Skocz do zawartości
altair

soltek sl-75frn-l na nforce2

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

czy ktos mial juz stycznosc z ta plyta. jestem na kupnie i zastanawiam sie czy warto. konkretnie czy jest zmiana mnoznika/fsb z poziomu biosu. w manualu pisze ze mnoznik jest natomiast na stronie ze fsb jest a mnoznik jako opcja. jak to jest w rzeczywistosci?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ta płytke i niestety nie ma zmiany mnoznika (nawet przez zworke =zero). AXP 1700 podkręciłem do 2002Ghz ale była cholernie niestabilna.. stabilna jest na 1.93Ghz. ale nie jest zła...

Lepiej weż EPOXA 8RDA+ lepszy dzwięk i możliwosci OC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ta płytke i niestety nie ma zmiany mnoznika (nawet przez zworke =zero). AXP 1700 podkręciłem do 2002Ghz ale była cholernie niestabilna.. stabilna jest na 1.93Ghz. ale nie jest zła... 

Lepiej weż EPOXA 8RDA+ lepszy dzwięk i możliwosci OC

gdzies w internecie widzialem opis do plyty i pisze ze jednak jest mozliwosc zmiany mnoznika biosem. probowales updatowac bios?

http://www1.soltek.com.tw/Spanish/download/S75FRN.htm

jesli nie to czy moglbys sprobowac i dac mi znac jak sprawa wyglada? bede bardzo wdzieczny.

btw: czy kupujacy ma prawo zwrocic towar do 7 dni jesli nie spelnia jego oczekiwan? dzisiaj w 2 sklepach, kiedy zaproponowalem ze wezme plyte i sprawdze jak to jest z tym mnoznikiem, powiedziano mi ze nie. moze jednak sprzedawcy sie myla?[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no, juz jestem!!

wszystko działa, mnożnik jest!!!

i na 2Ghz 3Dmarka przeszedł bez problemu a wtedy to po 1 teście miał zwisy...temp po 3dmarku 46 (Volcano7+ MEDIUM)

STARY PŁYTKA JEST WYPAS (i ta cena 468zeta...tyle dałem...)

POLECAM!!!

P.s. WIELKIE DZIĘKI ZA LINKA NAPRAWDE SIE PRZYDAł...

btw: jak znajdziesz jakieś testy tej płytki to zapodaj mi linka bo chciałeby zobaczyc jak wypadnie w porównaniu z konkurencją... DZIEKI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to ja dziekuje :D

spisales sie szybko i sprawnie. dzieki temu wiem ze moge wziac ta plyte bez obaw.

co do testow to jak narazie nie widzialem na necie zadnego. ale jak dla mnie najwazniejsze ze to nforce2 i ze sa mnozniki. mialem brac cos na kt400 ale teraz bede sie cieszyl plyta na nowiutkim nforce2.

jeszcze raz dzieki :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszce jedno...jak ją kupisz to napisz mi ile wycisnęłeś z procka i z jakiego...

DZIĘKI

w tej chwili mam athlona xp 0.13 1700+ w steppingu a0 wykreconego na 2000+ na plycie msi k7t i chyba dalej sie bede tego trzymal, jak narazie na brak mocy nie narzekam. nie bede kupowal drozszych pamieci wiec moze byc problem z podkrecaniem magistrala, zatem zostane przy mnozniku, ktory moglbym podkrecic wiecej, lecz musialbym dokonac operacji na mostkach, bodajze L5, ale dokladnie nie wiem wiec pewnie tego nie zrobie ;) 2000+ na steppingu a0 to norma, ktora mi jak narazie wystarcza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...