ward Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Gdy używam jakiegoś programu p2p ( emule,torrent,dc) to komputer mi się restartuje. Po resecie niewyskakuje żaden błąd chodzi mi mianowicie że nie wyskakuje to okienko czy wysłać raport . Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600) Sprzęt mam taki : Płyta główna – DFI LanParty UT NF4 Ultra-D socket 939 Processor – AMD Athlon 64X2 3800+ socket 939 Karta graficza – GeForce 7900 GT Gigabyte 256MB HDTV & DVI (525/1440) (PCI-E) Dysk twardy – WD Caviar SE 250GB SerialATA/300 7200 rpm 16MB cache Ramy - Geil DDR 2GB/400 (2x1024MB) CL 2,5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 (edytowane) Jaki masz zasilacz?? EDIT: Devil sorry, masz racje. Edytowane 28 Sierpnia 2006 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 (edytowane) Jaki masz zasilacz?? Może lepiej zacząć od pytania czy tak też sie dzieje w grach i podczas oglądania filmów czy tylko jak coś ściągasz. Sprawdzałeś pamięci memtestem ? Skanowałeś dysk antywirem i jakims antispy ? Używasz sprawdzonych klientów Emule ,Torrent (np. uTorrent ) DC (np. oDC) ? Jak to zrobisz to sprawdź napięcia na lini 12/5 v... Edytowane 28 Sierpnia 2006 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Ja bym raczej zaczął od podania rodzaju dostępu do Netu: modem Neo/kabel LAN/radio LAN? Potem zastanowił się nad sterownikami do tego urządzenia. Na koniec nad limitem połączeń w Windows XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M@St3R Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Co do wyłączenia raportowania błedów to: PPM na Mój komputer >> Karta Zaawansowane >> Raportowanie błędów i odznaczasz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ward Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 @Devil nie w grach czy przy ogladaniu filmow nie moge grac caly dzień i ani resetu ani nic. Co do sprawdzania pamieci to nie (jestem noobem jesli chodzi o takie rzeczy , wykorzystuje tylko kompa do grania no i chcial bym do sciagania ) co do skanowania to nie ale robilem formata...co do wersji programow to emule eMule Plus 1.2 i bitcoment 0.70 co do dc++ to niepamietam wersji ale wszystkie te programy byly pobrane ze strony underpl nie rozumiem z tymi napieciami jak juz wczesniej mowilem to jestem noobem.. @ULLISSES mam kablówke hmm faktycznie stery sa strasznie stare może to to do połonczenia z netem używam modemu Motorola Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Motorola... Uziem do czegoś komputer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ward Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Jak narazie komp chodzi ponad 12 h i niebylo resetu wiec jest dobrze, scagnelem nowe sterowniki od modemu , thx za pomoc .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 (edytowane) Jeśli masz możliwość to podłącz modem pod kartę sieciową. W mojej kablówce warunkiem podłączenia internetu jest posiadanie karty sieciowej. Niby modemy da się łączyć przez usb ale coś musi być na rzeczy, że jest taki wymóg. Edytowane 29 Sierpnia 2006 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...