Skocz do zawartości
mike757

Core Duo T2050/t2250 + Colowiek Byle Nie Intel Gma...

Rekomendowane odpowiedzi

Tak się ostatnio zacząłem zastanawiać nad pewnym HP-kiem nx7400 z CD T2250

http://www.softon.pl/sklep/index.php?s=pro...;ref=skapiec.pl

ale jakoś tak się zraziłem do tej grafy zintegrowanej Intela. Dlatego takie pytanie: da sie dostać CD T2050 / T2250 z czymś chociaż troche lepszym od Intela? RAM może być 512 MB.

Nie chce raczej ACERA

Edytowane przez mike757

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie podałeś za dużo szczegółów, np jaka max cena? Domyślam się, że ta w przybliżeniu co HP nx7400.

Może Asus A8JC-H028 - http://www.notebooki.pl/notebook/pokaz/1752/. Troszkę droższy, ale juz przynajmniej GF7300, co prawda demonem prędkości on nie jest :) Laptop jest bez systemu.

Edytowane przez studenc1k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta nie musi być dmonem prędkości, ale mam wrażenie, ze to jest tak kiepskie, że windowsa (EDIT: Vista) nie dźwignie :huh: , w rankingu dostepnym w przwodniku jest na samym dnie.

A tak poza tym to ciekawi mnie - dlaczego ASUS jest już o 500 zł droższy? Przecież ta karta, jak mówiłeś, nie jest demonem szybkości :P ... i ma mniej RAMu!

EDIT: Chodzi głównie o to, że mówi się, że można teraz kupić z Core Duo a później wymienić na Core 2 Duo jak potanieje, no ale co mi po superprocu, jeżeli karta zostaje w tyle? Notek nie będzie do gier, ale mimo wszystko byłoby miło mieć coś lepszego, niż samo dno, a tu nie ma jak w desktopie że sobie wymienie!

Edytowane przez mike757

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta nie musi być dmonem prędkości, ale mam wrażenie, ze to jest tak kiepskie, że windowsa nie dźwignie :huh: , chociaż nigdy nie miałem laptopa i nie mam pojęcia ale w rankingu dostepnym w przwodniku jest na samym dnie.

A tak poza tym to ciekawi mnie - dlaczego ASUS jest już o 500 zł droższy? Przecież ta karta, jak mówiłeś, nie jest demonem szybkości :P

Inaczej, GMA 950 aż takim badziewiem nie jest. Spokojnie można pograć na tej grafice w mniej wymagające gierki, lepsze też udźwignie, ale już w mniejszych detalach.

Tutaj masz topic --> http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=178870, (temat dotyczy GMA 900), więc aż tak źle to nie jest :)

Pisząc, że GF7300 nie jest demonem szybkości, miałem na myśli, żebyś się nie spodziewał po tek karcie super osiągów. Jest lepsza od GMA 950, X200, X300 i X600 i na tym chyba koniec :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na coś lepszego niż zintegrowaną nie liczę raczej, ale jak 1100 nie jest na szarym końcu, tylko nieco wyżej od Intela to juz nieźle. No i Intel jakoś nie bardzo mi pasuje do kart graficznych, ATI z NVidią bardziej.

za ile moge mieć HP-ka to wiem ;)

Pytam tutaj bo zastanawiam sie nad takim czymś:

http://www.hardwaresend.de/amilo-pa1510-tu...gb-p-23242.html

Kurde póki co w Polsce tego się kupic nie da, ale...

No właśnie, co sądzicie? Co do Turiona to podobno Core Duo z Hp-ka jest lepszy od tego, ale... no popatrzcie ile to coś ma ramu ! I dysk 100GB (!). Szkoda tylko, zę nie da się w Polsce go kupić, jedynie te niemieckie sklepy internetowe.

Aha, nie orientuje się ktoś może w możliwościach wymiany takiego Turiona w przyszłości, jeżeli okaże się za słaby? Ma 512 kilo cache L2 - póki co to powinno wystarczyć, ale nie wiem jak później, bo Core Duo ma 4 razy tyle. Czy AMD nie planuje zmiany gniazd procesorów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi