Gość Qroń Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 (edytowane) Nagrywam sobie płytki Light Scribe na mojej nagrywarce DVD Samsunga jak w sigu, ale te wydruki są strasznie blade. Nagrywam za pomocą Nero i właśnie nie wiem co z tym zrobić... To wina sprzętu czy softu do nagrywania. W sumie to jak znacie jakies dobre programy do wypalania tych grafik to moglibyście zapodać. Jak ktoś miał takie problemy to byłbym bardzo rad za wszelkie wskazówki. Acha, nagrywam na płytkach HP, to ich technologia także raczej nie wina nośników... Edytowane 29 Sierpnia 2006 przez Intel Inside Qroń Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Z tego co czytałem to są trzy poziomy kontrastu do wyboru, może masz ustawiony ten najsłabszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Qroń Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 (edytowane) No własnie próbowałem z kontrastem i to nic nie daje... Załamka Bo jak to wina nagrywarki to niby moge oddać na gwarancji, ale czy w ogóle jast taka opcja że wina może leżeć po stronie sprzętu?? Edytowane 29 Sierpnia 2006 przez Intel Inside Qroń Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zdaje się, że każda nagrywarka ma inną moc lasera zdolną do wypalenia nadruków. Być może twoja ma jakiś słabą odmiane. Na stronie www.lightscribe.com jest program do prostych nadruków. Wypróbuj go. Sprawdź jednak inne nośniki, zwłaszcza te markowe; TDK czy Verbatim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Qroń Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 No właśnie myśle nad tymi Verbatinami... ale czyżby HP robiło taką kaszankę?? Spróbowałem oryginalnym softem do Light Scribe i to samo... Żałość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 No właśnie myśle nad tymi Verbatinami... ale czyżby HP robiło taką kaszankę?? Spróbowałem oryginalnym softem do Light Scribe i to samo... Żałość Jeśli to dla Ciebie nie problem zrób sam dla siebie mały test. Kup 3 płyty: Verbatim, HP i jakąś najtańszą na rynku (Omega np). I na każdej 'wydziargaj' dokładnie ten sam wzór. Jeśli na każdej będzie taka sama jakość nadruku wiesz gdzie szukać winowajcy. Ja wypalałem nadruki jak do tej pory tylko na tych najtańszych płytkach, głównie z ciekawości niż z potrzeby i muszę powiedzieć że nadruk jest widoczny ale nie bardzo silny. Można powiedzieć, że mój LG bardzo dobrze dobiera kontrast ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuTo2 Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Wypal nadruk 2-3 razy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 http://www.lightscribe.com/downloads/ELCU_..._1.4.113.1_.exe zwieksza kontras, sproboj moze pomoze, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxx304 Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 (edytowane) Z tego co wiem to właśnie kilkukrotne wypalenie nadruku http://hobby-elektronika.eu/pcb.html daje lepszy efekt. Wie ktoś jak się do tego zabrać? :? Edytowane 5 Marca 2015 przez maxx304 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...