Scorcho Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Witam Jak w temacie - jak będzie lepiej? - kupić na allegro Abita NF7 i podkręcać obecny procesor czy zainwestować 400 zł w socket 754? Konkretnie myślałem o zestawie Sempron 64 bit 2600+ LINK i tą płytkę Abita LINK. Czy po takiej zmianie zauważę wyraźny wzrost wydajności w stosunku do podkręconego Athlona XP? Dodam że więcej kasy raczej nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 (edytowane) a nie masz 500 zl na cos na 939 albo am2? a jak nie masz to ja bym wolal zbierac kase i zostawic to co masz teraz Edytowane 28 Sierpnia 2006 przez homzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek4994 Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 faktycznie lepiej chyba trochę poczekać i kupić coś na S939 lub nawet AM2. Wiem po sobie - zamiast poczekać potrzebowałem kompa na szybko więc wybrałem S754 i teraz żałuję... Na razie komp wystarcza ale za te pieniądze mogłem mieć coś znaczenie lepszego. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 (edytowane) Na 754/939 nie bierz abita. Popsuł sie, to nie czasy NF7. Asrock dual sataII i do tego athlon lub sempron i masz przesiadke w granicy 350zł. Edytowane 28 Sierpnia 2006 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 a nie masz 500 zl na cos na 939 albo am2? a jak nie masz to ja bym wolal zbierac kase i zostawic to co masz terazs.939 to nie bylby glupi pomysl ale AM2 to dochodzi jeszcze wymiana pomieci a to zwiekszy wydatek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 no tak, o tym nie pomyslalem... ale tez mozna sprzedac swoj ram i kupic 256 ddr2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 (edytowane) Co do tytułu : s.754 Co do dyskusji : s.939 Edytowane 28 Sierpnia 2006 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 (edytowane) Co do tematu : s.754 Co do dyskusji : s.939 Nie zgodzę sie z tym, jestem za tym co napisałem wyżej. EDIT: Sorry, nie zrozumiałem. Edytowane 28 Sierpnia 2006 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scorcho Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 (edytowane) Dzięki za wasze odpowiedzi. Dochodzę do wniosku że faktycznie chyba lepiej pozbierać na AM2, tylko jak znam życie to kiedy się to stanie to AMD wypuści nową podstawkę... Tylko czy faktycznie socket 754 nic mi nie da? Bo to mobo z kt266a które teraz mam jest tragiczne (procek to Tbred). pozdrawiam EDIT: (w mojego trakcie pisania doszły 2 odpowiedzi) s.939 wymusiłby chyba jeszcze zmianę karty grafiki na PCI-E...więc łącznie razem z pamięcią musiałbym zmienić cały komputer...A chodzi mi raczej o coś przejściowego Edytowane 28 Sierpnia 2006 przez Scorcho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 to kup asrocka na ULI ktory ma i pci-e i agp i jest na 939 i wogole jest niezły :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 (edytowane) to kup asrocka na ULI ktory ma i pci-e i agp i jest na 939 i wogole jest niezły :)Popatrz na jego konfig 256 ram GF 4 mx.Raczej nieoplaca mu sie pakowac w 939 zeby zostawic pamiec i grafe. Przy twoim konfigu to sprzedaj to wszystko i kup AM2+ddr2+pci-e to jest przyszlosciowe. Edytowane 28 Sierpnia 2006 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Nie zgodzę sie z tym, jestem za tym co napisałem wyżej.Nie rozumiem tego. Napisałem że lepiej s.754 niż s.A (czyli tytułowe) a co do dyskusji jestem za s.939. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 939 i mobo z agp i pcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scorcho Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Spróbuję to jakoś podsumować: S.754 to najmniejszy wydatek, który jednak może coś dać. W domu mam jedną kość pamięci PC3200 więc nie będę przekładał tej co teraz mam bo jest za wolna. Za jakiś czas kiedy wszystko jeszcze stanieje mogę dokupić jeszcze np. 6600GT i będzie dość w porządku. No i zawsze można coś podkręcić :P S.939 bynajmniej przekracza moje aktualne możliwości finansowe - nawet z tą (dość ciekawą zresztą) płytką AsRock 939Dual. W każdym wypadku wychodzi powyżej 500 zł Tylko niech ktoś mi jeszcze powie jaka będzie różnica wydajności między socket A na nForce2 a socket 754....Bo jeśli minimalna to dam sobie siana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 S.939 bynajmniej przekracza moje aktualne możliwości finansowe - nawet z tą (dość ciekawą zresztą) płytką AsRock 939Dual. W każdym wypadku wychodzi powyżej 500 złJak powyżej, zmieniasz tylko płyte i proca, reszta zostaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scorcho Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 No sorrry, nie powyżej - płyta 210 zł na Allegro i proc sempron 3000+ OEM - 207 zł, więc dochodzi jeszcze wentylator. Tyle że zaczynałem od 350 zł a teraz już jest prawie 500... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Wejdź na www.skapiec.pl i płyta jest za 130zł a athlon za 220. Do tego freezer za 50-60zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 (edytowane) Wejdź na www.skapiec.pl i płyta jest za 130zł a athlon za 220. Do tego freezer za 50-60zł.Towar w chwili obecnej niedostepny.I raczej za ta cene nigdy niebedzie. Nastepna pozycja 180zl.(dostepne) Edytowane 29 Sierpnia 2006 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scorcho Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Zobaczę w takim razie za ile uda mi się sprzedać komórkę na allegro i po tym wyjdzie czy mnie stać na s.939. Jak nie to kupię coś z s.754. Jeszcze raz dzieki - pomogliście mi. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Sprzedaj pamieci , kup plyte pod AM2 ze zintegrowana grafika i wolnym slotem PCI-express, do tego natanszego semprona i jakies tanie pamieci. Ladowanie sie w 939 po to zeby zatrzymac gf4 mx mija sie z celem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scorcho Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 (edytowane) Nie mam zamiaru. Nie napisałem dokładnie ale jak już będę kupował 939 to razem z nową kartą. Na PCI-E można już dostać dobre i tanie :) Swoją drogą ten pomysł z AM2 nie jest zły... Edytowane 29 Sierpnia 2006 przez Scorcho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...