Ras1984 Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 (edytowane) Może źle się wyraziłem. 1,85V to max co możesz dac na tej płycie dla proca. Ja miałem ustawione 1,3V ale mój cpuz pokazuje tylko zmiany napiecia jak już system wstał czyli np. przez c'n'q. Pisałem o tym ale napisze jeszcze raz. W biosie po ustawieniu 1,65V moja płyta naprawdę daje 1,7V mierzone miernikiem. Zamieścił bym tu foty gdzie się mierzy ale nie mam aparatu :mur: Znalazłem napiecia Vcore, Vdram, Vnb i podejżewam że też Vpcie które wynosi u mnie 3V. Brakuje tylko nb-sb link Edytowane 7 Września 2006 przez Ras1984 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 widze ze niezle sobie radzicie z tym HTT :) to tylko sie cieszyc;) jezeli chodzi o mojego proca to mialem chyba 1,55v jak go skrecilem na 2,8 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 kurcze moglby mi ktos podeslac na maila albo linka do guardiana ktorego uzywacie bo te wersje co sciagam nie dzialaja :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 zamiesc jak mozesz swoj screen z cpuz np z napiecia 1.5 w biosie, ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ras1984 Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 (edytowane) Jak nie działają ? Ta moja też nie działa ? Trochę się bawiłem tym C'n'Q no i ogólnie pozytywne wrażenia. Na lekko skręconym kompie można używać przy bardziej extremalnych jazdach juz są kłopoty. EDIT: Trzymaj tego screena Edytowane 7 Września 2006 przez Ras1984 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 prosilem bryken-a ale spox :))) ogolnie chce zobaczyc jakies normalne napiecie w cpuz - na kazdej normalnej plycie cpuz pokazuje faktyczne napiecie a nie domyslne :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ras1984 Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Ja bym nie obwiniał płyty a raczej cpuz jutro stargam jakiś świeży i zobaczę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Ja bym nie obwiniał płyty a raczej cpuz jutro stargam jakiś świeży i zobaczę.to wez go dzisiaj stargaj, program zajmuje 1mb i mi zawsze dzialal poprawnie(w kazdej plycie ktorej mialem do tej pory w zyciu) - tylko tu widze jakies dziwne rzeczy :) czekam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ras1984 Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 (edytowane) Dobra special for you ściągnełem ide obadać wyniki. Edytowane 7 Września 2006 przez Ras1984 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Dobra special for you ściągnełem ide obadać wyniki. dzieki Ci! teraz juz widzisz ze cpuz pokazuje dobre napiecie :) to chyba jednak kupie te mobo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Sprawdzilem u siebie voltage i smartguardian pokazuje identyko co cpuz 1,35v :) wiec wszystko ok:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ras1984 Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 (edytowane) Jest jakaś możliwość wyłączenia tej zintegrowanej grafy bo widzę, że w biosie mozna tylko ustawić z której karty ma komputer najpierw prubować wstać co nie znaczy, że jak wstanie z PCIE to wyłączy integrę. Najlepiej jak by ktoś miał jakąś grafę na PCIE i zniej zabotował. Wcześniej odinstalować integrę w windowsie. Jeżeli windows wstanie i nie będzie się rzucał o stery do integry oznacza to, że prawdopodobnie jest ona wyłaczona. Z czytania manuala do płyty zrozumiałem, że opcja SurroundView pozwala na korz I jeszcze jedno. Jak ustawię grafikę na async i zegarem będzie te 14,318MHz to po resecie komp działa normalnie ale po naciśnięciu DEL nie wchodzi do biosa a tylko widać czarny ekran. Jak ktoś może niech to sprawdzi. Fajne jest na tej płycie to że po jakiejś lipie kiedy komp nie chce wstać i chciało by się zrobić zworkowego clear CMOSa można sobie poradzić inaczej. 1. Chcesz ustawić cały bios domyślnie to naciskasz klawisz INSERT i trzymając go wciskasz reset. Trzymasz aż do momentu kiedy płyta zacznie piszczeć i niechce skończyć. Zwalniamy inserta naciskamy reset i już mamy czysty bios. 2. Jeżeli przestawiełeś sobie HTT za wysoko i ram nie bardzo trybi komp czasem wogóle nie chce wystartować i zresetować automatycznie HTT. Wciskamy reset czekamy 2s i naciskamy INSERT. Komp znowu zaczyna piszczeć więc można sobie go zresetować i już mamy na HTT 200MHz. Edytowane 8 Września 2006 przez Ras1984 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 odnosnie grafy na pcie to ja mam od razu ja wsadzam i komp z niej bootuje pod winda zadnych sterow dotyczacej tej grafy nie mam ps mi reset nawet nie dziala musialem znowu zle kableki podpiac z budy ps2 wlasnie dotknalem chipset ten radiator DFI powiem ze masakra to malo powiedziane przeciez on parzy mysle nad przesmarowaniem go AS5 do tego moze wsadzic na niego maly wiatraczek troche by pomoglo ale przeciez czujnik pokazuje mi 53C a na bank zaniza ps3 wkurza mnie ze jak mam HTT 320 wszystko wsio smiga po resecie plyta płacze piski jojcy itp itd masakra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ras1984 Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Mój radiator nie parzy ale ja nie mam nic na PCIE a to przeplyw miedzy kartą a procem może rozgrzewać ci chipseta. Ja po wyjściu z gry mam temp. 52 stopnie i na dotyk jest to z grubsza prawda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) powiem tak ze masakra z tym chipsetem teraz mam 55C a jestem pod winda i nic nie robie w dodatku nic niepodkrecone MASAKRA to malo powiedziane Ale sie nameczylem z flashowaniem grafy na pcie 6600ge @ GT bios sam modowalem i myslalem ze sie posram wiec to bylo tak - oczywiscie trezeba samemu ustawic z czego grafa ma byc wykrywana myslalem ze to bedzie auto wiec manual do reki i jazda Init display first na VGA no oczywiscie grafika pieknie sie zmodowala no to resecik - aby wgrac bios do grafy podpialem stary dysk na Ata po resecie patrze blue screen pisze zrzucanie fizycznej pamieci na dysk ZONK zastanawiam sie co sie spieprzyszlo wszystko w biosie na load Deafult optimized i znowu zonk wiec przypomnilem sobie wylaczylem cool and queit podnioslem v na ramce bo na default maja miec 2,8 wyciaglem dysk i wszystko w porzadku. Edytowane 9 Września 2006 przez bryken Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 TA maskara to jest dużo ? Ja miałem 70 bez kręcenia i żyje :-) (na lp) Karta tak grzała chipa. Daj lekki nawiew i będzie spox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) ten lekki nawiew to nie wiem gdzie bo od spodu mam wiatrak spire 12x12 u gory tez 12x12 anteca do tego kolo procka wyciagajacy af 3 8x8 tylko ze teraz ich nie mam zalozonych bo czekam na freezera od Binka (juz 4dni czekam) i chyba jak bede montowal af64pro to chyba zmienie chlodzenie na AS5 na chipsecie czy to dobry pomysł? No to kapa ze zmiana pasty na chipset przyklejone glutem a znajac moje szczescie to radiator odlepie z chipsetem No to przeplyw powietrza zrobiony i mamy 45C wiec nie jest najgorzej. Dobra kto mi wytlumaczy procek sobie stabilnie smiga nawet na 9x280 a nie moze isc 7x300 co jest? Kur... teraz po OC procka testy prime i super pi super stabilnie zaczelo wylaczac grafe wie ktos moze dlaczego? z dfi street chlopcy maja ten problem co ja czyli8 resety itp itd the r4xxx chipsets have a known issue with dual rail power supplies hmm co to ten dual rail Edytowane 10 Września 2006 przez bryken Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Jestem ciekaw jak na tej plyte pojda patrioty llk :) sprawdzone czy da sie na niej cos wycisnac z o\c:) Jak kosci przyjda potestuje je podziele sie z wami informacja:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Jestem ciekaw jak na tej plyte pojda patrioty llk :) sprawdzone czy da sie na niej cos wycisnac z o\c:) Jak kosci przyjda potestuje je podziele sie z wami informacja:Pa ja kupilem sobie dfi infinity na nforce4 i tez polecam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 a ja kupilem sobie dfi infinity na nforce4 i tez polecam :)fajnie ale kogo to obchodzi? :blink: To temat o Rs482 Infinity a nie nf4 <_< CZekamy na test patriotów ale imo nie powinna mieć problemów płyta ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ras1984 Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 No ja mam patrioty LLK i moje testy są straszne 3-3-3-6 na 2,8V i całe 245MHz <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 No ja mam patrioty LLK i moje testy są straszne 3-3-3-6 na 2,8V i całe 245MHz <_<mogło być gorzej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 No ja mam patrioty LLK i moje testy są straszne 3-3-3-6 na 2,8V i całe 245MHz <_<czym testowane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ras1984 Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Testowane Orthosem i w grze ponieważ orthos czasem przepuszczał mi pamieci gdy te po 3s resetowały grę :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Testowane Orthosem i w grze ponieważ orthos czasem przepuszczał mi pamieci gdy te po 3s resetowały grę :blink:przetestuj jakims gold memory czy czyms takim wtedy mozna mowic o pewnosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Witam pierwsze testy na plycie moich mem :) 2,6v ramkow : http://img87.imageshack.us/my.php?image=patriotcv2.jpg Pozniej ciag dalszy;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Witam pierwsze testy na plycie moich mem :) 2,6v ramkow : http://img87.imageshack.us/my.php?image=patriotcv2.jpg Pozniej ciag dalszy;] gratuluje, chociaz superpi to srednio wymierny wskaznik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 dla mnie to niel;zy wynik jak na pierwszy raz i nie hardkorowe krecenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baz Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Rowniez kupilem te plyte... ogolnie podoba mi sie... jestem zadowolony... modecom mc350w, athlon 3000 venice, ac freezer 64 pro, as 5, beznadziejne ramy 2 x 256 mb goodram i 2 x 256 kingstone... mnoznik dalem x 9, Htt na x3 (600) pamici obnizylem do ddr200 i maks fsb osiagnalem 240... przy 250 zwiechy, resety... ale to bez zmiany napiecia.... to troche slaby wynik... niecale 2.2 ghz ... co moge zrobic zeby poszlo dalej /? Co zrobic zeby przy podnoszeniu fsb nie podnosilo mi czestotliwosci pamieci ? c&q wylaqczone... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Mam problem i chyba oddam ta mobo bo mnie cos strzeli :mur: mam dfi rs482 i na niej jest zintegrowana grafa ktora postanowilem uzyc, spojrzcie moja sygnaturke grafa na pci-e nie dziala w 3d, wiec postawilem na integre zrobilem systema i przystapilem do instalowania sterow od mobo i nagle klapa kiedy sie stery zainstalowaly to restart kompa i do windowsa juz normalnie nie moge wejsc slysze w glosnikach jak sie zaladowal i nagle jakis taki klops no to tryb awaryjny usuwamy grafe i dziala windows :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...