Skocz do zawartości
Marrrcin

Komputer Do 3000 Zł Z Monitorem Crt

Rekomendowane odpowiedzi

Kolega ma zamiar kupić sobie nowy komputer.Komputer ma zamiar kupić w sklepie Megabajt.Sklep znajduje się w sąsiednim mieście, i nie mam możliwości sprawdzenia panujących tam cen.Jedyne co mogę wam dać to ulotka sprzed kilku miesięcy.Komputer ma służyć głownie do gier/słuchania muzyki i oglądania filmów.Wątpie żeby przerabiał na tym filmy lub uruchamiał inne pamięciożerne procesy.Na komputer może przeznaczyć 3000 zł.W tej cenie musi się zmieścić siedemnastocalowy monitor CRT.Największy problem jest w tym, że nie wiem, jaki mam sobie pozostawić dystans cenowy.Bo jestem prawie pewien, że jakbym sobie ułożył zestaw za 3K to oni wycenili by go na kilkaset złotych więcej.Piszcie co proponujecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jak kolega wyzej powiem, ze lepiej kupic w porzadnym sklepie internetowym - ceny sa rozsadniejsze. Niewiadomo czy tamten sklep to nie monopol i przez to moze miec kosmiczne ceny :S

Dokładnie. Polecam Komputronik oraz ProLine Edytowane przez Kamil2113143

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybym to ja kupował kompa do siebie to zakupił bym wszystkie częśći przez internet, ale jak już wyżej pisałem komp jest dla kolegi, a on poprosił mnie o wybór odpowiednich podzespołów.Poza tym za kompa płacą jego starzy i napewno nie zgodzą się na wydanie 3000 zł na części do kompa kupionych od "nienamacalnego" sprzedawcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc rozmawiałem z kolegą, i on powiedział mi, że komputer będzie brany na raty-więc kupno części przez internet odpada.Poza tym mam pytanko czy na zestawie który wstępnie sobie ułożyłem pójdą na full takie gry jak np. Nfs:U2?

Procesor AMD Athlon 64 3000+ BOX (Socket 939) Venice 280

Płyta główna Asrock Dual SATA2 215

Pamięć RAM 2x 512MB DDR PC-400 CL2.5 GOODRAM 414

Dysk twardy Seagate Barracuda 160 GB 7200.9 8MB SATA II 236

Zasilacz Tagan 420W 319

Nagrywarka Lite-ON DVD+/-RW SHW-160H6S 141

FDD FDD 1.44MB 3.5 30

Karta graficzna Galaxy GeForce 7600 GS ZALMAN EDITION 640

Obudowa 200

Monitor LG Flatron 500

RAZEM: 2975

Piszcie co powinienem zmienić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Złóż coś na am2 a nie 939, albo coś z conroe ;)

Szczerze mówiąc złożenie zestawu za 3000 z monitorem i na conroe jest całkiem trudne, a stworzenie takiego zestawu w miarę do OC i gier, w dodatku w zwykłym sklepie a nie w internetowym (różnice w cenach procesora sięgają 100 zł - to tak na początek) praktycznie niemożliwe. Za samo 3000 bez monitora dałoby się cos skombinować, bez tego trzeba lecieć w Athlony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pojda...

To fajnie.

a raty przez net tez sa:)

Nawet jeżeli są to taka opcja odpada.Temat zamknięty.

zmien nagrywarke na lg/nec/benq

Jeżeli chodzi o moje przeżycia z nagrywarkami, to właśnie zawiodłem się na tych trzech firmach, a na Liteonie jeszcze nie.

i tagan to z jakiej serii?

Co do tego Tagana to się jeszcze zastanawiam, bo jest strasznie drogi w porównaniu z pozostałymi podzespołami.Jaki tańszy, ale solidny zasilacz byście mi polecili?Tego agana wziąłem akurat z Komputronika.klik!

i moze lepiej athlona 3200+ chociaz?

No w sumie można by wrzucić coś większego, ale 3000+ są chyba lepiej podkręcalne, a wydaje mi się, żepomiędzy 3000+ a 3200+jest bardzo mała różnica jeżeli chodzi o wydajność.

Złóż coś na am2 a nie 939, albo coś z conroe

Jak już wyżej pisał Thomas Conroe odpada, bo nie styknie kasy, a co do AM2 to osobiście kompletnie nie orientuje się w płytach na tą platforme, poza tym czy takie rozwiązanie nie przekroczyłoby by 3000 zł?

Proc 3200+ albo 3000+, asus M2N-E i goodram pro 667/800 1gb w jednej kości.

Jak już pisałem wyżej nad procem sie jeszcze pomyśli, a co do płyty głównej nie wiem czy mi styknie na nią kasy.Wg nie komp będzie lepiej pracował jeżeli będzie miał 2x512 MB niż 1x1024 MB.

Niektóre z cen które podałem są zawyżone, ponieważ brałem je z komputronika.Za taki zestawik w sklepie zapłace napewno więcej niż 3000 zł, więc aby się zorientować ile to wyjdzie wziąłem ceny z drogiego sklepu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tagan to lepiej taki, a cena ta sama... albo lepiej seasonic/topower/enermax:)

a z nagrywarka to jak chcesz, ale liteon jest kiepski w dvd

a co do 3000+ vs 3200+ to ma wyzszy mnoznik czyli dla przykladu jak podkrecisz magistrale o 30 MHz (co jest marnym wynikiem) to na 3200+ bedziesz mial 120mhz wiecej... no i ramy beda pracowac jako 667, a na 3000+ jako 600...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi