Ras1984 Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 (edytowane) A ja mam dziwny problem. Ram na 242 2,5-3-2-5 reszta 7-12 i 1-1-2-1 no i sobie chodzi a wiecej niż 248 to nawet na 3-4-4-7 nie mogę zrobić :mur: Może blokuje mnie współdzielenie ramu z integrą ? Może to kontroler w procku ? Ramy to parioty na CE-5. Chyba bym jakieś PCI-E musiał pożyczyc lub w ostateczności jakieś poczciwe PCI :lol2: Edytowane 1 Października 2006 przez Ras1984 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 hmm a nie bylo tak ze patrioty po jakimsczasie to nawet luzowanie tymingow nie pomaga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Mam takie pytanko: Jak ta płyta lubi się z Hynixami D-43? Te pamięci są bardzo kapryśne. Testowałem je na czterech różnych komputerach Z chipsetami Via, Intel, SiS i Nvidia i tylko na nvidii ruszyły. Dla tego obawiam się o współpracę z tym chipem ati. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 mialem od kumpla hynix d43 BT i musze sie przyznac ze spokojnie dzialaly ale niestety nie bylo zadnego OC bo pamiatki kumpla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Dzięki. O to mi chodziło. Też mam BT więc ok. :) W końcu pamiątki przestaną leżeć i się kurzyć, tylko dla tego, że mój Epox z Via Kt600 ich nie polubił. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 pierwsza mobo w serwisie :) a mialem ja sprzedac wlasnie ale dobrze ze u mnie poszla do serwisu objawy takie ze plyta bootuje ale dyski nie dzialaja cd rom nie reaguja freezer leci chocby mial 24V no i monitor sie nie wlacza lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 (edytowane) hejka pytań kilka mam :) - wejdzie na to ninja ? - ile max vmem/core - łączył ktoś to z grafiką z zalmanem vf700 ? - ht ~300 gwarantowane ? sorry ze pytam o rzeczy ktore pewnei zostaly juz powiedziane - siedze na tym co w sigu i mi forum troche skacze ;] jeszcze jedno małe pytanie - niema problemu z piszczacymi cewkami etc ? plytka jest w serii przyjemnie pasywna :) dobra rzecz :) 3 dni zero odpowiedzi ;) woot,, az się upewniłem czy w pasku przeglądarki jest to czego się spodziewam Edytowane 13 Października 2006 przez forest kila zbila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 (edytowane) - co do ninji to nie wiem - vmem do 3,2V, vcore do 1,55V - ja nie laczylem - niestety NIE gwarantowane - u mnie cewki nie piszcza - rzeczywiscie bardzo przyjemnie pasywna ta plytka (w porownaniu do serii lan party), a chipset ATI pomimo 1,8V nie daje oznak przegrzewania sie polecam przejrzec: http://www.hardforum.com/showthread.php?t=...age=1&pp=20 Edytowane 13 Października 2006 przez Ziku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 vcore do 1,85 pojedz sobie nizej w biosie i zobaczysz ze na dole masz wyzej htt 300 lajtowo mobo robi nawet na dzielniku 9 z ninja moze byc problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 co do oc to pytania formalne taki woltaż w dfi to i w infinity :) podobnie jak z ht,, i dobrze ninja - nie znalazłe info na ten temat,, nie dobrze ;),, wydaje mi się że ok ale zaim kupie się uprewnie, mam nową rakietę (sig) strony nie skaczą, kilka dni przeżyje zalman - to co tak jest na górze karty to jakiś pic na wode i najwyżej zdejme ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stolar Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Właśnie ta płytka wędruje sobie do mnie pocztą , i w związku z tym mam pytanie próbował ktoś kręcić te zintegrowaną grafe? Da się w ogóle? Bo będe na niej siedział gdzieś tak do wakacji a w między czasie miło by se było w coś pograć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Właśnie ta płytka wędruje sobie do mnie pocztą , i w związku z tym mam pytanie próbował ktoś kręcić te zintegrowaną grafe? Da się w ogóle? Bo będe na niej siedział gdzieś tak do wakacji a w między czasie miło by se było w coś pograć. da sie krecic ale to przeciez i tak niewiele da Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Nie ejst zle na tej karcie smigam sobie obecnie w fear na multiplayer msrednio niskie detale:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Ja tez zakupiłem tą płytkę, razem z a64 3000+V :) teraz musze troszku czasu zdobyć bo po przerzucać graty i sprawdzić z czym to sie je :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
depose86 Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Mam jeden problem z ta plyta. Mam wpiete dwie kosci ram po 512. SA roznej firmy jedna elixir druga imro. Kazda z nich potrafi chodzic na 450. W dualu na tej plycie bez zadnych zmian w biosie uruchamiaja sie i dzialaja na 400,ale gdy mam podkrecony procek z 1800 na 2550 i FSB na 300, hypertransport na 900(3x300) to pamieci musze ustawic na 300 przy dzielniku 2/1 a niechca dzialac na dzielniku 3/2 a daje to wtedy 400. Macie pomysl przez co to jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 wylaczyles C'n'Q bo extremalne krecenie to musisz wylaczyc ta opcje sprobuj i zdaj relacje czy pomoglo!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Meo a z której strony to jest ekstramalne? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@rtex Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 (edytowane) Witam!! Od poniedziałku a najpóźniej od wtorku bedę szczęśliwym posiadaczem tej płyty głównej i chciałbym prosić o jakieś dobre rady co do tej płyty i jak najlepiej skonfigurować bios żeby wszystko śmigało jak należy :D Do tej płyty chce wsadzić to co jest w opisie ewentualnie czy może ktoś opisać najważniejsze opcje w biosie służącze do OC Edytowane 5 Listopada 2006 przez @rtex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
depose86 Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 tak wylaczylem ta opcje cnq dzieki ktorej osiaglem HTT z 260 na 320. I to nie jest tego winna. Procka równiez bo lata spokojnie na 2800. Cos w ustawieniach ram pewnie trzeba przestawic,chyba ze ten dzielnik 3/2 jest trefny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 hehe moze to nie ejst extremalne krecenie:P hehe co do plytki glownej @rtex napsiz mi na gg to cos sprobujemy ci pomoc z oc tego twojego venica:) @depose86 hmm ja bym sprobowal cos z tymi timingami ja tez 3 dni sie meczylem z moimi ramami zeby cos wiecej wykrzesac z mojego diabla!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 (edytowane) Jutro płytka do mnie przyjedzie. Zastanawiam się jeszcze nad prockiem, przy czym w grę wchodzi tylko 3000+ lub 3200+. Z jednej strony, biorąc pod uwagę HTT jakie płytka robi lepszym (bo nieco tańszym) wyborem jest 3000+,z drugiej strony, z uwagi na niewielką różnicę w cenie wezmę chyba 3200+. W środę, ewentualnie jutro podzielę się wrażeniami. Mam tylko nadzieję, że od czasu do czasu ktoś zagląda do tego tematu i w zrazie kłopotów uzyskam wsparcie. Biorąc pod uwagę cenę i możliwości wydaje się dziwne, że płytka (i ten temat są mało popularne). Pozdrawiam PS: Ci co szukają płyty: śpieszcie się, bo w hurtownach jej nie ma! W Sirusie jest po 309zł, z sobotę w Znaku mieli 5 sztuk (wliczając moją) za 277zł, w Imperium mieli 2 sztuki za coś ok 280zł. Edytowane 6 Listopada 2006 przez przemo3642 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 haha i dobrze ze plyty nie ma;P pozniej ja sprzedam bo fajnej cenie bo napewno sprzedam kolo maja przechodze chyba na dfi x3200 :) ta plytka jest spoko ale kupilem bo nie mialem kasy na grafe:) wiec bylo to dobra alternetywa:) tym bardziej ze oc na plytce ejst dobre a cena jak wiadomo nie az taka wygorowana:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 (edytowane) Hehe, ja też kombinuję podobnie i też mam już na oku (i w "ulubionych") temat o DFI x3200. Obawiam się jednak, że po nowym roku to płyt pod s939 będzie jak na lekarstwo, zwłaszcza takich jak DFI. Obecnie jest duży problem z wyrwaniem w Polsce tego x3200, a przecież dopiero się ukazały (może właśnie dlatego- oby). Miejmy nadzieję, że to tylko złe dobrego początki:) Właściwie rs482 wypada w testach podobnie jak "duzi bracia" i to nawet jeśli chodzi O/C. Ale rzecz jasna, mieć pełnego "dorosłego" DFI to pewnie niezła frajda- te radiatorki wszędzie upychane gdzie się tylko da, ten niepowtarzalny "dizajn", no- to robi naprawdę super wrażenie. Czytając testy rs482 dziwiłem się, że taki za przeproszeniem "wypierdek", pozbawiony tych bajerków, a mimo to potrafi gonić "dużych" :) Pozdro Edytowane 6 Listopada 2006 przez przemo3642 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 no w końcu infinity ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dnb111 Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 odkleil z niej ktos moze radiator na sb? ja sie mecze 1,5h juz grzeje suszara i [gluteus maximus].Nie chce za mocno bo sie boje ze caly mostek odleci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 ja nic nie odklejalem:) bo narazie nie ma takiej potrzeby:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 odkleil z niej ktos moze radiator na sb? ja sie mecze 1,5h juz grzeje suszara i [gluteus maximus].Nie chce za mocno bo sie boje ze caly mostek odleci Gdzieś na zagranicznym forum czytałem, że cholerę ciężko odkleić. W dodatku nie ma powodu, żeby to robić bo chipy są dość chłodne. Jak wiatr z procesora jeszcze ci zawiewa przez ten radiator DFI, albo masz w miarę przewiwną budę, to daruj sobie. Moje mobo leży sobie na stole i czeka na procesor (pewnie do jutra :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dnb111 Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 moje tak samo:) na nb juz przejechalem ceramique, a sadzicie ze jak porbowalem na sb odklejac to nie bedzie zadnej roznicy przy chlodzeniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dnb111 Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 aa oswieccie mnie im wyzsze htt ustawione a mniejszy mnoznik tym lepiej?:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 (edytowane) moje tak samo:) na nb juz przejechalem ceramique, a sadzicie ze jak porbowalem na sb odklejac to nie bedzie zadnej roznicy przy chlodzeniu? aa oswieccie mnie im wyzsze htt ustawione a mniejszy mnoznik tym lepiej?:P 1. IMO jeśli jeszcze nie naderwałeś tego termo-gluto-kleju za bardzo to nie powinno to włynąć a temperaturę. Ale jak coś to napisz jakią masz temperaturę i sprawdzimy, czy wszystko w normie (oczywiście będę to mógł jakoś porównać, jak uda mi się sprzęta uruchomić). 2. Najkorzystniej jest wtedy, gdy zastosujesz taką kombinację, żeby dać na procek i pamięć max Mhz przy jakim chodzą one stabilnie. Sam mnożnik i Htt same w sobie nie wpływają na wydajność (no ewentualnie że byś zmniejszył htt sporo poniżej defaultowej wartości), bo przepustowość szyny jest tak duża, że nie jest i tak wykorzystywana. Zgodnie z planem jutro będę miał procka, ale z powodu braku czasu w O/C będę się bawił nieco później. Edytowane 8 Listopada 2006 przez przemo3642 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...