Skocz do zawartości
System

Jakim Programem Sprawdzic Martwe Pixele ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jutro, albo po jutrze bede mial nowego HP NX 7400 508 ES.

Jakim programem sprawdzic te bad pixele ?

Ile zajmie mi czasu ustawienie windy w tym notebooku i zainstalowanie tego programu (pracownik firmy komputerowej MTS mi go przywiezie i dlatego pytam) ?

Jak jest z martwymi pixelami w gwarancji HP ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też chce sobie kupić tego hp :)

Tyle że raczej nie będzie możliwości sprawdzenia przed zakupem (ze wzgledu ze trzeba instalowac winde a to trwa) więc moje pytanie czy bad pixele czesto się zdarzają? i jesli bede mial pecha i kupie z bad pixelem to bede mogl go wymienic albo cos?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli raczej nie wymienisz chyba, że pixeli bedzie dużo. Szczerze wątpię żeby wymienili laptopa/matrycę przy 1 martwym pixelu.

@pavelb

weź ze sobą jakiegoś linuxa live, albo windowsa zrobionego za pomocą bartpe. Bez instalacji będziesz mógł sprawdzić matrycę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@System

chyba słyszałeś o linuksach live czyli tych, których nie trzeba instalować?

no właśnie. Dzięki bartpe możesz sobie zrobić windowsa live. Wpisz w google, alebo nawet i na forum w wyszukiwarce bartpe. Na pewno coś znajdziesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi