Skocz do zawartości
ward

Reset Kompa Przy Używaniu P2p

Rekomendowane odpowiedzi

Gdy używam jakiegoś programu p2p ( emule,torrent,dc) to komputer mi się restartuje.

Po resecie niewyskakuje żaden błąd chodzi mi mianowicie że nie wyskakuje to okienko czy wysłać raport .

Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)

Sprzęt mam taki :

Płyta główna – DFI LanParty UT NF4 Ultra-D socket 939

Processor – AMD Athlon 64X2 3800+ socket 939

Karta graficza – GeForce 7900 GT Gigabyte 256MB HDTV & DVI (525/1440) (PCI-E)

Dysk twardy – WD Caviar SE 250GB SerialATA/300 7200 rpm 16MB cache

Ramy - Geil DDR 2GB/400 (2x1024MB) CL 2,5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki masz zasilacz??

Może lepiej zacząć od pytania czy tak też sie dzieje w grach i podczas oglądania filmów czy tylko jak coś ściągasz. Sprawdzałeś pamięci memtestem ? Skanowałeś dysk antywirem i jakims antispy ? Używasz sprawdzonych klientów Emule ,Torrent (np. uTorrent ) DC (np. oDC) ? Jak to zrobisz to sprawdź napięcia na lini 12/5 v...

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Devil

nie w grach czy przy ogladaniu filmow nie moge grac caly dzień i ani resetu ani nic. Co do sprawdzania pamieci to nie (jestem noobem jesli chodzi o takie rzeczy , wykorzystuje tylko kompa do grania no i chcial bym do sciagania ) co do skanowania to nie ale robilem formata...co do wersji programow to emule eMule Plus 1.2 i bitcoment 0.70 co do dc++ to niepamietam wersji ale wszystkie te programy byly pobrane ze strony underpl nie rozumiem z tymi napieciami jak juz wczesniej mowilem to jestem noobem..

@ULLISSES

mam kablówke hmm faktycznie stery sa strasznie stare może to to do połonczenia z netem używam modemu Motorola

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli masz możliwość to podłącz modem pod kartę sieciową. W mojej kablówce warunkiem podłączenia internetu jest posiadanie karty sieciowej. Niby modemy da się łączyć przez usb ale coś musi być na rzeczy, że jest taki wymóg.

Edytowane przez Klaus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi