekaw e jak twókj komp. :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werki Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Narazie pomysl nie bedzie realizowany z paru wzgledow ale kiedys napewno go wyprubuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laweciarz Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Szkoda, bo przy takim rozprężeniu, powietrze osiągało by ujemne temperatury rzędu minus kilkanaście stopni!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werki Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Laweciarz raczej nie. Musze ze starym wogule o pomysle pogadac i sie go spytac co o tym sadzi bo jak mu sie nie spodoba to lipa :(. Ale jak mie sie nie uda go przekonac to [gluteus maximus] ale sie postaram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laweciarz Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Przy takim rozprężeniu na pewno dostaniesz temperatury poniżej zera. Tylko musiał byś pociągnąć bardzo gruby wąż zakończony dyszą i przepływu nie mógłbyś tłumić zaworem. Wtedy teoretycznie możesz przy temperaturze otoczenia 25*C osiągnąć -26*C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werki Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 No ja nie wiem ale moze tak jest bo nigdy nie prubowalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laweciarz Opublikowano 1 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2003 Uczyłem się o tym. Powietrze osiągało by temperaturę krytyczną. Jednak gra nie jest warta świeczki bo taka butla by na długo nie starczyła (a może się mylę). Sztuka dla sztuki. :roll: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...