kenfollet Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Więc... W w/w wymienionym lapku z przodu obudowy znajdują się dwa przyciski jeden o karty WLAN drugi od bluethooth. Ten od karty cały czas przyjemnie się święci natomiast denerwuje mnie ten od bluethoothu który powinien świecić na niebiesko (oczywiście bluthoothu nie mam i teoretycznie tak powinno być). Ja natomiast mam marzenie żeby i ten niebieski się świecił. Było by to miłe dla mojego oka:) Jeżeli wie ktoś jak to zrobić lub ma pomysł to niech pisze. Wiem, że to dziwny temat ale są wakacje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Diodka SMD więc pewnie prosto nie będzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek_2006 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Proste - musisz wsadzić moduł Bluetooth i wtedy po naciśnięciu tego "magicznego przycisku" włączy się Bluetooth i będzie ładnie migać na niebiesko, a gdy się połączy z urzędzeniem będzie świecić światłem ciągłym ;) A tak BTW, kto wie, gdzie można dostać taki moduł Bluetooth do Acera 3024WLMi? (sądzę, że ten moduł jest 1 do wszystkich laptopów na jakimś tam złączu ;)) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcio_wroc Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 .......A tak BTW, kto wie, gdzie można dostać taki moduł Bluetooth do Acera 3024WLMi? (sądzę, że ten moduł jest 1 do wszystkich laptopów na jakimś tam złączu ;)) Pozdro proponuje zadzwonic do Blasc... tak wiem, niemile skojarzenia ale jak ja swego czasu dzownilem to mieli takie gadzety. Niestety cena jest wzieta z sufitu wiec pozucilem ten pomysl z wkladaniem oryginalnego BT i kupilem dongla na USB... duzo taniej :) niedawno ktos mi polecil zeby szukac na allegro lub w innych serisach np z rozbiorek. chodzi dokladnie o taki model: modul bluetooth BC92035 ; 54.T86V1.001 pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenfollet Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Sprawa nie może być aż tak skomplikowana bo ostatnio ktos wspominał ze dioda mu się zapaliła a po resecie zgasła więc czy nie da się oszukać launch managera i wmówić mu że ma zapalić diode? Swoją drogą ile kosztuje moduł bluethooth do tego modelu i czy da się go wmontować bez utraty gwarancji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek_2006 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 1. ACER ASPIRE 3024WLMi 50.A74V1.002 ANTENNA.BLUETOOTH.MORAR Cena: 8 EUR netto. Dostępność 14 dni. 2. ACER ASPIRE 3024WLMi 54.T86V1.001 MODULE.BLUETOOTH.BC92035 Cena: 39 EUR netto. Dostępość 14 dni. Tak więc cena... no wygórowana troche, wydać z 50€ za bluetooth he he ;) Jeszcze pomyśle o zakupie. W każdym razie dzięki @tomcio_wroc za info jaki to moduł jest potrzebny. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdanek Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 a wie ktos moze jaki modul bedzie odpowiedni do acera tm 4102 ?? ten same moze? troche drogo:/ ale moze w przyszlosci zainwesuje :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek_2006 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 zapewne ten sam będzie (sądzę, iż wszystkie Acer'y mają takie same moduły). Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) Źle kolega sądzi. Są różne w zalezności od płyty głównej. Tu masz fotkę takiego ktorego akurat sprzedaję do 3620/5560 i nie będzie pasował do Twojego na 100% (mówie to z doświadczenia bo otwierałem kilka różnych serii Acer'a) Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez pmp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor_25 Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Diodka SMD więc pewnie prosto nie będzie :) proste:) potrzebne rzeczy: -dioda w wybranym kolorze:D -lutownica do zadań precycyjnych :lol2: i jazda:) zadanie jak dla mnie, tylko nie widze potrzeby robienia dyskoteki z lapka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek_2006 Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 @pmp - daj znać, czy nie masz Bluetooth'a do mojego lapka. Jak masz i cena w miare przyzwoita (<30€, <100zł) to biorę odrazu ;) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Niestety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenfollet Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Lutownica właśnie nie będzie potrzebna bo ta dioda tam siedzi. Program który odpowiada za jej świecenie to Launch Manager... tylko jak mu wmówić żeby podał to malutkie napięcie do tej diody?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor_25 Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Lutownica właśnie nie będzie potrzebna bo ta dioda tam siedzi. Program który odpowiada za jej świecenie to Launch Manager... tylko jak mu wmówić żeby podał to malutkie napięcie do tej diody?? podlutuj na stale zasilanie :D :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenfollet Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Jasne... z baterii AAA najlepiej umieszczonej przy touchpadzie:] Albo lepiej kupie sobie latareczke z fioletową diodą LED:] A teraz poważnie. Czy po wmontowaniu bluethootha traci sie gwarancję? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Niebieską lampką nie steruje launch manager, tylko podpięta jest na sztywno do zasilania modułu bt/usb... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenfollet Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Skro jest podpięta do modołu BT a modułu nie ma to rozumiem że za żadne skarby się nie zaświeci... W takim razie jakim cudem komuś się zapaliła i świeciła aż do resetu... Zresztą olać sprawe. Fajnie że czasem komuś też sie nudzi i chce mu sie podpowiadać na głupie pytania. Dzięki :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdanek Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 co do tych przeciskow to mam problem z tym odpowiadajacym za wlaczanie wifi! przestal dzialac, wyswietla mi sie no device podobnie jak dla przycisku od bluetootha ktorego rzeczywiscie nie mam ... Karta Wi-Fi jest poprawnie zainstalowana jak i program Launch Manager od Acera a przycisk nadal nie spelnia swojego zadania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...